Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pacjent to golf III.

Wykonane prace:

- mycie na dwa wiadra smartcarwash

- glinkowanie glinka smartwax

- polerka fast cut + z zółtą gąbką metabo i potem fine compound z białą gąbką metabo

- woskowanie smartwax concourse

- + standarodwe pierdoły, gel na opony i plastiki itd

Lakier w stanie dość kiepskim, maska i tylny błotnik połówkowo malowane, lakiernik nie zabezpieczył całego elementu i ten ładnie się pyłkiem pokrył który trzeba było spolerować. Na samochodzie widniały reklamy i po odklejeniu folii okazało się że literki na trwałe się odznaczyły na lakierze. Kilka głębszych zarysowań.

Czas pracy - 19h

Efekt: zadowalający choć przydałby się jeszcze jeden przejazd jakąś ultrifina z niebieską gąbką to byłoby idealnie, lecz nie było już na to czasu z uwagi na to że samochód ma się jutro sprzedać.

Zdjęcia:

Przed korektą:

2s0ohu9.jpg

img2455b.jpg

img2461v.jpg

Ślad po naklejkach

img2466.jpg

img2470b.jpg

img2472p.jpg

img2483ad.jpg

img2484x.jpg

img2499p.jpg

img2515p.jpg

img2522x.jpg

Maska 50/50

img2547i.jpg

img2573h.jpg

img2575m.jpg

img2573t.jpg

img2597v.jpg

img2584g.jpg

img2601z.jpg

Całość:

img7453r.jpg

img7450.jpg

img7445a.jpg

img7436.jpg

Posted

Efekt super 19 godzin na niby takie małe autko. Jednak trzeba poświęcić czasu i cierpliwości na takie poprawki. Gratulacje wyników.

Posted

kuba, na jakich obrotach pracowałeś z takim zestawem żółty pad + FC+?

auto wyszło fajnie, choć jak dla mnie trochę "przetuningowane".

Posted
kuba, na jakich obrotach pracowałeś z takim zestawem żółty pad + FC+?

auto wyszło fajnie, choć jak dla mnie trochę "przetuningowane".

- 600

- 1200

- 1500

Wydaję mi się że obroty były ok. Choć dopiero się uczę więc liczę na wszelkie sugestie.

Zabrakło wykończenia ultrafiną + niebieski pad 3m. Następnym razem muszę to zrobić.

Dla mnie też przetuningowane, no ale cóż ja na to poradzę :)

Posted

Moja makita niestety ma dość ograniczoną regulację więc to przez nią mam wymuszone takie obroty :)

Posted

ostatnio u Juliana a teraz u Ciebie widze gratisowe wiadra z Leroya :) nie zebym mial manie ale zbieg okolicznosci niezly :) widze ze dzien majsterkowicza cieszyl sie powodzeniem :D dobra robota , a Golf jak Golf :P

Posted

Bardzo fajnie zrobione autko :good:

Akurat byłem w Bydgoszczy jak to robiłeś także szkoda, że się jakoś nie zgadaliśmy :P

Moja makita niestety ma dość ograniczoną regulację więc to przez nią mam wymuszone takie obroty :)

Wydaje mi się, że taki zakres, który masz dostępny (z tego co piszesz 600-1500 obr.) jest wystarczający ;)

Posted
19 godzin na niby takie małe autko.
Lakier bardzo twardy jest w Golfach :)

nie ma sensu wyżej, wręcz możesz spróbować niżej zejść;)
Czemu tak sądzisz? czytałem na forach zagranicznych że trzeba nawet większe obroty .

Ps. wyszło bdb , sam mam czarnego golfa 3 i wiem jak ciężko dbać o niego :)

PozdraVWiam

Posted

DjDarecki, też czytałem na zagranicznych forach różne rzeczy, ale nie od razu trzeba to kupować. nawet na pastach polerskich jest napisane, ze działają do 2500;) 1500 to maks, jaki jest konieczny, żeby uzyskać dobre efekty. dopiero niedawno zostałem nawrócony na niskie obroty, kiedys jechałem z prędkościami szlifierki(w przenośni oczywiście), ale nie ma sensu, niewiele to wnosi prócz niepotrzebnego nagrzewania powierzchni!

Posted

różnica jest i to spora :) szkoda,że jest tak mało zbliżeń PO , chętnie bym zobaczył jak to wygląda w większym przybliżeniu i lepszym oświetleniu :)

Posted

niestety potem nie miałem dobrego aparatu żeby zrobić fotki, wcześniej kumpel mi lustrzanka cykał foty :)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Dokłądnie - : Czarny to wdzięczne tworzywo. Oczywiscie jeśli zostało odpowiednio potraktowane ;)

Posted

dużo było problemów z pozbyciem się napisów po naklejkach, bo tez będę to przerabiał i nie wiem jak się do tego zabrać? :)