cptolgierd Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Jeżeli 'projekt' będzie dokończony, to imo ciężko będzie to przebić, podium murowane.
ppiotrek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Niektórzy to chyba na żadnym innym forum motoryzacyjnym nie byli. Wiele różnych takich tematów już widziałem, auta były podobnie od podstaw odrestaurowane. Nie widzę w tym nic niezwykłego... Oczywiście należy się szacunek za włożoną pracę, tym bardziej, że widać pozytywne efekty ale spokojniej...
Swoop Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Niektórzy to chyba na żadnym innym forum motoryzacyjnym nie byli. Wiele różnych takich tematów już widziałem, auta były podobnie od podstaw odrestaurowane. Nie widzę w tym nic niezwykłego... Ty pewnie wszystkie projekty widziałeś... Mi za każdym razem podoba się chęć i ogrom prac włożony w projekt i zapewne innym też, więc nie wiem po co ten sarkazm..
Tomson-8p. Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 Szacun za wlozony czas i prace Kolorek Mega ,co do koloru felg to zmien natychmiast Pytanie odnosnie tych mat-w lato przy duzych temp. nie bedzie po prostu jakiegos dziwnego zapachu..... ?
bienek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2012 ,co do koloru felg to zmien natychmiast NIET Pytanie odnosnie tych mat-w lato przy duzych temp. nie bedzie po prostu jakiegos dziwnego zapachu..... ? Miałem już takie maty i żadnych efektów zapachowych nie było
qazar Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Duzo pracy wlozone w e36,Szacun
Bacuś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Pytanie odnosnie tych mat-w lato przy duzych temp. nie bedzie po prostu jakiegos dziwnego zapachu..... ? Miałem już takie maty i żadnych efektów zapachowych nie było Potwierdzam ... Miałem w poprzednim zjedzonym przez "rudego" oplu wyklejony matkami cały bagażnik jako zabezpieczenie anty dziurowe (woda nadkolami mi się lała) i żadnego dziwnego zapachu nie było ...
ppiotrek Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Niektórzy to chyba na żadnym innym forum motoryzacyjnym nie byli. Wiele różnych takich tematów już widziałem, auta były podobnie od podstaw odrestaurowane. Nie widzę w tym nic niezwykłego... Ty pewnie wszystkie projekty widziałeś... Mi za każdym razem podoba się chęć i ogrom prac włożony w projekt i zapewne innym też, więc nie wiem po co ten sarkazm.. Wiadomo, że nie widziałem Swoją wypowiedź kierowałem do zdania, że "ten temat ma podium murowane". Fajnie jest popatrzeć na taką dobrą robotę, oczywiście dla autora szacun ale to... wszystko. Nie widzę tutaj za dużo kosmetyki Swego czasu to taki temat nie miałby miejsca na tym forum...
Debet Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgadzam się z moim przedmówcą "ppiotrek" jak sama nazwa forum "Kosmetyka aut" w tym projekcie na chwile obecną nie mamy dużo kosmetyki... i jestem też ciekaw jak lakier został pomalowany widać, że nie w komorze... często opuszczał garaż itd.. ile bobów jest w lakierze... bo mi się wydaję, że od cholery..... Ogólnie wielkie graty, za chęci odrestaurowania bmki;-) i włożony duży nakład pracy;-) Pozdrawiam
golden0282 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 Swoją wypowiedź kierowałem do zdania, że "ten temat ma podium murowane". Fajnie jest popatrzeć na taką dobrą robotę, oczywiście dla autora szacun ale to... wszystko. Nie widzę tutaj za dużo kosmetyki Swego czasu to taki temat nie miałby miejsca na tym forum... Zgadzam się z moim przedmówcą "ppiotrek" jak sama nazwa forum "Kosmetyka aut" w tym projekcie na chwile obecną nie mamy dużo kosmetyki... i jestem też ciekaw jak lakier został pomalowany widać, że nie w komorze... często opuszczał garaż itd.. ile bobów jest w lakierze... bo mi się wydaję, że od cholery..... Ogólnie wielkie graty, za chęci odrestaurowania bmki;-) i włożony duży nakład pracy;-) Pozdrawiam Ale czy ktoś tu w ogóle powiedział ,że wykonawca się na siłę bije o podium ???, W pierwszym poście jest wyraźnie napisane , kto czytał ten wie, że prace detailingowe przewidziane są na przyszły rok , chłopak poświęcił kilka miesięcy , bóg wie ile kasy , i tylko postanowił to pokazać . Odwalił kawał dobrej roboty i za to ogromny szacun. Z pewnością jest to odpowiedni temat na to forum , zwłaszcza ,że obiecane jest kontynuowanie pracy. Mimo ,iż nie ma typowej kosmetyki , osoby spostrzegawcze zauważyły ,że auto jest mocno przygotowane do tych prac właściwych .Zupełnie nie rozumiem po co te niewielkie aczkolwiek zauważalne złośliwości.
Debet Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 golden0282, Szkoda, że jak cytowałeś moją wypowiedź to ją uciąłeś....o pochwałę.... "Ogólnie wielkie graty, za chęci odrestaurowania bmki;-) i włożony duży nakład pracy;-) Pozdrawiam" Jak już chcesz mnie cytować to skopiuj całość..
karambol Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2012 ogólnie podziwiam za prace jaką wypatrzyłeś, mam tylko jedno ale... szkoda że auto nie było malowane w komorze, bo jednak klar ruszony już papierem to nie to samo
Marco Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 bo jednak klar ruszony już papierem to nie to samoW sensie?
bienek Opublikowano 22 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Przecież nawet nowe auta są często "ruszane papierem" w celu zmniejszenia morki. W sumie nie wiem o co kaman? A to że nie malowane w komorze różni się tylko tym, że jest większa możliwość ze coś siądzie na lakierze, ale takie syfki zdarzają się nawet w komorze. P.S. O co chodzi z tym podium?
karambol Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 w tym sensie że zawsze bedzie widać który lakier jest ruszony papierem a który nie chodz bym nie wiem jak byś polerował
golden0282 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2012 P.S. O co chodzi z tym podium? O konkurs na najlepszą prace w PSB , ktory odbywa się co pół roku. Chyba Ostatni jaki był http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=11243
bienek Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Jak mówiłem na wstępie część detailingowa będzie dopiero na wiosnę, a to co do tej pory zrobiłem raczej nie nadaje się na udział w tym konkursie, ale nie mnie o tym decydować.
MM.MM Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 w tym sensie że zawsze bedzie widać który lakier jest ruszony papierem a który nie chodz bym nie wiem jak byś polerował Poczytaj trochę o wet sandingu, ewentualnie pobaw się trochę papierami.
karambol Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 no właśnie sie bawię papierami, i nikt mi nie wmówi że nie rozróżnisz szlifowanego lakieru od nie szlifowanego
maya Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 karambolI jak to poznać,że lakier był szlifowany ?
golden0282 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 jak to poznać,że lakier był szlifowany ? Niektórzy po prostu mają taki dar
yukon Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Wprawione oko jest w stanie rozróżnić gdzie punktowo były usuwane głębsze rysy Szlifowany czy nie, ma się świecić
MM.MM Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2012 no właśnie sie bawię papierami, i nikt mi nie wmówi że nie rozróżnisz szlifowanego lakieru od nie szlifowanego Tak, rozpoznasz jak pisze wyżej kolega, brak mory i ewentualnie jak posiadasz miernik to może być cieńszy o kilka mikronów Powiedz proszę że o to Ci chodziło
Rekomendowane odpowiedzi