Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ksylo1,gloria napewno jest warta swojej ceny,ale spokojnie możesz kupować Epoce też dobrze mi się nią pianuje ;)

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

A może do szybkiego ogarniecia Meguiars Paint Reconditioning Cream D151. Wystepuje w galonie i cena tez calkiem spoko jak za taka wielkość.

Opublikowano

Czy na plastikowe elementy chromowane typu grille (Alfa Romeo 147) można nakładać wosk i czy to je zabezpieczy na zimę czy to nie ma sensu ? (Mam wosk Sonax Xtreme Wosk Twardy)

Cel, auto jest naprawiane po stłuczce, będzie montowany nowy grill i akurat mamy zimę, nie chcę by w nowej części od razu przez jedną zimę powstały jakieś wżery, ślady po soli itp..

Opublikowano
Czy na plastikowe elementy chromowane typu grille (Alfa Romeo 147) można nakładać wosk i czy to je zabezpieczy na zimę czy to nie ma sensu ? (Mam wosk Sonax Xtreme Wosk Twardy)

Cel, auto jest naprawiane po stłuczce, będzie montowany nowy grill i akurat mamy zimę, nie chcę by w nowej części od razu przez jedną zimę powstały jakieś wżery, ślady po soli itp..

od smarowania wzerow nie bedzie. Bardziej wlasnie od niesmarowania sie robia :)

Opublikowano

Załapałem aluzję, czyli lepiej coś zrobić niż zostawić bez niczego :D

Bo tak wziąłem się za te części z demontażu rozebrałem na detale.. listwy chromowane (plastikowe) wypolerowałem na lustro sonaxem do chromu.. a czarne plastiki dokładnie wymyłem i położyłem na nie dressing do opon TurtleWax Platinum tyre dressing który z tego co się przyglądałem działa i wygląda tak samo jak dressing do czarnych plastików tej samej firmy.. no i komplet prezentuje się mega po złożeniu i aż szkoda to składać i wyjeżdżać na śnieg.. stąd pomysł żeby nałożyć na to wosk to może przed latem tylko przemyje i powtórzę operacje i nadal będą jak nowe ;)

Opublikowano

Pytanie do osób "siedzących" w dieslach. Muszę wymienić 4 świece żarowe, bo żadna nie grzeje :o Duża jest różnica w jakości świeć np iskra a BERU ? Warto dopłacać :|

Opublikowano

Też się zdziwiłem, bo dziś w garażu po 12 godzinach stania zapalił normalnie za drugim grzaniem ( tak dla pewności ). Pojechałem do mechanika, podłączyli się miernikiem, gość powiedział, że jak dotyka, to nie iskrzy, więc niby żadna nie grzeje..

Opublikowano

Nic nowego , bo u kolegi Makiol mechanik też w jego VW wykrył jedną ledwo działającą i 3 trupy , a autko normalnie paliło i dopiero ponad -10* pokazało, iż chyba jest jednak jakiś problem, bo odpalił po dłuuuugim podgrzewaniu ...jak się okazało jednej świecy .

Co do marki świeć , to ...loteria . Znam osoby psioczące na Beru ale i znam takie które nic innego by nie założyły , bo ich komplet działa już 5 lat ;)

Opublikowano

Kurde, myślałem, że APC nie zamarza...a jednak, przymroziło mi Valeta w garażu.

Będzie działał ?

Opublikowano
Czy istnieje jeden, kompletny poradnik odnośnie robienia korekty, w którym są zawarte informacje o tym, jak nie zniszczyć lakieru?

Tak, istnieje, są wszystkie odpowiedzi: KLIK

Opublikowano

64Driver, sorry, ale myślisz, że przeczytasz, zrobisz i będzie perfekcyjnie? :shock::shock::shock: -... bo poprosiłes o "kompletny poradnik jak nie zniszczyć lakieru" ?????????????? :shock::shock:

Bez odbioru.

Opublikowano

Tylko,że ten poradnik trochę stary jest i są stare oznaczenia popularnych past Menzerny np.

Również jest mowa o rozbijaniu cząsteczek pasty co nie dotyczy Menzerny a dotyczylo np. G3.

Szkoda,że nie ma jakiegoś uaktualnienia.

Jak ja zaczynałem swoją przygodę to takie to wszystko wydawało sie skomplikowane. Najlepiej jak w odpowiednich tematach koledzy na chlopski rozum tlumaczyli ilość przejazdów,obroty itd.

Opublikowano
64Driver, sorry, ale myślisz, że przeczytasz, zrobisz i będzie perfekcyjnie? :shock::shock::shock: -... bo poprosiłes o "kompletny poradnik jak nie zniszczyć lakieru" ?????????????? :shock::shock:

Bez odbioru.

Prosiłem o poradnik dotyczący korekty, w którym są zawarte informacje dla nowicjuszy, takie, które zapobiegną zniszczeniu lakieru, po lekturze dużo mi się wyjaśniło :)

Tylko,że ten poradnik trochę stary jest i są stare oznaczenia popularnych past Menzerny np.

Również jest mowa o rozbijaniu cząsteczek pasty co nie dotyczy Menzerny a dotyczylo np. G3.

Szkoda,że nie ma jakiegoś uaktualnienia.

Jak ja zaczynałem swoją przygodę to takie to wszystko wydawało sie skomplikowane. Najlepiej jak w odpowiednich tematach koledzy na chlopski rozum tlumaczyli ilość przejazdów,obroty itd.

Już to zauważyłem, ale na początek bardzo dobra lekturka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.