ktm950 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 soll, w zasadzie nie zauważyłem, aby z czasem wyblakł Tyle, że trochę za bardzo się błyszczał, no i raczej średnio pachnie...
M4ciek Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 on się do wnętrza słabo nadaje, jest też kleisty...
ktm950 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Po wyschnieciu nie klei sie nic a nic
kita33 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Czy do rozcieńczania kosmetyków z wodą trzeba używać wody destylowanej czy może być woda z kranu?
Chat Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 Czy do rozcieńczania kosmetyków z wodą trzeba używać wody destylowanej czy może być woda z kranu? Lepiej destylowaną, czasem kiedy zwykła kranówa jest dość zamieniona potrafią wytrącać się osady.
Moderator Eryczek Opublikowano 1 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 kita33, różnie Zależy co chcesz mieszać z wodą. Z kranówki potrafią wytrącić się różne takie... Ja np. mieszam pianę z wodą demineralizowaną - piana na aucie wychodzi wtedy gęstsza i dłużej leży.
Tomek WRO Opublikowano 1 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2014 kita33, a ja znowu do piany, bilberrego i mocniejszego surfexa leję kranówę. Do słabego apc, interior apc czy megsa GCC leję demineralizowanej - tak robię jeśli nie chcę aby wystąpiły jakieś osady w miejscu mycia danym środkiem.
Piotrek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Tomek WRO, I według mnie dobrze robisz. Rzeczy które spłukuje potem zwykłą wodą mieszam z kranówką, takie które tylko wycieram z demiralizowaną.
obcy1234 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 mam jasną skórę w samochodzie, jaki jest najmocniejszy środek do wyczyszczenia skóry? wyczytałem że colourlock, jest coś mocniejszego? bo skóra u mnie w samochodzie chyba nigdy nie była czyszczona ;/ . Czym zabezpieczyć/pielęgnować później skórę? czy użyć do tego także środka od colourlock czy może lepszy będzie zymol leather conditioner? czy może to i to?
Franek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Najpierw wezmie colourlocka Później dopiero marudzi.
obcy1234 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Franek, czyli przez to mam rozumieć że colourlock jest wystarczająco mocny , a jeszcze co do drugiego pytania, też colourlockiem zabezpieczać czy zymol też kupić. Dodatkowo w niektórych miejscach skóra jest lekko popękana, czym to zamaskować, jakimś kremem maskującym, jest coś takiego?
tfelek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Franek, czyli przez to mam rozumieć że colourlock jest wystarczająco mocny ,a jeszcze co do drugiego pytania, też colourlockiem zabezpieczać czy zymol też kupić. Dodatkowo w niektórych miejscach skóra jest lekko popękana, czym to zamaskować, jakimś kremem maskującym, jest coś takiego? Możesz spróbować jakim rozcieńczonym APC ale lepiej zainwestować i colourlock Strong w tym zestawie za kolo 100zł masz wszystko co potrzebujesz. Jeżyli chodzi o popękania to tylko renowacja czyli malowanie ..
mihnova Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Najpierw wezmie colourlockaPóźniej dopiero marudzi. Się popłakałem ze śmiechu
lukwawa Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 obcy1234, tutaj masz całe know-how dot. pielęgnacja i regeneracji skóry: http://multirenowacja.pl/webpage/cs/tap ... odowe.html
dreadlook Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Czego użyć do usuwania osadów metalicznych z auta i czyszczenia felg? Dodam, że Ironx trochę przy drogi mi się wydaje..
glock Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 czy Megsa NXT 2.0 w płynie można położyć na PB Black Hole? W internecie krążą sprzeczne informacje, a to NXT ma cząstki ścierne a to nie ma
dzinkins Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 czy Megsa NXT 2.0 w płynie można położyć na PB Black Hole? W internecie krążą sprzeczne informacje, a to NXT ma cząstki ścierne a to nie ma Można bez problemu, a w internecie jest mnóstwo dziwnych tematów [ Dodano: 3 Styczeń 2014, 14:58 ] Czego użyć do usuwania osadów metalicznych z auta i czyszczenia felg? Dodam, że Ironx trochę przy drogi mi się wydaje.. Jeżeli wyczyścisz wszystko najpierw APC czy kwasem (mówię o felgach) a lakier umyty i wyglinkowany itp to IronX czy PriX pójdzie tylko trochę
the_rahzel Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Panowie czy wie ktoś z was jak rozpoznać element malowany proszkowo? Dostałem próbkę koloru lakieru(proszkowego)od poleconego lakiernika i z tego co kiedyś wyczytałem to lakier proszkowy z palety RAL nie występuje z metaliku,a na próbce którą dostałem są widoczne opiłki metalu/brokatu - zwał jak zwał.
dzinkins Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Panowie czy wie ktoś z was jak rozpoznać element malowany proszkowo? Dostałem próbkę koloru lakieru(proszkowego)od poleconego lakiernika i z tego co kiedyś wyczytałem to lakier proszkowy z palety RAL nie występuje z metaliku,a na próbce którą dostałem są widoczne opiłki metalu/brokatu - zwał jak zwał. Proszkowe malowanie może być w "metaliku" z jakby brokatem Miałem tak zrobione felgi z Instalatorów w Warszawie
the_rahzel Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 dzinkins,dzieki to dobra wiadomość,bo tą próbka wygląda naprawdę fajnie z tym brokatem
dzinkins Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 dzinkins,dzieki to dobra wiadomość,bo tą próbka wygląda naprawdę fajnie z tym brokatem Jak znajdę to wrzucę foto tego co ja miałem
the_rahzel Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 dzinkins,dzieki to dobra wiadomość,bo tą próbka wygląda naprawdę fajnie z tym brokatem Jak znajdę to wrzucę foto tego co ja miałem Będę wdzięczny...
dreadlook Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Jest gdzieś jakiś tutorial jak użyć zestaw do skóry Colourlock'a? Dodam, że chcę trochę podreperować fotele półskórzane (są lekko zmęczone).
g.pajak Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 dzinkins napisał/a: the_rahzel napisał/a: dzinkins,dzieki to dobra wiadomość,bo tą próbka wygląda naprawdę fajnie z tym brokatem Jak znajdę to wrzucę foto tego co ja miałem Będę wdzięczny... Pierwszy z brzegu producent farb proszkowych, IGP (ten akurat jeden z lepszych w europie): http://www.igp.pl/nowa/igp.html Poprzeglądaj sobie PDF-ki konkretnych linii farb. Dzisiaj z farbą proszkową można zrobić wszystko: strukturę, mat, połysk, półpołysk, metalik, perłowy, młotkowy, efekt drewna, efekt dżinsu... itd itp Wiem, bo to mój chleb powszedni
Rekomendowane odpowiedzi