Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj lakierowałem passata no i jak zwykle: mora zmora :dontknow:

Do puki nie trafiłem tutaj leciałem zawsze wszystko papierem 2000/2500 i "polerka".

Ale, że stałem się troszkę mądrzejszy (a przynajmniej w teorii) to zastanawiam się czy uda się to wyprowadzić na twardym padzie przy użyciu FG400.

Jak myślicie?

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Ultimate Polish Meguiar's ręcznie ?

Oczywiście można ręcznie, choć się troche namachasz ;)

Opublikowano

Mam trochę czasu i chęci więc stąd moje pytanie, czy jest sens dać PB EX-P SEALANT pod RED-a czy lepiej 2 warstwę RED-a dzień później?? :-]

Opublikowano

Panowie czy Simoniz Paste Original Carnauba Wax będzie na poziomie Coli i hi tempa .

Potrzebuję coś taniego i trwałego na felgi :o

Opublikowano

jukojuko, z bardziej budżetowych rozwiązań na felgi to chyba trudno o coś lepszego jak FK Hi-Temp, u mnie na felgach siedzi jak zły ładnie kropelkując i ułatwiając mycie ;)

Opublikowano

Jeszcze się zastanawiałem nad 3M Marine Ultra Performance Paste Wax ale właśnie jestem w trakcie szukania szczegółów co do trwałości ;)

Opublikowano
Panowie czy Simoniz Paste Original Carnauba Wax będzie na poziomie Coli i hi tempa .

Potrzebuję coś taniego i trwałego na felgi :o

Trwałość jest niezła, ale strasznie ciężko szło smarowanie nim, a ścieranie to już w ogóle była porażka. Na dodatek zapachu to on nie miał ładnego. Cieszyłem się jak udało mi się go sprzedać. Lepiej kup używkę FK, albo tester. Nie ma chyba nic lepszego w tej kasie na felgi.

A do Simoniz, to ścieranie Colli przy nim to bajka 8-)

Opublikowano

Ma ktoś pomysł, czym ruszyć tusz z markera z deski rozdzielczej? APC tego nie chce ruszyć, benzyna ekstrakcyjna coś tam ruszyła, ale też nie do końca.

Opublikowano

Panowie, mam szyby wyczyszczone AG CGP i na to niewidzialna wycieraczka z marketu, po umyciu samochodu chciałbym doczyścić szyby mogę do tego użyć AG CGP, czy może coś łagodniejszego ?

Opublikowano
Panowie czym zmyję najprawdopodobniej kropki po farbie (kolor czerwony) na srebrnym lakierze?

Ja chyba miałem podobnie. Jeśli to tzw. pył farby np. po malowaniu zasicków hamulców, gdzie zawiał wiatr i naleciało to na lakier to proponuję przejechać pastą finishową. Ja jechałem menzerną 3000 i zeszło mi :)

Opublikowano

Czasem wystarczy glinka, ale wymaga to troszku pracy ;)

Usuwałem niebieskie kropki z bliżej nie określonej farby i zeszły :]

Opublikowano

Mam takie radyjko

3374030173

I teraz pytanie - jakim środkiem wypolerować tą szybkę która jest pokryta rysami (Megs UC da radę na mikrofibrze) ?

leszcz

Opublikowano

leszcz, było gdzieś na forum jak coś takiego wypolerować, ale nie pamiętam gdzie i jak :P

z mojej strony moge Ci powiedzieć, że ja machałem AIO Scholla na tricolorze. rysy zostały zakryte także cel został osiągnięty

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.