bizislawek Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Dzieki bardzo za info , rzeczywiści rzut beretem od S8 do MX Nowicki.
Moderator psemo Opublikowano 4 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 jak działa preparat typu APC? Pytanie na poważnie?
iljash Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 tukolarz wwiecha dzieki, czyli jednym slowem mialem napewno za bardzo rozcienczona piane, bo nie wiem skad mi sie to wzielo, ale bylem pewien, ze roztwor, ktory rozrabialem w pojemniku PA to jest roztwor , ktory wedruje na auto. Choc fakt zastanawialem sie co sie dzieje z woda puszczana przez myjke rownolegle, ale tlumaczylem sobie ze ta regulacja minusowa powoduje , ze woda jest ograniczana do minimum. Tak czy siak dzieki, jak bedzie coskolwiek cieplej, to zrobie testy
Michał_Excede Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 iljash, Można nie rozrabiać roztworu w pojemniku pianownicy z wodą tylko wlać sam środek myjący. Wtedy możesz regulować sobie pokrętłem ilość pobieranego środka.
FSO-Team Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 jak działa preparat typu APC? Pytanie na poważnie? jak najbardziej na poważnie. Nie posiadam praktycznej wiedzy z dziedziny chemii, a wiedzy teoretycznej to tylko szereg homologiczny alkanów i 7 sposobów otrzymywania soli Na razie czytając opisy/etykiety apc różnych firm ustaliłem że VP Citrus Prewash klasyfikowane jako APC posiada olejki cytrusowe rozpuszczające brud i tłuszcz. ustaliłem tez ze piany aktywne działaj w oparciu o związki powierzchniowo czynne, zwiazki fosforu, sody ale co APC?
Moderator psemo Opublikowano 4 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Jeśli chodzi o działanie od strony procesów chemicznych to nie pomogę. Myślałem, że chodzi Tobie o sposób zastosowania APC - stąd moje zdziwienie..
FSO-Team Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 pamiętam że dawno dawno temu czytałem coś na temat APC ale teraz nie mogę znaleźć
Michał_Excede Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 FSO-Team, Zazwyczaj APC można użyć w pianownicy jako Pre- Wash
FSO-Team Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Sam surfex hd slabo sie pieni w PA i szybko splywa ale juz w polączeniu z pianą np magi albo nsf jest moc. Chociaz cyclone na 3 filcach w glori sie pienilo Wracając do mojego pytania: ktos cos wie nt:apc
Lucky Luck Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Witam. Jestem początkujący i chciałbym wam zadać (być może głupie) pytanie dotyczące stosunku ilości pasty jaką zużyłem do powierzchni którą spolerowałem. A więc do rzeczy lakier +/- w takim stanie: A tyle powierzchni "wypucowałem" 30 gramami Fg500: Pasty to Menzerna Fg500,IP2000 i FF3000, pady Flexi 80mm Mam dziwne wrażenie, że jakoś zbyt szybko mi tego ubywa, ale wole zapytać Was - ludzi bardziej doświadczonych w temacie. Z góry dzięki ! Pozdrawiam.
bluemen Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 Podpowiedzcie bo chcę zamawiać a już mam taki mętlik że nie wiem który: Gold Class Carnauba Paste Wax czy #16 Professional Paste Wax czy jeszcze inny z twardych - tylko megs wchodzi w rachubę
Moderator psemo Opublikowano 4 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2014 bluemen, Bierz #16
biznes365 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 FSO-Team chodzi Tb o ten temat tutaj
FSO-Team Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 biznes365, nie, w tym temacie nie ma odpowiedzi na moje pytanie. Czytałem ten temat kilkukrotnie od kiedy jestem na forum. Twierdze że Ty go nie czytałeś skoro polecasz ten temat: zwyczajnie nie znasz jego zawartości. i co to znaczy "Tb"? [ Dodano: 5 Luty 2014, 13:37 ] biznes365, nie, w tym temacie nie ma odpowiedzi na moje pytanie. Czytałem ten temat kilkukrotnie od kiedy jestem na forum. Twierdze że Ty go nie czytałeś skoro polecasz ten temat: zwyczajnie nie znasz jego zawartości. i co to znaczy "Tb"?
Pimps Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Czy ktoś z Was może używa takiego spryskiwacza? Chcę go używać do delikatnego spłukaniu auta po myciu aby pozbyć się jak największej ilości wody z karoserii auta po spłukaniu urządzeniem ciśnieniowym. Chyba że możecie coś polecić sprawdzonego i godnego zainteresowania?
Moderator rychu Opublikowano 5 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Każdy taki spryskiwacz który ma ustawienie shower, będzie się nadawał do spłukania auta, bo w tym ustawieniu ciśnienie jest niskie. Ja używam pistoletu firmy Bradas, który kupiłem w lokalnym ogrodniczym i spisuje się bardzo dobrze. Dodatkowo ma pokryty gumą obrotowy pierścień - przy przypadkowym kontakcie z lakierem nic się nie uszkodzi Tak wygląda: http://sklepagora.pl/zraszacze/1242-pis ... radas.html
Pimps Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 rychu - ja mam taki jak poniżej i chciałem kupić inny gdyż jak go ustawie na zwykły strumień to on jest za cienki i spłukiwanie jest marne. Pytam bo ten co pokazałem wcześniej ma to drugie siteczko to mniejsze i zastanawiam się czy z niego jak leci prosty strumień jest na tyle szeroki a przy okazji ustawieniu słabego ciśnienia będzie dawał rade?
Moderator rychu Opublikowano 5 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Każdy, który ma siteczko - czy jedno, czy dwa, powinien dać rade, bo przez sitko woda leci z niskim ciśnieniem. Ewentualnie trzeba będzie trochę na samym kranie ciśnienie zmniejszyć.
Pimps Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Dzięki @rychu. Może ktoś ma ten właśnie pistolet i coś jeszcze doda od siebie?
bluemen Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Niewiele pomogę w dziedzinie spryskiwaczy ale jeśli chodzi o spłukanie auta co by jak najmniej wody pozostało na karoserii to proponuję na końcu mycia spłukać z samego węża mocnym strumieniem wody przykładając końcówkę do karoserii. A jak na aucie dodatkowo leży wosk/QD to tafla tak spłynie że zostanie parę kropel.
manio49 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 mało detajlingowe - po stłuczce i likwidacji z OC rzeczoznawca przyjeżdża tylko do poszkodowanego czy do sprawcy też (sprawca bez AC)
Moderator Eryczek Opublikowano 5 Lutego 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 manio49, rzeczoznawca przyjeżdża tylko do osoby która zgłosił szkodę (jest poszkodowana)
biedrona32 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2014 Jak jest z wydajnością swirlx i deep crystal step 2( na ile samochodów starcza jedna butelka)?
Rekomendowane odpowiedzi