Gajek Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 soll, mam T&G Nielsen i chyba prickborta albo coś podobnego (mam to w garażu). Będę tym próbował, bo nie chcę zniszczyć tych mebli. Do wymycia wezmę APC albo coś od mamy. Dzięki za pomoc.
soll Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Apc rozrób sobie w bezpiecznym stężeniu np 1:30, możesz nawet wode z octem 1:1 spróbować a tych które masz nie musisz się obawiać. Jednak, zawsze jest ale- dla pewności sprawdź w najmniej widocznym miejscu pojedyńczą plamę, żebyś sam miał świadomość czy jest oki i czy mozesz tak dalej lecieć.
masa140 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Witam (pomawiam pytanie) Czym wypolerować klosze lamp tylnych Posiadam pasty menzerny FG 400, PF 2500, FF4000 oraz UC Megsa do tego pady Flexi białe, pomarańczowe i żółte. Jestem w trakcie pracy nad autem i chcę zrobić porządek z lampami tylnymi. Proszę o podpowiedź jaką najlepiej pastą i na jakim padzie, jakie obroty Dziękuję za odpowiedzi.
soll Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Pasta zależnie od rysek, proponowałbym na I ogień 2500 na żółtym , jesli schodzi to potem na finish 4000, jeśli nie to można spróbować 400. Prędkość niska, możesz dojść do max 900-1000 obr. ale badaj stale temperaturę kloszy oraz nie trzymaj dłużej w 1 miejscu- cały czas ruchy g-d i p-l. Można z papierami lecieć, ale więcej schodzi z wyprowadzeniem bałaganu.
Gajek Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 soll, zrobię tak jak mówisz. A w arsenale mam Sanesolva Extra i nim sprawdzę na pierwszy ogień czy coś schodzi. Wielkie dzięki za pomoc.
Pit_Krk Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Przy tylnych lampach nie ma sensu używać papierków.
Luki88 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Od maja mam nałożony na swój samochód zestaw Duragloss 652+ FK HI-Temp 1000p. Od tego czasu wosk trzyma się na lakierze bezproblemowo, niestety lakier (wosk) utracił swoją śliskość, nie jest tak śliski jak zaraz po aplikacji. Czy aby przywrócić śliskość lakierowi mogę posłużyć się Quick Detailerem? Jaki będzie najbardziej odpowiedni do tego wosku? Czy powinienem ponownie oczyścić lakier ze wszystkiego i nałożyć zestaw DG652+ FK 1000p?
manio49 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Jak od maja, to zrobiłbym jeszcze raz procesik
Popo Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Czy ktoś stosował cleaner AngelWax Heaven for leather? Zastanawiam się także nad cleanerem od AG.
Administrator Evo Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Czy ktoś stosował cleaner AngelWax Heaven for leather? Zastanawiam się także nad cleanerem od AG. Daje radę jako takie AIO , do regularnego stosowania Taki Strong od Colourlocka będzie mocniejszy, ale do średnio brudnych skór jako one-step jest świetny, zostawia mocno matowe wykończenie i zauważalnie zmiękcza skóre.
Capaz Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Czy na powłokę qtechniq c1 można stosować jakiś quick detailer czy tylko rozcieńczone c2, albo reload? Pytam bo podczas osuszania zostają waterspoty, a usuwanie ich reload-em nie jest zbyt ekonomiczne, przy myciu co 2 dni..
Administrator Evo Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Kup sobie 1l C2V3, wtedy jako QD wychodzi względnie tanio. Można stosować inne powłoki, ale tracisz wtedy część właściwości C1.
kubik Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 ew. c1,5 v2 ,jest bardzo wydajny i jak dla mnie genialnie pachnie c2v3 robi co do niego należy,jednak jest bezzapachowy
Capaz Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Dzięki serdeczne, właśnie tego szukałem Powiedzcie mi jeszcze, czy C1,5v2 też można rozcieńczać ? Oba produkty wychodzą dużo dużo taniej niż reload..
kubik Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 c1,5v2 ma trochę gęstszą konsystencję i szczerze mówiąc nie próbowałem,jak znajdę chwilę to testowo popatrzę
pavko Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 niedawno pierwszy raz woskowalem autko i zrozpedu przelecialem woskiem (colli) plastiikowe klamki czym to moge usunac, nie zmywajac wosku z reszty auta?
propekMONTER Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 pavko, polecam którąś z magicznych gąbek
pavko Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 propek - dzieki bawiles sie tak? czy "teoretycznie" powinno to zadzialac jak juz uda mi sie wosk usunac, to pozniej ipa i dionysos bedzie ok?
propekMONTER Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 tak, wczoraj usunąłem ślady po magifoam blue i cgp na moich "plastikach" w okół tylnych szybek. Piszę "plastikach" bo to dziwny materiał, chropowaty w dotyku i niczym innym nie mogłem ich doczyścić. Przypomniałem sobie o tej gąbeczce, namoczyłem wodą, szuru-buru i wyciągnęła wszystko pięknie. Bardzo dużą ilość brudu z niej wycisnąłem, aż się zdziwiłem. Bez ipy kładź, albo apc zamiast niej.
pavko Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 dzieki - musze sie w to cudo zaopatrzyc i do dziela
Chat Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Koledzy, w którym ze sklepów można nabyć Prima Amigo, bo tylko na jeden natrafiłem?
Moderator Eryczek Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Chat, tylko tam gdzie znalazłeś, u Karola
Chat Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Chat, tylko tam gdzie znalazłeś, u Karola ... no to cza pisać do Karola
radekn Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Przeleciałem samochody którymi się "opiekuje" zestawem fg500 -> ip2000 -> ff3000 i jestem względnie zadowolony. Taki zestaw chciałbym sprzedać oraz zakupić coś uniwersalnego do "co kilku miesięcznego" procesu, czyli: [produkt którego poszukuję] -> cleaner R222 -> megs #16 Poszukuję czegoś do delikatnego odświeżenia lakieru, aby nabrał trochę blasku, wyciął nabrane przez tych kilka miesięcy drobnych rysek itd. Pytanie - co będzie najlepsze? Myślałem o FF3000, ale szczerze mówiąc chciałbym spróbować czegoś innego Póki co znalazłem Scholl A15+ albo Koch Chemie Polish Rose. Co byście polecili?
Rekomendowane odpowiedzi