tymczasowy Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 po co w ogole cos wrzucac - BSD i ognia, szybko, tanio, estetycznie, trwale.
kubik Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 po co w ogole cos wrzucac - BSD i ognia, szybko, tanio, estetycznie, trwale. Nie czujesz tego patrzę
Administrator Evo Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ja tam bardzo zazdroszczę tym co "czują"i odczuwają jeszcze potrzebe "trzymania puchy"
Artih Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Na szybkie psik,psik po myciu się zgodzę,ale po jakimś działaniu maszyną mam wrzucać coś na szybko? Dokładnie. Sam posiadam BSD i go używam ale nie traktuję jako wosku - już wole położyć Colli czy FK. A BSD tylko przy "szybkich akcjach".
Administrator Evo Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Porozmiawiamy za kilka lat i kilkadziesiąt samochodów, priotytety mogą się troche zmienić.... eot
kubik Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Wiem do czego pijesz,no niestety jest to nieuniknione,kiedy hobby przeradza się w pracę zawodową i jest w każdej dziedzinie życia codziennego eot
escimo Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Evo, dla kogoś kto nie woskuje aut zawodowo, a lubi posiedzieć w garażu z nosem w puszce to BSD jest zuuueeem Mam BSD. Psiknąłem kiedyś jedno auto z ciekawości i BSD rzuciłem w kąt. Zero zabawy przy aucie. Czysta rutyna i tyle.
marszo Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 To dorzucę jeszcze swoje 2 grosze Mianowicie w czerwcu na wozie wylądowały 2 warstwy DG #111, potem przez cały lipiec po każdym myciu lądował na wozie BSD, a od sierpnia QD Reload. Spostrzeżenia: tylko #111 - wiadomo trwały zawodnik dający odrobine wetlook'u #111+BSD- zabija wetlook i ziarno, ale przyciemnia lakier #111+BSD+ Reload - bardzo dobrze wyciąga ziarno, wetlook ciut lepszy niż na samym #111 Z ciekawszych rzeczy to na felgach BSD leży mi już ponad 2000 km katowany dimerem 1:10 Łącznie używałem 4 QD i jeśli chodzi o łatwość aplikacji i efekt WOW to prezentuje się to(1-wzorowo): 1. Reload 2. DG #921 3. PB S&G 4. BSD Trwałość- bezapelacyjnie Sonax, następnie #921 i Reload, PB S&G ginął na pierwszym bezdotyku. Jest to tylko moja obserwacja proszę jej nie brać jako atak na BSD, który bardzo lubię i cenię
kubik Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Na felgi jest kozak,wrzuca się szybko i działa
tymczasowy Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 czuje, ze przy detailingu bedacym moim drugim w kolejnosci hobby, wybieram srodki dajace mi maks efektu przy jak najmniejszym wkladzie czasowo-finansowym wszystko ma byc elegancko zrobione, ale pasjonuje sie widokiem zadbanego samochodu, a nie procesem dbania, jesli wiecie o co chodzi
kanar Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Porozmiawiamy za kilka lat i kilkadziesiąt samochodów, priotytety mogą się troche zmienić.... eot Jest kryzys a potem nawrót
Griffe Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ostatnio jalowa i niestety mocno porysowana maske potraktowalem 50/50 BSD i Reload. Sliskosc oraz zrzut wody zdecydowanie po stronie CarPro, Sonax gora w kwestii kropelek. Reload zdecydowanie przyciemnil lakier, Reload nadal ladnego wetlooku i wg mnie sporo niedoskonalosci na pierwszy rzut oka zakryl.
