Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy jest jakaś mądra przystawka czy coś, że po napełnieniu jej dobrą aktywną pianą i podpięciu pod węża ogrodowego da dobrą pianę na samochodzie?

Mam marolexa, ale z nim wiadomo jakiś czas schodzi zanim się zaaplikuje cały samochód itp itd.

Opublikowano
Czy jest jakaś mądra przystawka czy coś, że po napełnieniu jej dobrą aktywną pianą i podpięciu pod węża ogrodowego da dobrą pianę na samochodzie?

nazywa się pianownica PA podpięta np do Karscher-a

Opublikowano

nazywa się pianownica PA podpięta np do Karscher-a

jeśli chodzi o ciśnienie to musi być jakieś mega wysokie jak z myjki czy ciśnienie z kranu da radę przez PA w miarę spienić autko?

Opublikowano
święte słowa

Używając glinki przed polerowaniem zaoszczędzisz czas, pady i pastę

Tym bardziej że jak robisz pierwszy raz glinką łatwo coś zepsuć a korektą to naprawisz

Źle się trochę zrozumieliśmy, Glinka była, potem korekta. I teraz temat odnośnie tego co po. Cleanera nie mam na stanie, także szukam najlepszej drogi bez niego. Kłaść coś jeszcze po osuszeniu a przed woskiem typu Sealant czy nie?

A jaki wosk masz do położenia? Jednak polecał bym cleaner ponieważ on usunie Ci resztki pasty polerskiej co poprawi wiązanie wosku z lakierem

Będę kładł PB Natty's Blue, stąd też pomysł na Black Hole wcześniej (słyszałem że nieźle współpracują).

Opublikowano

cześć, mam 2 pytanka

1) podczas mojej pierwszej polerki mechanicznej strasznie grzał mi się lakier ;/ robiłem manzerna fg400 + biały pad urban przy trochę ponad 1500 obr/min. i po 2 min lakier było ciężko dłonią dotknąć na dłużej. Czy powodem może być duża temp otoczenia ( 30+), może zbyt duży nacisk ?

2) na jak długo starczają wam pady polerskie, ile samochodów jesteście w stanie zrobić nówka sztuką?

jak byście ocenili kondycję tych 2 na zdjęciu ?

dzięki

hwi9n4.jpg

Opublikowano

azi91, ad 1. Jest kilka czynników, które powodują szybsze grzanie się lakieru. Mocny docisk, wolne przejazdy i na pewno temperatura otoczenia. Spróbuj mniej dociskać i kontroluj temperaturę co jakiś czas.

ad 2. Pomarańczowy, karbowany urban po dwóch autach jest praktycznie jak nowy. Twoje wyglądają jakbyś zahaczył gdzieś o krawędź lub wystający element. Moim zdaniem kwalifikują się do wymiany.

Opublikowano

Nie wiem jakie pady wybrać do past Menzerna FG400, PF2500, SF4000- Flexipads żółta, pomarańczowa i biała? Czy może coś innego, płaskie czy waflowe? Co wziąźć do cleanera?

Opublikowano
Nie wiem jakie pady wybrać do past Menzerna FG400, PF2500, SF4000- Flexipads żółta, pomarańczowa i biała? Czy może coś innego, płaskie czy waflowe? Co wziąźć do cleanera?

Biała i pomarańczowa jest OK. Żółta jest dosyć twarda jak na finisz, ja pierwotnie też ją kupiłem ale nie wykańczała jakoś ekstra. Zamieniłem ją na zdecydowanie miększą: Monster Shine czarną i o wiele lepiej.

Opublikowano

Robiłem na trzech autach delikatną korektę Menzerną FG500, PF2500, SF4000 na padach Lake Country i są jak nowe. Do cleanera polecam (w 90% rożnych firm) czarny karbowany.

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie polerowania auta z użyciem produktów typu AIO albo niewymagających maszyn polerskich, coś dla amatora bez sprzętu.

Chodzi o Astrę II-G z kolorem Nordkapp

354624.jpg?version=635078776739043650&mixed=False

Lakier jest w bardzo dobrym stanie ale niestety, posiada swirle i inne duperele, które zakłócają wizję idealnego auta.

Czy istnieją jakieś środki, które można zastąpić pastami polerskimi? Nie wiem czy coś w stylu SwirlX albo UC byłoby tym czego szukam, bo od niedawana w teorii interesuję się detailingiem.

Opublikowano

Szybkie pytanie, w domu mam kanapę z jasnej skóry, czym to czyścić najlepiej. Chodzi mi nie o preparat tylko o to czy fibrą czy szczoteczką do skóry?

Chodzi mi o bieżące czyszczenie kanapy i skórzanej kierownicy

Opublikowano

Potrzebuję rekomendacji padów (firma, kolor) do maszyny DA Megsa dla następujących produktów:

FG400, PF2500, SF4000 oraz Megs UC

Dzięki!

Opublikowano

Kwarc położony miesiąc temu. Po umyciu mogę liznąć lakier cherry glaze i na to nattys red? Cherry nie zadziała destrukcyjnie na powłokę?

Po co taki zabieg? Auto pod wesele musi mieć max shine ;)

Opublikowano

jaka kolejnosc mycia wnetrza jest najoptymalniejsza? Pierw szyby czy deska? Czy moze jednak boczki a potem szyby w drzwiach?

Opublikowano

Dwa warianty mam.

1. Mocno zaorane wnętrze:

- odkurzanie

- pędzelek + APC

- szyby

- dressingi

2. Odświeżenie:

- odkurzanie

- szyby

- dressingi

:kox::kox::kox:

Opublikowano

Mam pytanie, o co chodzi z zaklejeniem/zabezpieczeniem pędzelków? O ile ogarniam kabel przez ramię, fotkę z pędzelkiem i pianą z pianownicy, portretem w odbiciu po korekcie, tak tego zabezpieczania pędzelka nie rozumim. :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.