szpadliszi Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Majstry, czym usunąć Plaka z deski rozdzielczej, od którego aż kapie ? IPA ?
czarekn Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Jako iż powoli zbieram się do kupna maszyny, ale nie mam takich jaj, żeby od razu brać się za korektę, czy taki zestawik nada się do odświeżenia miękkiego, oplowskiego, czarnego lakieru? Glinka-Megs UC (maszynowo)- PB Black Hole(maszynowo)- PB Natty's Blue?
inarusbox Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Tak nada się jak najbardziej. UC zdejmie trochę matu i złagodzi rysy, zaś PB Black Hole zamaskuje resztę Zależy jaki jeszcze masz kolor? Na mojej ciemnej zieleni PB BH działa cuda
ArTh00r Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 ArTh00r, Poorboys World Black Hole Show Glaze Czyli to jest coś jak wosk koloryzujący? Robi spore wrażenie i widać dużą różnicę, między autem tylko umytym szamponem, a autem do którego był zastosowany ten preparat?
Mess Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Arth00r Black Hole to jest typowa politura. Natomiast wosk koloryzujący to ciekawe sformułowanie, ale mam wrażenie że to takie nie dopracowane AIO Ale co ja tam wiem nigdy takiego ustrojstwa w rekach nie miałem widziałem w sklepie ale żeby użyć Chyba odważył bym sie to tylko użyć techniką the "MathewG" Black Hole daje fajne efekty podbicia look-u potem na to wosk, długo wosk nie poleży ale będzie wyglądać Jeśli szampon bezpieczny dla wosków stosujesz to nie spłynie tak szybko. Kwestia przygotowania lakieru
MatthewG Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 techniką the "MathewG" Panie
Pogodny Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Pytanko, polerował ktoś lampy od wewnątrz? Pytam bo kumpel podrzucił klosze z astry gdzie ktoś wcześniej już je rozklejał i widać szmatą czyścił od wewnątrz. Myślę nad zakupem jakiegoś stożkowego pada polish aby te drobne rysy wyciągnąć bo pomimo porządnej roboty jeśli chodzi o zewnętrzną renowację i zabezpieczeniem przed uv HP z Megsa te ryski wewnątrz psują efekt.
ArTh00r Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Lecz mi zależy tylko na jednym preparacie aby sobie użyć po umyciu auta aby auto błyszczało i miało fajny nasycony kolor... Nie mam zbytnio czasu na zabawy przy aucie i nakładanie 3 preparatów
bananv8 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Czy mogę zaaplikować cleaner zółtym padem Flexi? Czarny, karbowany Softouch już niedomaga i nie chcę spiepszyć takim brzydkim padziorem...
Driv3rrrr Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Pytanie natury technicznej mam. AF Tought Coat położony na cleaner FK na uprzednio porządnie oczyszczony lakier....wszystko zjechało po tygodniu. Co sie mogło stać?? Pytam bo na zimę była taka sama kanapka i trzymało to 4 miesiące, a jeżdżę dość sporo. A teraz taki ZONK. Po nałożeniu auto nie widziało dworu przez ponad 24 godziny. Przy nakładaniu było w granicach 18-20 stopni, dość sucho.
mysh_daniels Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 czy coli 915 nakłada się w jakiś inny sposób? Z reguly korzystam z 476 i standardowo po polozeniu czekam 5-10 minut i z latwoscia poleruje. Przy 915 po 10 minutach nie da sie tego wypolerowac i trzeba bardzo duzo czasu poswiecic zeby to zrobic. Czy w 915 polerowac od razu po nalozeniu ?
_jedrek_ Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 mam pytanie jak usunac najlepiej roznice w kolorze. Samochod byl oklejony naklejkami i jest roznica koloru. Lakier niebieski akryl fiat. pozdrawiam
Esio Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Panowie czy Sonax BSD poradzi sobie z dość uciążliwymi waterspotami?, dodam że lekko ścierny cleaner PB Professional Polish tego nie rusza. Jeśli nie to jaki inny QD z tym sobie poradzi?
arkadiush1 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Witam jakim środkiem dostępnym w PL mozna uzyskać efekt na kierownicy ja na tym fimie? Pozdrawiam
Fiszer Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 arkadiush1, wg tego co rozumiem po francusku to tu masz nasz odpowiednik tego produktu http://www.pielegnowacauto.pl/colourloc ... 200ml.html
Tomek WRO Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Esio, BSD z lekkimi waterspotami ma problem
kamilgt Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Esio, dobra okazja, żeby wypróbować nowy QD od Car Pro, który do tego został stworzony
Administrator Evo Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Spotless to nie QD, tylko środek do "zmywania" waterpspotów, do działania potrzebuje wody.
bizislawek Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 _jedrek_po naklejkach zawsze papier 2000 później lece abralonem 2000,
Mess Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 ArTh00r, No to AIO ci potrzeba Wybór jest tego spory Nie doradzę ci nic konkretnego bo pracowałem tylko z SRP i Lahegi AIO I zawsze przykrywane było jakimś woskiem więc nie wiem na ile zabezpiecza Ale maskuje rysy całkiem znośnie
porter_sc Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Panowie szybkie pytanko czy TENZI SUPER GREEN SPECJAL zmyje mi stary wosk razem z całym syfem zimowym ? Chce po zimie dobrze umyć samochód. Najpierw TENZI SUPER GREEN SPECJAL następnie 2 mycie ValetPRO Concentrated Car Shampoo. ValetPRO rozumiem że jest neutralny i jak umyje za 2-3 tyg nie zmyje wosku ;-)) ?
jarekbilek Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 porter_sc, Posiadam Concentrated i ma obojetne ph i wosku nie rusza.
Jacoo Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2014 porter_sc TENZI SUPER GREEN SPECJAL zmyje wosk i wiekszość zimowego syfu.
Rekomendowane odpowiedzi