Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja autko już bym przygotował, a u Ciebie tylko polerką byśmy się zajęli

Oj myślę, że to zły pomysł, przygotowanie auta do korekty> przejazd 70km>korekta.

Na Twoim miejscu w miejscu docelowym przynajmniej umyłbym auto ponownie.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Poszukuje czegoś do wnętrza silnika ( elementów plastikowych ) czegoś co nie zmyje woda tak szybko jak PB NL... zastanawiałem się nad 303 ale czy warto ? mam jeszcze Nielsena S.A.S ale nie wiem czy warto go stosować na komore silnika ? ( tzn elementy plastikowe , filtry etc )

Opublikowano

Jak poradzić sobie z topielcem (Vectra 2004, V6 automat)?

Sąsiad zostawił brykę na oberwanie chmury w garażu podziemnym i tak do poziomu świateł go zalało. Aku odpięte, wnętrze rozebrane, dywany przepłukane na myjni, wiszą w garażu, fotele chyba też przepłukane - nie wiem, poszedłem spać, bo już nie dawałem rady.

Pytanie co z silnikiem, skrzynią, profilami, etc. Jakieś sugestie Jak się za to zabrać?

Opublikowano
2004, V6 automat
Jakieś sugestie Jak się za to zabrać?

Wysuszyć co się da i bardzo szybko sprzedać..................

+1

Opublikowano

Dzisiaj chciałem wyczyścić jeden plastik w aucie, potraktowalem go najpierw APC od Valet pro, w stężeniu 1:10, wytarlem i na to poszło Shiny Garage Apple Plastic Dressing i część plastiku zrobiła się biała... Co się mogli stać? Tak to wygląda:

fwoq7gftu3rn.jpg

Auto to clio II

Opublikowano

Witam,

Proszę o info gdzie we Wrocławiu najlepiej zrobić naprawę "smart repair". Dostałem lekko w drzwi i chcę gdzieś zapytać o możliwość naprawy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

czym moge wypolerować szyby? moze być jakiś pad finish i do tego lekko ścierna pasta?

bezpieczne to będzie?

rysy nie są głębokie, ale takie drobne przetarcia, pod słońce jak sie jedzie to troche przeszkadza a wole mieć przejrzyste, tylko nie wiem czego użyć. lepiej zrobic mechanicznie czy ręcznie, jak wy robicie?

Opublikowano

ok, właśnie doczytałem, tlenek ceru i jakiś filc małej grubości. przy tym dużo pracy i wysiłku, zeby usunąć niewielkie zarysowania . chyba szkoda zachodu ..

Opublikowano

kupiłem sobie wczoraj wosk i politurę sonaxa. i mam do Was pytanie. czy do tej politury mogę stosować zwykłe szmatki bawełniane czy muszę mieć gąbkę specjalną i mikrofibrę? pytam bo dziś mam czas żeby ogarnąć auto a nie mam czasu żeby znowu jechać do sklepu 10 km

Opublikowano
kupiłem sobie wczoraj wosk i politurę sonaxa. i mam do Was pytanie. czy do tej politury mogę stosować zwykłe szmatki bawełniane czy muszę mieć gąbkę specjalną i mikrofibrę? pytam bo dziś mam czas żeby ogarnąć auto a nie mam czasu żeby znowu jechać do sklepu 10 km

Wskazany byłby aplikator (popularne słoneczko), chyba ciężko Ci będzie to aplikować politure w płynie szmatką :idea: A "szmatka" do wycierania, chodzi przede wszystkim o to by nie drapała, zostawiał mikrorys i by się nią łatwo pracowało. Po prostu musisz mieć "warstat" bezpieczny i przyjemny w pracy.

PS. Ja np. do nakładania dresingów do plastików czy skóry oprócz dedykowanych aplikatorów używam te docięte z pianki, którą zabezpiecza się wewnątrz pudełka ze sprzętem komputerowym czy elektronicznym.

Opublikowano

Poprawiłem link

APC chyba za mocne nie było bo cała deskę nim wcześniej zrobiłem i drugie drzwi i tam nic takiego się nie pojawiło...

Opublikowano

tak więc jaki aplikator muszę mieć i co do wycierania? może być ten aplikator tricolor z sonaxa? a co do tego wycierania równie dobrze może byc mikrofibra którą wyciera się auta do sucha czy też coś innego? ja ten swój "warstat" dopiero co uzupełniam i się uczę. tak więc nici z dzisiejszej roboty

Opublikowano
tak więc jaki aplikator muszę mieć i co do wycierania? może być ten aplikator tricolor z sonaxa? a co do tego wycierania równie dobrze może byc mikrofibra którą wyciera się auta do sucha czy też coś innego? ja ten swój "warstat" dopiero co uzupełniam i się uczę. tak więc nici z dzisiejszej roboty

Lepiej zgromadzić to co trzeba i zabrać się do roboty. Półśrodki bywają czasem zgubne.

Tricolor (z sonax przyznam nie spotkałem się, ale być może taki jest jest) będzie ok. Zresztą i do wosków, politur i cleanerów. np.

http://www.detailershop.pl/pl/p/Flexipa ... GERMAN/392

Wystarczy też:

http://www.all4auto.pl/meguiars-soft-fo ... -p298.html

A microfibry musisz sam dobrać. U mnie do docierania wosków i politur bardzo dobrze sprawdzają się te:

http://www.detailershop.pl/pl/p/FLEXIPA ... x-40cm/633

lub 2 sztuki - http://www.sklep.car-spa.pl/Reczniki-k2 ... -p760.html

Opublikowano

sote2, mi tak wyskoczyło ale po myciu rozpuszczalnikiem :evil: (poszedłem na grubo bo apc nie pomagało a plastiki się kleiły) chłopaki powiedzieli żeby spróbować to ruszyć opalarką jeszcze nie próbowałem bo nie mam czasu

Opublikowano

Czy używa ktoś przed woskowaniami szamponu do silnych zabrudzeń Turtle Wax Zip Bug & Tar Car Wash ? Czy rzeczywiście jest taki dobry i bezpieczny { nie matowi lakieru}.

Opublikowano

Szybkie laickie pytanie . Bo narobiłem Sobie mętlik w głowie

po glinkowaniu i korekcie Manzernami lecę IPA i teraz pytanie dawać Cleaner czy odrazu Coli 476s ?

Zawsze dawałem cleaner ale gdzieś wyczytałem że Coli lepiej siada bez cleanera .

Opublikowano

Pajko, cleaner i colli. Choć colli i tak trochę wytrzyma bez przygotowania ale warto użyć czegoś przed

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.