Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie chce usunąć rysy na lakierze koreczkiem szlifierskim. Czy płatki 2500 starczą ? ;)

Tak ;)

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Witam, w jaki sposób spłukuje się brudną pianę po APC np. w bagażniku czy z plastików wewnątrz auta? Przecież kerszerem tego nie zalejemy. :mrgreen:

@ I czy komorę silnika spłukujemy pod ciśnieniem? Coś powinniśmy z niej wyjąć / zabezpieczyć?

Opublikowano
Witam, w jaki sposób spłukuje się brudną pianę po APC np. w bagażniku czy z plastików wewnątrz auta? Przecież kerszerem tego nie zalejemy. :mrgreen:

@ I czy komorę silnika spłukujemy pod ciśnieniem? Coś powinniśmy z niej wyjąć / zabezpieczyć?

Opryskiwaczem

Co do mycia silnika to jest temat ;)

Opublikowano
A nie pomyślałeś, że można użyć mikrofibr do osuszenia?

A skąd, myślałem, żeby zaprosić całą rodzinę i kazać im chuchać aż wyschnie.

@OK, tak zrobię, dzięki.

Opublikowano

obcy1234, jakie auto?

Musisz popatrzeć które okno jest troszkę luźniejsze, może jakiś trójkącik?

Mnie w Uno tylną szybkę stałą wyciągnął kiedyś jeden "spec osiedlowy", założył potem na swoje miejsce. Ryzyko pęknięcia szyby było niestety, ale udało się.

Opublikowano

Panowie, jest okres letni w związku z tym myśle nad woskiem. Narazie smaruje collinite 915, czy warto przerzucić się na DoDo Juice Purple Haze ? ;) Myślałem, żeby kupić sampler, ale jeśli nie ma po co to zrezygnuje :) Kolor grafitowy.

Opublikowano
escimo, a poza tym, że nie można go rozcieńczać ma jakieś wady względem IPA?

Nie ma wad.. ;) Jest moim zdaniem lepszy, ponieważ lepiej usuwa wypełniacze i pokazuje prawdziwy stan powierzchni.. Wadą jest chyba ciut większa cena. ;) .. i skuteczność, jeżeli ktoś lubi się oszukiwać.. :-]

Opublikowano

Bazuka, śmieszne :cry: , nawet nie mysle o tym zeby szybe rozbijać :P, znalazłem coś takiego http://www.lockpicker.pl/blog/2011/09/z ... sznurowki/ i juz 2 godziny próbuje tak zrobić. na filmiku to tak ładnie i prosto wygląda, w rzeczywistości to porażka :zly: . a samochód to vectra b, i ciężko jest tak zaczepić sznureczek ;/. ok próbuje dalej, gdyby ktoś wpadł na inny pomysl niz bicie szyby, to moze podać :D

• Moderator
Opublikowano
Czy po przejeździe pasta PF2500 zostają halogeny na lakierze?

Jest to mozliwe, aczkolwiek nie powinny. (hologramy)

Opublikowano
Czy po przejeździe pasta PF2500 zostają halogeny na lakierze?

Co zostaje? Halogeny? :lol:

Przejęzyczenie :mrgreen: miało być hologramy :P

PF2500 ściągnął mi ładnie wszystkie ryski i swirle z lakieru, zastanawiam się czy jest sens jechać po nim SF4000 :o

Opublikowano
Bazuka, śmieszne :cry: , nawet nie mysle o tym zeby szybe rozbijać :P, znalazłem coś takiego http://www.lockpicker.pl/blog/2011/09/z ... sznurowki/ i juz 2 godziny próbuje tak zrobić. na filmiku to tak ładnie i prosto wygląda, w rzeczywistości to porażka :zly: . a samochód to vectra b, i ciężko jest tak zaczepić sznureczek ;/. ok próbuje dalej, gdyby ktoś wpadł na inny pomysl niz bicie szyby, to moze podać :D

Gdyby to było takie proste...... :song:

Opublikowano

obcy1234, poszukaj pod hasłem awaryjne otwieranie samochodów itp.

Przyjedzie Pan, otworzy auto w parę minut(jak nie sekund) skasuje stówę(strzelam) i po sprawie. Oszczędzasz czas, szybę i pieniądze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.