ktm950 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Eryczek, generalnie staram się nie zapuszczać auta, ale latem temperatura robi niestety swoje. Wiem z doświadczenia, że Magi całkiem fajnie radzi sobie z robalami, ale nie zawsze mam pianownicę ze sobą. No nic, będę szukał rozwiązania dalej
Moderator Eryczek Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 ktm950, spoko , to Jeśli nie zadziałałeś od razu i już Ci się wżarły w lakier to nie było w formie wyrzutu Ogólnie silniejsze piany, które ewentualnie mogłyby sobie poradzić z owadami - zjadają wosk a i tak nie są tak skuteczne jak glinka.
ktm950 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 to nie było w formie wyrzutu
faraon3021 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Barista, na poczatek trzeba usunac przyczyne zapachu lub skutecznie ja odizolowac, zeby efekt nie powracal. Pozniej ozon powinien sobie poradzic.
czarekcw Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 A gdzieś tu wyczytałem że można próbować namoczyć ścierkę papierową wodą, przyłożyć do karoserii, odczekać i cześć. Dostałem SONAX XTREME MaschinenPolitur Hybrid NPT. Czy jest tak mocno płynny czy to tylko ja tak mam? Porównując do Prima Amigo czy Megsa Ultimate Polish to jest wręcz przepaść (a wątpię że był podrabiany bo kupiony bodajże w niemieckim Realu i dostałem od zaufanej osoby). Hop hyc. Nie wierzę że nikt nic nie wie
matek55 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Hmmm o jakim wosku warto pomyślec stosując cleaner prima amigo, granica cenowa 200 zł ?
Barista Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Całe auto zostało wymazane jakimś siuwaxem antykorozyjnym, na bazie rozpuszczalnika. O usuwaniu źródła zatem nie ma mowy. Może jak bym jeździł tym autkiem często, to by zwietrzało. Nie ma innego źródła smrodku. Czyli zacząć od ozonowania?
pardi Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 pardi a stosowałeś kiedyś pastę do butów na opony czy tylko się śmiejesz bo nigdy tego nie robiłeś? Sposób stary jak świat, jak miałem lat hmm z 14-15 to stosowałem na samochodach rodziców i zdawało egzamin jak najbardziej Wtedy człowiek wiedzy nie miał i środki dostępne trochę inne Może i na dłuższą metę to nie zdawało egzaminu, bo ciężko było to z opony zmyć, ale dawało fajny czarny, matowy efekt Szczerze - nie próbowałem ale jak tak mamy podchodzić do detailingu to stosujmy na opony pasty do butów , gazety do mycia szyb a auta myjmy płynem do mycia naczyń. Do tego zamiast wosku Plak na lakier bo też się świeci (wiem ze niektórzy tak robią) a korektę róbmy Cifem. Też zda egzamin Ale to chyba nie to forum.
pabloo1033 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 mam dwa pytania - czy produkt typu tar and glue remover moge uzyc na nadkola plastikowe,bo jest tam pelno grudek smoly. czy produkt nie uszkodzi plastiku? -ile APC zastosowac z 15l wody z szamponem do umycia srednio brudneo auta, chodzi mi tu o Shiny Garage Red Devil HD Nano, a moze rocienczyc Red Devila z woda spryskac odczekac chwile i umyc woda z szamponem - tylko jakie stezenie?
grzes12 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Jaką byście polecieli niewidzialną wycieraczke ? Zależy mi żeby dłużej poleżała , nie zaburzała pracy wycieraczek. Myśle nad Gyeon q2 view.
kamilgt Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 mam dwa pytania - czy produkt typu tar and glue remover moge uzyc na nadkola plastikowe,bo jest tam pelno grudek smoly. czy produkt nie uszkodzi plastiku możesz -ile APC zastosowac z 15l wody z szamponem do umycia srednio brudneo auta zero, po co? Jaką byście polecieli niewidzialną wycieraczke ? Zależy mi żeby dłużej poleżała , nie zaburzała pracy wycieraczek. Myśle nad Gyeon q2 view. Gyeon
pabloo1033 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 myslalem ze szamponem z degreaserem latwiej doczyszcze auto
miw Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2014 pabloo1033, jak nie ominiesz presprayu to nie powinieneś mieć żadnych problemów z umyciem "średnio budnego auta" szamponem
ktm950 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 pabloo1033, Chodzi po prostu o prewash - mycie wstępne pianownicą/spryskiwaczem/myjką, z pianą/szamponem/apc.
sparco911 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Witam, mam zamiar zaopatrzyć się w jakiś wosk, zastanawiam sie nad FK 1000p, collinite 476 a Meguiars #16 do tej pory miałem styczność z jakimiś marketowymi wynalazkami, więc który z nich doradzili byście początkującemu? dodam że samochód to honda koloru czarnego. Do tego chciał bym kupić PB black hole i położyć przed woskiem. Chciał bym uzyskać jak najlepszy wet look proszę o podpowiedzi czy zda to egzamin. Pozdrawiam
rickson Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Każdy dobry. W swoim pierwszym zestawie miałem black hole i colli, było ok.
Bzyk Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 sparco911, po black holu połóż Nattys Red'a
MatthewG Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 miw, prewash za dużo o odkurzaczu już myślisz
miw Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 MatthewG, masz mnie! mea culpa pabloo
OloHalski Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 miw, Nie ma dymu. Każdy sie może pomylić
Swoop Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Jakiego producenta lakieru polecacie do zacisków hamulcowych? Ktoś jakieś miłe/niemiłe doświadczenia?
kamilgt Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Swoop, ja pomalowałem uniwersalną emulsją w sprayu za 6zł ale gdybym miał to robić zgodnie ze sztuką to zdecydowałbym się na zestaw foliatecu
Swoop Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Jakoś malowanie pędzelkiem mnie nie podnieca Malowałem zestawem Motipa w puszcze z utwardzaczem i takie tam i zastanawiam się czy nie lepiej, jak co niektórzy polecają, wybrać wersję w spray-u
tomasns Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 ja dwa lata temu wymalowałem zaciski 'amelinium' w sprey'u z Boll i do dziś wygląda to bardzo dobrze. Zaciski przygotowałem bardzo solidnie tak że polecam
Rekomendowane odpowiedzi