Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

[ Dodano: 23 Marzec 2014, 23:54 ]

UC nie zlikwidujesz głębszych defektów, nawet na cutingu. Do tego celu użyj np FG 400, pad cuting lub pad z mikrofibry. Dwa przejazdy na mocno zniszczonym lakierze to za mało tym bardziej DA Vander...

Ale to wina polerki czy pasty. Bo po trzecim przejeździe już jest w miarę OK – 90% rys zniknęło (lakier nie bardzo zniszczony). A ile razy trzeba przejechać taką FG400? raz wystarczy?

Opublikowano

A domyślam się że po g3 musisz zrobić wszystko od nowa tak jakbyś zaczynał od zera wieć mała różnica czy przed czy po :?

G3 nie jest takie tragiczne we wprawnych rękach. Co prawda praca brudna i beznadziejnie niekomfortowa, ale efekty można uzyskać na prawdę przyzwoite, jak się wie co się robi :| Po odpowiednim użyciu każda pasta wykańczająca powinna sobie poradzić z defektami pozostawionymi po g3.

Opublikowano

Panowie ostatnio chcialem oczyscic lakier przed lekkim finishem. Zrobilem to nastepujaco:

1. Umylem auto - Piana Tenzi Truck w PA w stezeniu 1:5 (zeby usunac stary wosk), potem mycie na 2 wiadra, splukanie i wysuszenie.

2. Tenzi Prix zeby usunac czastki metaliczne, odczekalem okolo 5 min i oplukalem na koncu wysuszylem

3. Shiny Garage NEW Tar & Glue Remover, odczekalem okolo 5min i splukalem

4. Umylem auto na 2 wiadra i wysuszylem

Zaznaczam, ze wszystko odbywalo sie w cieniu na nienagrzanym lakierze.

Po wysuszeniu zauwazylem na gladkich plastkach, czesciowo tez na oryginalnym strukturalnym czarnym lakierze na plastikach nieprzyjemne plamy, takie dokladnie:

5239411500_1395648998_thumb.jpg 7229100800_1395649001_thumb.jpg 1742713000_1395649004_thumb.jpg

O ile ramke tablicy rejestracyjnej moge zmienic o tyle te plamy na przednim grillu juz nie daja mi spokoju. Macie pomysl czym to usunac :?:

Probowalem Prima Amigo i zmywaczem sylikonowym i nic. Ciekawe czym usunac plamy z plastikow o lakierze strukturalnym. Nie sa one moze tak bardzo widoczne i podejrzewam ze po kilku myciach i kilku aplikacji dressingu do plastikow te plamy zejda na strukturze.

Najgorsze jest to ze mialem obawy o taki ofekt i sprzedajacy mowili ze wymienione produkty nie powinny wyrzadzic krzywdy na plastikach.

Opublikowano
Piana Tenzi Truck w PA w stezeniu 1:5

Już wiesz skąd masz te plamy? :roll:

APC, APC, APC, może jeszcze opalarka, dressing, dressing, dressing i plastiki będą wyglądać nawet nie jak wcześniej a jak nowe :)

Opublikowano

Uzywalem juz kilkanascie razy tej piany na kilkunastu autach w takim samym stezeniu i nigdy wczesniej nie spotkalem sie z takimi plamami.

Opublikowano

Na Vectrze C też zrobiłem sobie takie kuku. W moim przypadku dobre wyczyszczenie i ValetPro Dionysus zaaplikowany kilka razy załatwiły sprawę :)

Opublikowano

Siwy ja bym jeszcze spróbował magiczną gąbkę z silnym apc.

Ostatnio magiczna gąbka bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła podczas czyszczenia chropowatych plastików. Brud schodził, aż miło. ;)

Opublikowano

ktm950 tez o tym myslalem. Podobnie jak u Ciebie dobrze doczyscila plastikowe listwy pomalowane w strukturze. Zaopatrze sie w nia i sprawdze jak Sobie poradzi

Opublikowano

Panowie. Zakupiłem pastę PB SSR2 (średnio ścierna) ponieważ planowałem przepolerować auto ręcznie, jednak porzuciłem nadzieję i chyba zakupię maszynę. Moje pytanie jest takie - czy mogę dokupić do tego pasty Menzerny FG400 i SF4000. Czyli polerka by wyglądała w następujący sposób - FG400 -> PB SSR2 -> SF4000. Czy będzie to dobre połączenie?

Opublikowano

Koledzy proszę o radę autko mam całe w kropeczkach hm białej farby nie wiem jaka itp auto zakupiłem od starszego pana :) glinką walczyłem owszem schodzi lecz namachać się ostro muszę :( żadna benzyna itp środki nie działają. jakim środkiem mogę sobie ułatwić pracę ????

Opublikowano

maclaz, Tak, będzie to dobre połączenie. Aczkolwiek z tego co widzę masz srebrny lakier i raczej nie zobaczysz różnicy jeśli pomiędzy Menzerne 400 a 4000 wciśniesz jeszcze SSR2. Robiłem 3 srebrne auta zestawem 400+4000 i spisuje się bardzo dobrze. Dokładanie czegoś pomiędzy to moim zdaniem strata czasu.

Opublikowano

kita33, tak mają standardowe mocowanie. Swoją szosą DENSO Hybrid to najlepsze wycieraczki z jakimi do tej pory się spotkałem (mam je na pierwszy montaż).

Opublikowano
maclaz, Tak, będzie to dobre połączenie. Aczkolwiek z tego co widzę masz srebrny lakier i raczej nie zobaczysz różnicy jeśli pomiędzy Menzerne 400 a 4000 wciśniesz jeszcze SSR2. Robiłem 3 srebrne auta zestawem 400+4000 i spisuje się bardzo dobrze. Dokładanie czegoś pomiędzy to moim zdaniem strata czasu.

czy dobrze rozumuje, ze przy srebrnym lakierze Renault 2010 rok , wkładanie UC miedzy Menzerne 500 a 4000 jest zbędne? czy może przy miękkim, w miarę nowym lakierze Renault wystarczy kombinacja UC + coś na finisz ? mam na myśli aplikację DA, bo pomysł ręcznej korekty już mi przeszedł :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.