Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może, trochę odbiegając od tematu, ale czy wie ktoś czym można usunąć tłuste plamy po płynie chłodniczym z elewacji budynku ?

Czy SG Red Devil pomógłby nieco ?

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

maka150, Nie wiem czy pomoże ale bez obaw możesz próbować. Osobiście próbowałem doczyścić zaciek na elewacji red devilem 1:10 i żadnych szkód nie narobiło. Myślę, że śmiało możesz użyć mocniejszego stężenia.

• Moderator
Opublikowano

maka150, ja bym sprobowal czyms co rozpuszcza smary i tluszcze, np Prickbortem. Sprawdzic na malej, niewidocznej powierzchni i splukac obficie woda.

Opublikowano

potrzebuje opinii od odkurzaczu LAVOR GBP20. czy w samochodach da rade takim tapicerki prac? parametry wydaja sie być ok? pracował ktos takim?

Opublikowano

Szybkie pytanko. Położyłem na nowe auto (biały zwykły lakier) AG SRP i na to jedną warstwę colli 476s. Czy jest sens kłaść drugą warstwę po odstaniu w garażu na drugi dzień czy można go potraktować BSDM Sonaxa??

Opublikowano

Witam. Czy po ręcznym zastosowaniu uc mogę użyć Ultimate Polish jako cleaner , i na to Megsa #16 ewentualnie PB BLUE na lato. Czy jakis konkretny cleaner , np. DJLP Lite albo LUSSO REVITALIZING CREME ? Dzieki.

Opublikowano

Dzieki Marcin. Po przeczytaniu tych wszystkich postów chciałem się tylko upewnić czy dobrze wszystko rozumuje. A po uc walnac lakier jakimś ipa?

Opublikowano

Jaka jest najprostsza do położenia i wypracowania powłoka ? chcę zrobić nią felgi letnie ale jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z tego typu środkami :?

Opublikowano
Jaka jest najprostsza do położenia i wypracowania powłoka ? chcę zrobić nią felgi letnie ale jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z tego typu środkami :?

Polecam GT C5, prosta do położenia i daje radę :good:

Opublikowano

Czy w Audi A4 B6 pokazuje spaloną żarówke jeśli spali się od podświetlenia rejestracji lub któraś z oświetlenia wewnątrz samochodu?

Opublikowano

Pytanko:

Czy jest jakieś dobry producent wosków i innego stuff'u w Australii?

Mam tam ziomka i z przesyłka nie byłoby problemu..

Opublikowano

Panowie co zrobić z powłoką ceramiczną, teflonową lub kwarcową w przypadku konieczności miejscowego lakierowania elementu ? Pewnie należy ją usunąć ale jak ? Szlifować, czy może są dostępne jakieś środki do jej usunięcia ? czy taką powłokę można polerować ?

Opublikowano
Pewnie należy ją usunąć ale jak ? Szlifować, czy może są dostępne jakieś środki do jej usunięcia ? czy taką powłokę można polerować ?

Mocniejsza kombinacja pada i pasty i po wszystkim ;)

Opublikowano

Panowie mam pytanko. Chce pomalować felgi w grafit, malowane będzie to u mojego ojca, jest lakiernikiem. Lecz mam dylemat z wyborem farby, przecież nie jest taki jak na karoserii, prawda ?

Interesowałby mnie mniej więcej taki odcień :

redlinegunmetalqs0.jpg

Ale czy to jest metalic, pół mat ? Felga niby sie świeci, ale nie jest to to samo co lakier samochodowy, nie odbija tak wszystkiego i o taki efekt mi chodzi.

Wybaczcie troche głupie pytanie, ale pierwszy raz będę wybierał odcień do felg i nie wiem z czym to sie je ;)

Opublikowano

Szukam jakiegos dobrze "kryjacego" dressingu do wnetrza. Miałem Nielsen Finesse'a oraz PB NL. Oba fajne, ale słabo kryja (mam jakies plamy w kilku miejscach po zbyt mocnym APC). :-(

Ktos cos poleci?

Opublikowano

ktm950 polecam SG Apple Plastic. Nakładam aplikatorem z MF, a plastiki w aucie mam chropowate i w dodatku na desce w trzech rodzajach. Środek nie zostawia plam, rozprowadza się bez żadnych problemów, ale może to też kwestia ilości .

Opublikowano

Dresingi nie ukryją przebarwień, jednakowo odżywiają plastiki, ale jasne zostanie jasne, a ciemne- ciemne. Nawet jesli będzie optyczna poprawa to efekt chwilowy.

Jeśli chesz coś ukryć to należało by pomalować farbą lub strukturą do plastików

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.