Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

KeepeR, pozwoliłem sobie na taki mały żarcik :D nikt Ci przecież w ślepo nie powie jaki tam lakier jest. Przekonasz się sam jak go pomacasz ;) różnie może być :P

Opublikowano

Czytam i czytam i już głupieje :( cleaner to przed IPA czy po się stosuje? Widzę, że można i tak i tak, kiedy lepiej stosować przed a kiedy po...?

Opublikowano

asterix, IPA stosuje się do "odtłuszczenia" powierzchni - teoretycznie. KROPKA!

Cleaner używa się przed woskiem. Nie dopowiadaj sobie więcej.

Opublikowano

Jeżeli po cleanerze dedykowanym pod woski naturalne kładziemy wosk naturalny, to nie trzeba stosować IPY.

Jeżeli używamy tego samego cleanera pod sealant to możemy użyć IPY w celu uzyskania jałowej powierzchni.

Opublikowano
Jeżeli używamy tego samego cleanera pod Sealant to możemy użyć IPY w celu uzyskania jałowej powierzchni.

Bład! Cleanerów dedykowanych wyłącznie do naturali nie stosuje się pod sealant (no chyba, że się chce aby posiedział dwa tygodnie - do pierwszego mycia) - IPA wiele nie pomoże, bo ona tylko pozornie wymywa. Zasada ta działa bardziej w drugą stronę - odwrotnie nigdy.

Przykład: DG111 na HDC przetarte IPĄ vs Carbon na #601 - co posiedzi dłużej i sprawi mniej problemu podczas aplikacji? :-]

Testowane było - DG111 pocił się 3 dni, dziwnie mazał. Łapal kurz gorzej jako COLLI. Spłynął bardzo szybko. Odrzut przypominał taki "po tłustym" finiszu

Oczywiście jest to moje zdanie i każdy ma prawo się z tym nie zgodzić.

Kosmetyki mają udoskonalaną formułę raz po raz i może coś sie pozmieniało - czego jeszcze nie jestem świadomy.

Opublikowano

SJake, Zgodzę się, że lepiej kłaść sealant pod cleaner dedykowany, ale już z braku środków można się uprzeć i wymyć chociaż troszeczkę ten film po cleanerze.

Ja osobiście porównywałem na panelu PB Professional Polish + FK 1000p. Część przetarta IPA, na drugiej części wosk położony od razu na cleaner. Wynik był taki,że kropelkowanie przez długi okres czasu było bardzo zbliżone, a po deszczach prym wiodła strona przetarta IPA.

Należy dodać,że PB PP nie zostawia po sobie bardzo tłustego filmu, jak np Lusso RC, którego raczej nie polecałbym przemywać IPA, gdyż rzeczywiście w jego przypadku, to należałoby użyć z litra IPY, a rezultat nadal nie byłby zadawalający.

Oczywiście jest to moje zdanie i każdy ma prawo się z tym nie zgodzić.

+1 ;)

Opublikowano

Pani żona wraca niebawem z za wielkiej wody i mogę sobie zamówić u niej „pamiątkę z wakacji”.

Mam w ostatnich latach diablo mało czasu, więc myślałem, żeby ze względu na trwałość w skład pamiątki wchodził Zymol Titanium. Z drugiej strony jakiś chochlik szepce mi do ucha, że fajnie by było mieć Concours. Czy trwałość tego drugiego rzeczywiście ogranicza się do jednego ‘show’, czy w praktyce wcale nie odstaje tak bardzo od Titanium ?

Opublikowano
mieć Concours. Czy trwałość tego drugiego rzeczywiście ogranicza się do jednego ‘show’, czy w praktyce wcale nie odstaje tak bardzo od Titanium ?

Poczytaj dokładnie ;) wątek o porównaniu "konkursików" z Zymola i SV - tam jest odpowiedź o trwałość Concours'a :|

• Moderator
Opublikowano

A bo ja wiem. Trzebaby zaczac od jak najlzejszych i testowac czy domywa plastiki. Zacznij sobie od 1:50 i najwyzej bedziesz wzmacnial, ale podejrzewam, ze 1:15 to bedzie maksimum dla tego apc.

• Moderator
Opublikowano

Mialem oba na aucie i Glasur zdecydowanie dluzej wytrzymywal w stanie dobrym :)

Opublikowano

johnybravo, Lakiery akrylowe to jedne z najmiększych lakierów, ręcznika nie powinno się przeciągać tylko wklepywać, a tam ... z resztą lakiery rysują się od wszystkiego :kox:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.