Chat Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Chat, u mnie w vectrze też padły tuleje, i też zrzucali winę na złe wycieraczki... Tak naprawdę to użyte materiały w ich plastikowych tulejkach są tak kiepskiej jakości, a nie wycieraczki. Teoretycznie przecież jadąc szybciej samochodem z wycieraczkami to mamy większy opór niż autem na postoju. Myślę, że panowie z ASO chcieli po prostu namówić na zakup tych "lepszych" wycieraczek od nich Co do jakości użytych tulei, być może masz rację. Faktem jednak jest to, że przed wymianą pióra pracowały bez zarzutów. Poza tym, panowie z ASO mnie nie namawiali bo dostarczyłem im wczesnej kupione poza ASO Może to kwestia, jakości grafitu na wycieraczkach, czy też szyby Summa summarum boscha tylko wiertarkę, wkrętarkę, pralkę, ale nie wycieraczki ,
wojtassss Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Ja po zmianie wycieraczek zawsze przecieram takimi chusteczkami od 303. Zawsze kupuje boscha i nigdy jeszcze nie zaskrzypiały/przeskoczyły. Zbierają idealnie, a nawet ich nie słyszę. Czy to czysta szyba z NW.
Marek Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2013 Z wszystkich postów wynika, że mimo stosowania różnych ,nawet najlepszych wycieraczek (piór) występują bardzo częst podobne problemy. Nawet w niektórych wypadkach kończą się uszkodzeniami mechanicznymi. Czyli wniosek jest oczywisty. Szyba , a raczej to co jest na jej powierzchni sprawia te kłopoty. Po prostu deszcz zawiera tyle syfu i minerałów , że po odparowaniu mamy coś na kształt drobnej tarki. I nie ma na to innego sposobu jak PIELĘGNACJA SZYBY. Nikt pewnie nie robił badań ale sa pewnie rejony w Polsce gdzie piszczenie jest nagminne z uwagi na przemysł. Tylko różnego rodzaju Glass Cleanery mogą naprawić problem.
weglus Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 mi wycieraczki przeskakiwały po aplikacji NW. wymieniłem na nowe i przestały teraz kupiłem płaskie boscha na standardowy uchwyt 'U' za 70zł/komplet. nałożyłem świeżą warstwe NW i nic nie skacze. a chusteczki od 303 idealnie likwidują mgiełke która sie pojawia na szybie po przejeździe wycieraczek jeżeli jest położona NW
g.pajak Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 303 idealnie likwidują mgiełke Meldujcie no żołnierzu, jak często ich używacie i czy naprawdę likwidują mgiełkę Kurwa, następny wydatek się szykuje? Może to "tylko" 40 PLN, ale 40 tu, 40 tam i kwota znów rośnie, a regał w garażu z gumy nie jest ...a może mnie ktoś wyprowadzi z błędu, że nie warto
weglus Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 g.pajak, ja przesmarowałem nowe wycieraczki i nie smużyły na nowej NW(autoland) przez rok do ponownej aplikacji 1chusteczka wystarcza w sumie na 3komplety wycieraczek. obleciałem wszystkie auta domowe mój brat miał 2letnie wycieraczki z którymi Leon wyjechał z fabryki. czasami sobie podskoczyły lub zapiszczały, ale zbierały dobrze. po zastosowaniu 303 problem zniknął na 2-3miesiące. opakowanie chusteczek kosztuje 25zł, a nie 40zł a w carok sprzedają na sztuki
g.pajak Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 opakowanie chusteczek kosztuje 25zł, a nie 40zł a w carok sprzedają na sztuki O kurde, faktycznie, przez pomyłkę popatrzałem na cenę chusteczek do kokpitu z 303 a nie do wycieraczek. Te, o których mowa w Mr Cleaner kosztują 20 PLN za 6 sztuk. Dzięki za odpowiedź
weglus Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 chusteczki/gąbeczki są nasączone białym płynem. w zasadzie to on z nich kapie więc można użyć na kilka kompletów. ja najpierw przetarłem wycieraczki IPA, przesmarowałem 303 i po 1-2min lekko przetarłem ręcznikiem papierowym. na 2 autach mgiełka ustąpiła
escimo Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 Potwiedzam, "prezerwatywy" ( ) od 303 dają radę w temacie mgiełki, ale też zużyte wycieraczki są w stanie podbić do stanu używalności przez następne 2-3 tygodnie
wojtassss Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 A mówiłem że 303 dają radę to się wszyscy śmiali. A teraz każdy nagle używa ehhh
escimo Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 wojtassss, ojtam ojtam, ja tam od roku używam
weglus Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2013 wojtassss, ojtam ojtam, ja tam od roku używam +1 i ja sie nie śmiałem!
misoch Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 A te chusteczki to czym są nasączone? 303 Aerospace Protectant? Bo jeśli tak, to mogę sobie takie zrobić
weglus Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2013 misoch, wygląda to jak 303 zawsze możesz sprawdzić i sie podzielić efektami
escimo Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Maź która wycieka z chusteczek ma kolor jak aerospace protectant i jest również bezwonna.
weglus Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 escimo, to jest nawet bardziej płyn niż maź. na początku sam myślałem czy to nie aerospace
daleth Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ten kto widział próbki 303AP to wie, że są w nawet takich samych (poza napisem) opakowaniach. Z gąbką nasączoną nawet...
wojtassss Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 Ok smarnę jedną wycieraczkę w dostawczaku i zobaczymy czy to to to to samo Od miesiąca leży NW to porównam czy smuży etc
weglus Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2013 wojtassss, no smarnij smarnij, bo teraz deszczowa aura, a mam świeże NW i świeże pióra na zagranicznych forach piszą, że to nie to samo niby, ale wycieraczki i tak smarują
wojtassss Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Na szybie miesięczny Rain Clear. Wycieraczki dwumiesięczne by kaufland nie powodzi się, żeby boscha do dostawczaka z budowy wkładać Prawa przesmarowana samym 303 aero protectant. http://www.youtube.com/watch?v=e9j6Ehs2ps8&feature=youtu.be Wg mnie na początku jest różnica, ale po chwili z wodą już jakby jej nie zauważam. Może za krótko leżał ten aero bo ok 5 minut. Nie dałem mu dobrze wyschnąć. Może smarnę i zostawię na noc to bardziej się wchłonie.
misoch Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Fajny teścik, ale 5 min. to zdecydowanie za krótko dla 303 Aerospace - po zmoczeniu spłynie od razu. Zostaw go co najmniej na noc, taj jak mówisz.
weglus Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 wojtassss, ehhh szoda. wiper treatment wytrzymuje kilka miesięcy leżąc na wycieraczce 2minuty
wojtassss Opublikowano 5 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2013 Mazgnę za pół godziny jeszcze raz i stestuję tak za 12 h to zobaczymy, czy czas wysychania mu pomoże. Po w sumie przejazdy pierwsze nie smużyły. Jutro się rozwieją wątpliwości, czy treatmenty to to samo co aero
kabuto Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2019 To u mnie już jesienią zaczęły tak "chrapać". Irytujące i dodatkowo przez to na szybie były pomijane miejsca podczas chodzenia wycieraczek. No się wkurzyłem i kupiłem nowe hybrydowe od Valeo. Już jakieś 4 miesiące chodzą bez zarzutu, nawet nie widać ani śladu po lodzie.
Rekomendowane odpowiedzi