Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

ja ostatnio kupiłem parę sztuk tej zielonej Flexi i wydaje się cholernie twarda :o poważnie nie rysuje lakieru ?

Opublikowano

kamilgt, a woski też nią docierasz ? mi podpasowały mikrofibry z Chemical Guys takie pomaranczowe z czarna obwódka (wydają się super delikatne)

Opublikowano

kamilgt, jestem w szoku. nie testowałem jeszcze tej zielonej z flexi bo nie dawno ja kupiłem ale jak wyciąłem z woreczka to stwierdziłem ze to kiepski zakup był :D a tu takie zaskoczenie :good:

Opublikowano

A czy Sonax BSD można rozprowadzić aplikatorem słoneczkiem i potem (suchą, jak Eryczek nazwał) mikrofibrą spolerować czy jedną (mokrą) fibrą rozcierać a drugą (sucha) polerować ?

Opublikowano

Heh, tylko pytam :P Bo teraz 1 stroną fibry rozcieram a drugą stroną suchą poleruję. I tak teraz wpadłem na pomysl aplikatora,heh

Opublikowano
Jedno pytanie odnośnie instalacji elektrycznej. Mam karchera z wtyczką 5P a w domu stara instalacja 4 piny (brak różnicówki). Zakupiłem gniazdo 5P celem przystosowanie do zasilania karchera i moje pytanie czy mostkować N i PE w gnieździe? czy wystarczy podłączyć 3L + PE. :dontknow:

Tak mostkować N+PE, jeśli instalacja jest 4-przewodowa a odbiornik 5-cio to tak się robi ;)

Opublikowano

Mam problem z pewnym lakierem. ...

Przy kontakcie ze zmywaczem silikonowym robi się on cholernie lepki, aż nie można przetrzeć fibra....

Czyżby za słaby utwardzacz? Chociaż klar nie schodzi, i nie rysuje się jakoś nadzwyczaj łatwo ale mam wrażenie jakby delikatnie się matowil.

Jakieś pomysły czym może być to spowodowane:idea: :o:o

Aha i przy polerowaniu też wydaję się ok.

Opublikowano

saddam, w każdym stolarskim, z akcesoriami metalowymi (wkręty śruby itp).

Sam kiedyś kupowałem podobne i w każdym wyżej wymienionym sklepie jest tego na kilogramy

Opublikowano

Panowie gubię się trochę z pastami do polerki orbitalnej. Chcę powoli skompletować zestaw, który pozwoli mi na łatwe kombinacje past z padami etc.

To, co mam:

- Menzerna 400 i 3000

- Meguiars UC

- Autoglym Paint Renovator

Z tego co wyczytałem to Scholl posiada niektóre pasty dostosowane do DA. Porozmawiałem z forumowym magikiem, który przeprowadza korekty lakieru i poleca pasty Megsa 101 i 105 (przedostatni etap to UC a ostatni SwirlX). Jeszcze jest inna seria Megsa: 85, 83, 82 i 80.

Nie wiem w jakie pasty się pchać- szkoda mi wydawać bóg wie ile na kilkadziesiąt różnym produktów.

Opublikowano
Mam problem z pewnym lakierem. ...

Przy kontakcie ze zmywaczem silikonowym robi się on cholernie lepki, aż nie można przetrzeć fibra....

Czyżby za słaby utwardzacz? Chociaż klar nie schodzi, i nie rysuje się jakoś nadzwyczaj łatwo ale mam wrażenie jakby delikatnie się matowil.

Jakieś pomysły czym może być to spowodowane:idea: :o :o

Aha i przy polerowaniu też wydaję się ok.

Lejesz czysty czy rozrobiony? Spróbuj rozrobić trochę może pomoże i pamiętaj aby psikać na ostygniety lakier nie nagrzany ;)

Opublikowano
Menzerna 400 i 3000

- Meguiars UC

Nie podpowiem jak do DA, ale ja bym zrobił tak:

400 -> UC -> Cleaner

Albo 400/2500/cleaner

Ale ciężko powiedzieć co da ci zadowalające efekty, każdy lakier jest inny i będzie potrzebna inna kombinacja, a żeby nie było ja mam rotację ;)

A AG Paint Renovator jest słabszy od UC, może trochę mocniejszy od 3000 Menzerny ale nie specjalnie mi ta pasta przypadła do gustu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.