kuba Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Pacjent to golf III. Wykonane prace: - mycie na dwa wiadra smartcarwash - glinkowanie glinka smartwax - polerka fast cut + z zółtą gąbką metabo i potem fine compound z białą gąbką metabo - woskowanie smartwax concourse - + standarodwe pierdoły, gel na opony i plastiki itd Lakier w stanie dość kiepskim, maska i tylny błotnik połówkowo malowane, lakiernik nie zabezpieczył całego elementu i ten ładnie się pyłkiem pokrył który trzeba było spolerować. Na samochodzie widniały reklamy i po odklejeniu folii okazało się że literki na trwałe się odznaczyły na lakierze. Kilka głębszych zarysowań. Czas pracy - 19h Efekt: zadowalający choć przydałby się jeszcze jeden przejazd jakąś ultrifina z niebieską gąbką to byłoby idealnie, lecz nie było już na to czasu z uwagi na to że samochód ma się jutro sprzedać. Zdjęcia: Przed korektą: Ślad po naklejkach Maska 50/50 Całość: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzax Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Efekt super 19 godzin na niby takie małe autko. Jednak trzeba poświęcić czasu i cierpliwości na takie poprawki. Gratulacje wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 kuba, na jakich obrotach pracowałeś z takim zestawem żółty pad + FC+? auto wyszło fajnie, choć jak dla mnie trochę "przetuningowane". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 kuba, na jakich obrotach pracowałeś z takim zestawem żółty pad + FC+?auto wyszło fajnie, choć jak dla mnie trochę "przetuningowane". - 600 - 1200 - 1500 Wydaję mi się że obroty były ok. Choć dopiero się uczę więc liczę na wszelkie sugestie. Zabrakło wykończenia ultrafiną + niebieski pad 3m. Następnym razem muszę to zrobić. Dla mnie też przetuningowane, no ale cóż ja na to poradzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 spoko, nie ma sensu wyżej, wręcz możesz spróbować niżej zejść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 28 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Moja makita niestety ma dość ograniczoną regulację więc to przez nią mam wymuszone takie obroty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprianmeister Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 ostatnio u Juliana a teraz u Ciebie widze gratisowe wiadra z Leroya nie zebym mial manie ale zbieg okolicznosci niezly widze ze dzien majsterkowicza cieszyl sie powodzeniem dobra robota , a Golf jak Golf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 28 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 hmm, ja swoje mam od pol roku i dalem za nie zdaje sie po 3 zlote;) nie oszczędzam na hobby;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 ja tez moje kupiłem już jakiś czas temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metys Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 wyszło bardzo fajnie ciekawe fotki 50/50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Bardzo fajnie zrobione autko Akurat byłem w Bydgoszczy jak to robiłeś także szkoda, że się jakoś nie zgadaliśmy Moja makita niestety ma dość ograniczoną regulację więc to przez nią mam wymuszone takie obroty Wydaje mi się, że taki zakres, który masz dostępny (z tego co piszesz 600-1500 obr.) jest wystarczający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DjDarecki Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 19 godzin na niby takie małe autko. Lakier bardzo twardy jest w Golfach nie ma sensu wyżej, wręcz możesz spróbować niżej zejść Czemu tak sądzisz? czytałem na forach zagranicznych że trzeba nawet większe obroty . Ps. wyszło bdb , sam mam czarnego golfa 3 i wiem jak ciężko dbać o niego PozdraVWiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 DjDarecki, też czytałem na zagranicznych forach różne rzeczy, ale nie od razu trzeba to kupować. nawet na pastach polerskich jest napisane, ze działają do 2500;) 1500 to maks, jaki jest konieczny, żeby uzyskać dobre efekty. dopiero niedawno zostałem nawrócony na niskie obroty, kiedys jechałem z prędkościami szlifierki(w przenośni oczywiście), ale nie ma sensu, niewiele to wnosi prócz niepotrzebnego nagrzewania powierzchni! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 różnica jest i to spora szkoda,że jest tak mało zbliżeń PO , chętnie bym zobaczył jak to wygląda w większym przybliżeniu i lepszym oświetleniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 29 Listopada 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 niestety potem nie miałem dobrego aparatu żeby zrobić fotki, wcześniej kumpel mi lustrzanka cykał foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PN Opublikowano 29 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 Bravo! Czarny to zawsze wdzięczne tworzywo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KubaCK Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2009 Golfik pewnie poszedł od ręki - super wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Tak golfik sprzedany już jakiś czas temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Dokłądnie - : Czarny to wdzięczne tworzywo. Oczywiscie jeśli zostało odpowiednio potraktowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pzwmichu Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 dużo było problemów z pozbyciem się napisów po naklejkach, bo tez będę to przerabiał i nie wiem jak się do tego zabrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2010 Nie dużo Spokojnie zeszło wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi