tomasns Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 ja ostatnio kupiłem parę sztuk tej zielonej Flexi i wydaje się cholernie twarda poważnie nie rysuje lakieru ?
Moderator Eryczek Opublikowano 2 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Móiwmy o tym, tak ? Obrazek Tylko weź co najmniej dwie - jedną rozsmarowywujesz qd, drugą (suchą) go docierasz.
tomasns Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 kamilgt, a woski też nią docierasz ? mi podpasowały mikrofibry z Chemical Guys takie pomaranczowe z czarna obwódka (wydają się super delikatne)
kamilgt Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 tomasns, pierwsze zebranie wosku WWL Alladin/Daimos, drugie tym
tomasns Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 kamilgt, jestem w szoku. nie testowałem jeszcze tej zielonej z flexi bo nie dawno ja kupiłem ale jak wyciąłem z woreczka to stwierdziłem ze to kiepski zakup był a tu takie zaskoczenie
pawelpp Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 A czy Sonax BSD można rozprowadzić aplikatorem słoneczkiem i potem (suchą, jak Eryczek nazwał) mikrofibrą spolerować czy jedną (mokrą) fibrą rozcierać a drugą (sucha) polerować ?
bienek Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Ta gdzie słoneczkiem.... Mikrofibrami.
pawelpp Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Heh, tylko pytam Bo teraz 1 stroną fibry rozcieram a drugą stroną suchą poleruję. I tak teraz wpadłem na pomysl aplikatora,heh
bienek Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 No i dobrze robisz, możesz też miec 2 mikrofibry, a nawet więcej
Gobbi Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Jak polerowac wydech? Autosol i? Ręcznie czy rotacją?
Paviarotti Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 pawelpp, ja słoneczkiem rozprowadzałem kiedyś, na pewno było dokładniej pokryte niż fibrą. A czy wygodniej to już nie wiem.
Fiszer Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 MAKITA 9227 CB. Dalej jest uznawana za niezłą polerke?
mihnova Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Jedno pytanie odnośnie instalacji elektrycznej. Mam karchera z wtyczką 5P a w domu stara instalacja 4 piny (brak różnicówki). Zakupiłem gniazdo 5P celem przystosowanie do zasilania karchera i moje pytanie czy mostkować N i PE w gnieździe? czy wystarczy podłączyć 3L + PE. Tak mostkować N+PE, jeśli instalacja jest 4-przewodowa a odbiornik 5-cio to tak się robi
faraon3021 Opublikowano 2 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2014 Co jest dzisiaj nr 1 w temacie zabezpieczenie siedzen po praniu? Zwykly material w VW
saddam Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Wiecie gdzie można w PL kupić wkręty z kapslami do tablic rejestracyjnych jak w linku poniżej (tylko kapsle białe i niebieskie)? http://www.halfords.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_storeId_10001_catalogId_10151_productId_185040_langId_-1_categoryId_255228
kaskra1 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Mam problem z pewnym lakierem. ... Przy kontakcie ze zmywaczem silikonowym robi się on cholernie lepki, aż nie można przetrzeć fibra.... Czyżby za słaby utwardzacz? Chociaż klar nie schodzi, i nie rysuje się jakoś nadzwyczaj łatwo ale mam wrażenie jakby delikatnie się matowil. Jakieś pomysły czym może być to spowodowane:idea: Aha i przy polerowaniu też wydaję się ok.
tomasns Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 saddam, w każdym stolarskim, z akcesoriami metalowymi (wkręty śruby itp). Sam kiedyś kupowałem podobne i w każdym wyżej wymienionym sklepie jest tego na kilogramy
czarekcw Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Panowie gubię się trochę z pastami do polerki orbitalnej. Chcę powoli skompletować zestaw, który pozwoli mi na łatwe kombinacje past z padami etc. To, co mam: - Menzerna 400 i 3000 - Meguiars UC - Autoglym Paint Renovator Z tego co wyczytałem to Scholl posiada niektóre pasty dostosowane do DA. Porozmawiałem z forumowym magikiem, który przeprowadza korekty lakieru i poleca pasty Megsa 101 i 105 (przedostatni etap to UC a ostatni SwirlX). Jeszcze jest inna seria Megsa: 85, 83, 82 i 80. Nie wiem w jakie pasty się pchać- szkoda mi wydawać bóg wie ile na kilkadziesiąt różnym produktów.
dzinkins Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Mam problem z pewnym lakierem. ...Przy kontakcie ze zmywaczem silikonowym robi się on cholernie lepki, aż nie można przetrzeć fibra.... Czyżby za słaby utwardzacz? Chociaż klar nie schodzi, i nie rysuje się jakoś nadzwyczaj łatwo ale mam wrażenie jakby delikatnie się matowil. Jakieś pomysły czym może być to spowodowane:idea: :o Aha i przy polerowaniu też wydaję się ok. Lejesz czysty czy rozrobiony? Spróbuj rozrobić trochę może pomoże i pamiętaj aby psikać na ostygniety lakier nie nagrzany
kamil_rosen Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Menzerna 400 i 3000- Meguiars UC Nie podpowiem jak do DA, ale ja bym zrobił tak: 400 -> UC -> Cleaner Albo 400/2500/cleaner Ale ciężko powiedzieć co da ci zadowalające efekty, każdy lakier jest inny i będzie potrzebna inna kombinacja, a żeby nie było ja mam rotację A AG Paint Renovator jest słabszy od UC, może trochę mocniejszy od 3000 Menzerny ale nie specjalnie mi ta pasta przypadła do gustu.
kita33 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2014 Czy ktoś wie jaką ma średnicę Car Pro Perl na nakrętce? 20 czy 24mm?
Rekomendowane odpowiedzi