MatthewG Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Mnie tam Reload jakoś nie ujął, podobnie jak C1.5. Może coś się zmieni, ale w dalszym ciągu jestem zwolennikiem typowych QD, a nie tych wspomagaczy. Za to bardzo zadowolony jestem z OptiSeal'a (to chyba jedno z moich tegorocznych odkryć, do tego Opti QuickWax i jest dobrze) oraz M&K Seal'a, zdania sobie jeszcze nie wyrobiłem bo śmierdzi trochę jak jakiś rozpuszczalnik, ale odpychanie wody całkiem całkiem i fajnie mi się na plastikach sprawdza Lepiej od Reload'a na pewno, C1.5 jeszcze nie stosowałem. Powinna być wkrótce paczka z kolejnym zawodnikiem więc może jakiś większy test Soniaxa tylko będę musiał pożyczyć.
marszo Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Ostatnio jalowa i niestety mocno porysowana maske potraktowalem 50/50 BSD i Reload. Sliskosc oraz zrzut wody zdecydowanie po stronie CarPro, Sonax gora w kwestii kropelek.Reload zdecydowanie przyciemnil lakier, Reload nadal ladnego wetlooku i wg mnie sporo niedoskonalosci na pierwszy rzut oka zakryl. Czyli dokładnie masz takie same refleksje jak ja, na temat tych dwóch produktów
yacek _b Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 do tego Opti QuickWax co to za QD ? Firmy Optimum ?
MatthewG Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Tak Optimum Mają jeden QD i jeden taki quick wax.
yacek _b Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Tak Optimum Mają jeden QD i jeden taki quick wax. Hmm , QD Optimum to OPTIMUM Instant Detailer & Gloss Enhancer a QW to OPTIMUM Car Wax ( właściwie spray - wax ) mam oba , myślałem że coś nowego dostałeś
MatthewG Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Sorry chodziło mi właśnie o ten, nazwy mi się już plączą Zadowolony jesteś?
vetteran Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 odgrzeję kotleta przetestowałem i ja bsd jak dla mnie dobry produkt, nie zauważyłem najmniejszych problemów z docieraniem, używałem w garażu przy temperaturze ok 15 stopni jak i na zewnątrz przy 10 ładnie przyciemnia lakier, świetnie pachnie, zrzut wody i kropelkowanie rewelacja jedna rzecz się potwierdza, nie nadaje takiej śliskości jak inne qd typu fk 425 ale tragedii nie ma
pawelpp Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Hehe, właśnie stoi u mnie w pokoju,jeszcze nie testowany i po przeczytaniu Twojego posta...musiałem psiknąć na kartkę i powąchać.
Lucas123w Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 U mnie docieranie nie było takie piękne i przyjemne jak inne QD może to wina tygodniowego Collina 915. Musiałem docierać suchą mikrofibrą bo po pierwszym przelocie zostawały mazy. Zapach przyjemny, lakier nie wiem czy się przyciemnił Tępota lakieru po aplikacji jak bym świeżo clenerem przeleciał. Waterspoty ściąga idealnie bez większego polerowania Mam nadzieję że zestaw Collin plus BSD da radę przez następne miesiące.
luq92 Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Czytam i widzę tutaj co jakiś czas posty o tym, że Sonax się maże. Sprawdzałem już na kilku samochodach (Clio, Seicento, Avensis i jeszcze coś by się znalazło) i na żadnym nie było ani jednego maza Już od dawna mnie to zastanawia czemu ludzie się skarżą. Na moim jasnym lakierze nic nie widać, ale to norma na tego typu lakierach. Na czarnym/ciemnym/jakim kolwiek innym nic takiego nie zaobserwowałem. Jedno psiknięcie, jeden-dwa przejazdy szmatką i nic nie pozostaje na lakierze
g.pajak Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 Na felgi jest kozak,wrzuca się szybko i działa Mam tak samo. Używam go właśnie na felgi i na wnęki głównie. Jest super. Odkąd go mam (rok) nic innego mi na felgach nie siedziało
guja Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2013 jest sens pod sonaxa kłaść warstwę ag srp przy srebrnym kolorze ewentualnie jakies inne aio np: politure sonaxa ( jest tania ) - chodzi o przykrycie delikatnych rysek i dodaje połysku chyba ze sam bsd zrobi to wystarczająco dobrze
Rekomendowane odpowiedzi