adamplock Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Jakie rozcieńczenie IPA do korekty?
g.pajak Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Celowo piszę "odświeżenie" bo na pełniejszą korektę przyjdzie czas.Czyli Glinka, PF2500 + pomarańczowa Flexipads (bo ma 135mm), IPA potem Achilles czarnym Urbanem i FK 1000 będzie widoczny efekt ? Na pewno będzie!
wkr Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 pawelpp, Na pewno zobaczysz różnicę w wyglądzie. Tutaj masz efekty po samej 2500 i tylko jednym przejeździe. Lakier oplowski.
Jacek318 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Gdzie można niewysyłkowo zakupić IPA? Pewnie gdzieś w sklepach z elektroniką czy elektryką?
g.pajak Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Gdzie można niewysyłkowo zakupić IPA? Pewnie gdzieś w sklepach z elektroniką czy elektryką? Każdy sklep z elektroniką, allego z odbiorem osobistym w okolicy. W Olkuszu na pewno znajdziesz.
Bazuka Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Bazuka, Glasura mozna kupić tylko w dużym słoiku. To nie wiem na który się zdecydować, na początek wziąłbym sampler, tylko który Jak chcesz juz miec docelowy wosk to bierz Glasura i zyj pelna piersia. Jak juz pare razy pisalem, jak nie zamierzasz sie bawic i testowac to kup go od razu i nie idz dalej Bazuka, mam dwie rady:- pierwsza - zrób tak jak napisał Krzysiek - weź zestaw samplerków Titaniuma + Concoursa + HDC Pierwsza opcja jest idealna jeśli nie zamierzasz testować co rusz czegoś nowego - bierzesz Glasura, dokupujesz HDC i możesz uznać że temat wosków masz zamknięty. Druga opcja jest nieco tańsza. To dobry wstęp do Zymolowych wosków. Masz zarówno świetny wosk na zimę jak i sztandarowy konkursowy wosk, robiący - WOW! Myślałem na początek kupić Carbona, ale teraz tak myślę, że chyba nie ma co?
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Bazuka, wszystko zależy jak Ci się kasa zgadza
Bazuka Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Nie, że się tam przelewa czy coś, ale mógłbym se pozwolić Carbon vs Glasur to mniej więcej podwójna cena, także jakbym kupił Carbona, a później miałbym kupić jeszcze Glasura to klawo, więc muszę się dobrze zastanowić. Są jakieś duuuuże różnice między nimi? Czy tylko w 'żywotności"? Jaka mniej więcej różnica, bo jak ten jak X poleży 2m-ce a Y 5m-cy to wybór jednogłośny będzie
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 O różnicach w looku, ja już się wypowiadać nie będę bo dyżurny Pan Administrator, znwu zacznie sobie ze mnie jaja robić Zapytam tylko o to zdanie: Czy tylko w 'żywotności"? Jaka mniej więcej różnica, bo jak ten jak X poleży 2m-ce a Y 5m-cy to wybór jednogłośny będzie a czy jeśli przykładowo Glasur będzie Ci się trzymał na aucie pięć miesięcy to będziesz smalcował auto co pięć miesięcy?
Kr3t Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Meguiar's Gold Class Carnauba Plus Premium Wax - Panowie nie moge nic na forum znaleźć - ktoś coś może powiedzieć na temat tego wosku? Jak długo może leżec po poprawnym przygotowaniu ?
wenciu Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 W kwietniu zrobiłem pełne oczyszczanie lakieru. Jakiś czas potem zacząłem robić korektę, ze względu na brak czasu, robiłem w miarę możliwości panel po panelu, za każdym razem zabezpieczając woskiem. Między pierwszym panelem, a ostatnim minął może miesiąc, także wosk w różnych partiach różni się czasem położenia. Teraz pytanie, czy po skończonej korekcie powinienem ponownie oczyścić całość glinką i nawoskować, czy tylko umyć autko i nałożyć kolejną warstwę na te poprzednie?
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 czy po skończonej korekcie powinienem ponownie oczyścić całość glinką i nawoskować, czy tylko umyć autko i nałożyć kolejną warstwę na te poprzednie? Glinką jedziesz przed maszyną. Po korekcie: mycie, suszenie, cleaner i wosk.
cyymek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Witam Mam pytanko odnośnie używania QD na aucie oklejonym w folię czarny mat.Wiem że do folii jest wosk ze stajni SV, ale czy QD tez można użyć w celu odświeżenia wyglądu i nie narobić bałaganu jakiegoś? Z góry dziękuje i pozdrawiam
kamilgt Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 cyymek, Są QD do folii matowych, ale nie pamiętam jakiej firmy raczej na pewno CG ma taki w swojej odercie QD musi być do matu, żeby nie nabłyszczył
Tweety Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Czy polerka od K2 jest dobra na pierwszy raz, czy może coś innego polecicie?
pawelpp Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 wkr, g.pajak dzięki ! Tweety K2 Pro będzie dobra...bo sam ją też kupuję. Tu poczytaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... start=1605 i tu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=14132
wenciu Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Glinką jedziesz przed maszyną. Po korekcie: mycie, suszenie, cleaner i wosk. Mogę pominąc, bądź zastąpić cleaner, IPĄ bądź politurą (Black Hole) ?
Moderator Eryczek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 wenciu, możesz zrobić co chcesz ale lakier przed korektą, warto idealnie wyczyścić - szkoda padów Cleaner ani tym bardziej IPA, nie zastąpią "mechanicznej" pracy jaką wykonuje glinka. Black Hole to zupełnie inny temat
karambol Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 wenciu, możesz zrobić co chcesz ale lakier przed korektą, warto idealnie wyczyścić - szkoda padów Cleaner ani tym bardziej IPA, nie zastąpią "mechanicznej" pracy jaką wykonuje Glinka. Black Hole to zupełnie inny temat święte słowa Używając glinki przed polerowaniem zaoszczędzisz czas, pady i pastę Tym bardziej że jak robisz pierwszy raz glinką łatwo coś zepsuć a korektą to naprawisz
Yogibear Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Czy do uszczelek wokół szyb i innych elementów gumowych jako dressing nada się Koch Chemie Nano Magic Plast Care ?
Administrator AreK Opublikowano 25 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Yogibear, tak, ja używam
wenciu Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 święte słowa Używając glinki przed polerowaniem zaoszczędzisz czas, pady i pastę Tym bardziej że jak robisz pierwszy raz glinką łatwo coś zepsuć a korektą to naprawisz Źle się trochę zrozumieliśmy, glinka była, potem korekta. I teraz temat odnośnie tego co po. Cleanera nie mam na stanie, także szukam najlepszej drogi bez niego. Kłaść coś jeszcze po osuszeniu a przed woskiem typu sealant czy nie?
Pływak Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Pytanko mam co jest mocniejsze FF3000 czy #205 od Megsa? Wydaje mi się, ze menzerna mocniejsza racja?
karambol Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 święte słowa Używając glinki przed polerowaniem zaoszczędzisz czas, pady i pastę Tym bardziej że jak robisz pierwszy raz glinką łatwo coś zepsuć a korektą to naprawisz Źle się trochę zrozumieliśmy, Glinka była, potem korekta. I teraz temat odnośnie tego co po. Cleanera nie mam na stanie, także szukam najlepszej drogi bez niego. Kłaść coś jeszcze po osuszeniu a przed woskiem typu Sealant czy nie? A jaki wosk masz do położenia? Jednak polecał bym cleaner ponieważ on usunie Ci resztki pasty polerskiej co poprawi wiązanie wosku z lakierem
Rekomendowane odpowiedzi