pskosz Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Czy używac jakiś innych srodków niz G3 do regeneracji lakieru? Może nie G3 tylko coś z 3M albo APP i wtedy praktycznie bez wody
KubaCK Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 SJake, przeczytaj tą stronę. Dużo Ci wyjaśni: http://www.detailer.pl/
SJake Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 SJake, przeczytaj tą stronę. Dużo Ci wyjaśni: http://www.detailer.pl/ Dziękuje za przydatny link... Ufff... Przebrnąłem i faktycznie trochę mi się rozjaśniło. Czas na zakupy
Łukasz Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ja się zastanawiam czy nie sprzedać swojej Makity - prawie nówka
Thomas Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Ja się zastanawiam czy nie sprzedać swojej Makity - prawie nówka dlaczego ?? coś z nią nie tak ??
Łukasz Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 dlaczego ?? coś z nią nie tak ?? Nie, po prostu myślałem o zamianie na Festoola
Thomas Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 Thomas napisał/a: dlaczego ?? coś z nią nie tak ?? Nie, po prostu myślałem o zamianie na Festoola ja myślę o Hitachi takiej jak ma Julian lepsza będzie do tej Makity ??
Łukasz Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2009 ja myślę o Hitachi takiej jak ma Julian lepsza będzie do tej Makity ?? To praktycznie jedno i to samo
julian Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 makita ma wyższej jakości regulator/potencjometr zmiany prędkości obrotowej, co nie znaczy, że ten w hitachi się psuje, nic z tych rzeczy. Hitachi ma ciekawy system skręcenia obudowy i głowicy, są do tego użyte 2 śruby więcej, ale najwyraźniej nie znajduje do najmniejszego przełożenia na trwałość maszyn, bo makita cieszy się bardzo dobrą opinią wśród profesjonalistów. Sądzę, że obie maszyny są porównywalne, to mniej więcej ta sama "półka", tak jak Łukasz powiedział. Wybierz kolor i cenę, która Ci odpowiada i już
Thomas Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 julian, możesz mi powiedzieć coś na ten makita ma wyższej jakości regulator/potencjometr zmiany prędkości obrotowej temat ?? mówiąc o jakości masz na myśli też zakres działania ,m.in. płynność, zakres obrotów itp ??
kabul Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Domyślam się ,że chodzi o precyzyjność ustawienia, sposób kręcenia i lepiej wyczuwalny klik bo nic innego o potencjometrze nie da się powiedzieć dopóki się nie zepsuje.
julian Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 kabul, dokładnie o to chodzi. potencjometr w hitachi od początku przesuwa się dość płynnie, właściwie moment zatrzymania/przeskoku na pozycjach 1 do 6 jest niewyczuwalny. Makita ma specyficzny klik i zatrzymuje się zdaje się co 1/3 pomiedzy każdym stopniem od 1 do 6, jeśli dobrze pamiętam. Nie twierdzę, że w hitachi jest to wada, mi to pasuje, wymaga może niego przyzwyczajenia, ale ja reguluję zarówno obroty jak i dociśk permanentnie podczas pracy, więc spoko.
metys Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 pocieszę was bo w festoolu nie ma żadnych kliknięć przy kręceniu potencjometrem
Thomas Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 w hitachi od początku przesuwa się dość płynnie, właściwie moment zatrzymania/przeskoku na pozycjach 1 do 6 jest niewyczuwalny. w sumie jeżeli taki jest "minus" Hitachi to drobnostka
Moderator Eryczek Opublikowano 22 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2014 Greg6668, zły temat. Poszukaj tutaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=17&start=0
Rekomendowane odpowiedzi