Yasiek Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 obcy1234, tak to była ironia Przecież robiąc korektę usuwasz wszystko co było na lakierze i część lakieru bezbarwnego. Wosk to po pierwszym przejeździ znika
Jacek318 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Yasiek, ja miałem tak że przy średniej twardości padzie, jeżeli dobrze nie wyglinkowałem karoserii, to zostaną niektóre zanieczyszczenia np. kropki prawdopodobnie z żywicy. Myślę że przy padzie typu cute też część zanieczyszczeń zostanie To było odnośnie zdania "Przecież robiąc korektę usuwasz wszystko co było na lakierze"
michoo_ Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Panowie czy ktoś może polecić coś z wosków jakie uzywają na myjniach? Chodzi mi o wosk nakładany zaraz na mokre auto z opryskiwacza, a potem wysuszone. Jaka chemia jest najlepsza?
coolerclub Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 czy przed użyciem nielsena finesse trzeba umyć plastik np. nielsenem cyclone?
escimo Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 coolerclub, wypadałoby. Na brudny plastik nie warto kłaść
piszczek Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 szybkie pytanie. mam politurę sonaxa, nie mogę nigdzie na miejscu dostać aplikatora. czy mogę wykorzystać aplikator do wosku z formuły 1? nada się? fakt że to w zasadzie zwykła gąbka ale moze?
rickson Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 piszczek, Atakuj tym co masz. W sumie, co może się stać? Próba w mniej widocznym miejscu i ogień
atvmmz Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 michoo_, Poczytaj w dziale Woskowanie lakieru - jest tam temat: jaki wosk na szybko? Do tego każdy z partnerów forum ma w ofercie woski w sprayu.
BeNeKCk Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Ponowie swoje pytanie Czy po glinkowaniu można zabezpieczyć lakier Woskiem Koloryzującym za 30zł czy lepiej było by kupić jakiś inny lepszy wosk ?
Administrator AreK Opublikowano 18 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 BeNeKCk, Jesteśmy zwolennikami innej drogi. Poczytaj troszkę....
Moderator Eryczek Opublikowano 18 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Arekkaz, jesteś dziś "Mistrzem Ciętej Riposty"
Administrator AreK Opublikowano 18 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Eryczek, a co mam biedakowi odpowiedzieć Tempo i koloryzujące woski to zło?!
gary Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Koledzy chce kupić auto używane, ale sprzedawca nie daje faktury, którą chce. Czytałem kiedyś, że ktoś kupował auto przez komis, czyli dogadujemy się, sprzedawca wstawia samochód do komisu, od którego kupuję auto. I tym sposobem mam fakturę. Ktoś tak kiedyś to załatwiał, da się? Jak coś to można na PW pisać
Moderator Eryczek Opublikowano 18 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Arekkaz, mój komentarz był jak najbardziej pozytywny a dotyczył też: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 458#394458
Administrator AreK Opublikowano 18 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Wiem przecież
michoo_ Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 michoo_, Poczytaj w dziale Woskowanie lakieru - jest tam temat: jaki wosk na szybko? Do tego każdy z partnerów forum ma w ofercie woski w sprayu. Tylko mi chodzi o aplikacje z pianownicy lub opryskiwacza ciśnieniowego a nie butelki 1l. Takiego czegoś szukam
kubik Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 W sobotę miałem nie przyjemność ściągania z auta myślałem, oksydację,później jak się okazało był to wosk koloryzujący... Auto granatowe,a wosk niebieski Robiłem to ręcznie,tak więc gąbkę i łapy przy pomocy UC miałem niebieskie... Lakier znowu odżył i dostał Carbona
BeNeKCk Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Arekkaz kolego uwierz mi że szukałem
Yasiek Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 kolego uwierz mi że szukałem Zgrywus z Ciebie Pytasz się czy użyć wosku koloryzującego - a lakier zastąpisz farbkami plakatowymi? Cały proces mycia jest tak fajny że chyba bym sobie w twarz nie mógł spojrzeć jakby po 2-3 godzinach przygotowywania lakieru nałożyłbym na niego byleco Kup lepiej FK 1000p sampler za 20zł i będziesz bardziej zadowolony.
BeNeKCk Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 dzięki ! O to mi chodziło ! Dzięki także dla GrzegorzLU który był tak miły i poradził mi w tej sprawie na PW . Piątka !
pavko Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 polecicie mi jakis srodek, ktorym usune rysy z przedniej szyby? Poprzedni wlascicel chyba zamiast gumowych pior wycieraczek uzywal zyletek
Dimmu Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Koledzy chce kupić auto używane, ale sprzedawca nie daje faktury, którą chce. Czytałem kiedyś, że ktoś kupował auto przez komis, czyli dogadujemy się, sprzedawca wstawia samochód do komisu, od którego kupuję auto. I tym sposobem mam fakturę. Ktoś tak kiedyś to załatwiał, da się? Jak coś to można na PW pisać Jeżeli sprzedawcą jest osoba prywatna to Ci nie wystawi FV. Masz umowę kupna-sprzedaży i ta Ci powinna wystarczyć do wszystkiego. Jeżeli sprzedaje firma to ma obowiązek wystawić FV. Potrzebuję zabezpieczyć chromowaną rurę wydechową w motocyklu. Generalnie do chromów, metali itp używam Killer Chrome od Surf City. Czym to mogę zabezpieczyć biorąc pod uwagę temperaturę jaka tam występuje?
Swoop Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 polecicie mi jakis srodek, ktorym usune rysy z przedniej szyby?Poprzedni wlascicel chyba zamiast gumowych pior wycieraczek uzywal zyletek wszystko zależy jakie to rysy, bo głębokich nie usuniesz, a środek nazywa się: tlenek ceru
Moderator Eryczek Opublikowano 18 Czerwca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 sote2, tlenek ceru - ale to robota głupiego
Rekomendowane odpowiedzi