darek87dz Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Witam wszystkich Temat pośrednio związany z motoryzacją Kilka dni temu wystawiłem przedmiot na allegro w dziale części samochodowe. Byłem święcie przekonany, że wystawiłem przedmiot "kup teraz", jednak widocznie przez moje przeoczenie i brak doświadczenia z tym serwisem przedmiot jest na zwykłej licytacji bez ceny minimalnej:/ Dwie osoby już zaczęły licytować... przed chwilą dzwoniła osoba, z pytaniem czy byłaby możliwość wycofania aukcji i zakończenia jej przed czasem. Powiedziałem, że zorientuję się, także prosiłbym o pomoc w tej kwestii. Tak więc, czy jest możliwość wycofania aukcji, którą inne osoby zaczęły licytować? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryczken16 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Jest mozliwosc. Allegro-moje allegro-zaloguj sie-moja sprzedaz-sprzedaje- i widzisz swoje przedmioty,najezdzasz na opcje i wyswietli Ci sie zmien lub zakoncz,nie pamietam jak jest przy licytacji,ale pewnie jest tez odcja odwolaj oferte,wpisujesz powod i mozesz zakonczyc liczytacje. w "mojej sprzedazy" mozesz tez zaznaczyc przedmiot i na dole dac zakoncz,powinno samo powinformowac Cie o tym ze ktos licytuje i czy chcesz ich odwolac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pit_Krk Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Jest możliwość wcześniejszego zakończenia aukcji, jednak musisz najpierw wycofać wszystkie oferty kupna, bo jak tego nie zrobisz, osoba, która obecnie dała najlepszą ofertę automatycznie wygra aukcję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
clhseba Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Jest możliwość wcześniejszego zakończenia aukcji, jednak musisz najpierw wycofać wszystkie oferty kupna, bo jak tego nie zrobisz, osoba, która obecnie dała najlepszą ofertę automatycznie wygra aukcję. dokładnie jak kolega pisze kiedyś tak " kupiłem " felgi wartości ok 1500 zeta za 1 pln sprzedający ( kobita ) nie odwołała wszystkich ofert została tylko moja i były cyrki tak że pamietaj najpierw o wycofaniu WSZYSTKICH OFERT KUPNA Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek87dz Posted August 28, 2012 Author Report Share Posted August 28, 2012 no właśnie, wiedziałem, że jest jakaś różnica w sposobie wycofania "kup teraz" i licytacji powiedzcie mi jeszcze jak mam wycofać wszystkie oferty kupna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
npiotr Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 chyba musisz mieć zgodę kupujących czy możesz odwołać ich oferty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareme89 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 jest mnostwo aukcji typu " telefon upadl" itp wiec na penwo nie trzeba miec zgody Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swoop Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 chyba musisz mieć zgodę kupujących czy możesz odwołać ich oferty. nie musisz mieć takiej zgody. Jak wybierzesz opcję zmień to będziesz miał możliwość zakończenia oferty z odwołaniem lub bez odwoływania ofert kupna... Link to comment Share on other sites More sharing options...
proximo Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Dodam ze nie mozna od tak sobie podac powodu musi spełniać wymagania Oferty licytujących zostały wycofane niezgodnie z zasadami. Oferty można odwołać tylko z jednej z następujących przyczyn: zdecydowałeś zakończyć aukcję z przyczyn losowych (kradzież, zniszczenie sprzedawanego towaru), licytujący poprosił Cię o odwołanie jego oferty, nie możesz sprawdzić tożsamości licytującego (np. niepoprawny numer telefonu), licytujący ma wiele komentarzy negatywnych lub z innych, poważnych powodów nie budzi Twojego zaufania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek87dz Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 czyli jednak nie można od tak wycofać ofert kupujących:/ a można odwołać jeżeli np. napiszę maila do tych osób i otrzymam od nich zgodę na wycofanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilgt Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Edytuj aukcje i dopisz na dole "zastrzegam prawo do zakończenia aukcji przed czasem bez podania przyczyny", potem wycofaj oferty kupujących i już Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek87dz Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 kamilgt wątpię żeby takie coś przeszło, na pewno tak jeżeli coś takiego byłoby napisane od początku, ale po edycji to już chyba ciężko... sporo zamieszania, niepewności i znaków zapytania jest przy takich działaniach dlatego chyba pozostanie tak jak jest, czyli sprzedam przedmiot po licytacji. Będę miał więcej doświadczenia na przyszłość Link to comment Share on other sites More sharing options...
jodan Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 To napisz, że z przyczyn losowych tak jak to proximo podał. Przecież nikt tego nie sprawdzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegarek Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Edytuj aukcje i dopisz na dole "zastrzegam prawo do zakończenia aukcji przed czasem bez podania przyczyny", potem wycofaj oferty kupujących i już Taki wpis w aukcji jest sprzeczny z regulaminem i zazwyczaj takie aukcje wylatują w kosmos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swoop Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 czyli jednak nie można od tak wycofać ofert kupujących:/ a można odwołać jeżeli np. napiszę maila do tych osób i otrzymam od nich zgodę na wycofanie? zawsze można odwołać oferty kupujących, a powód ku temu będzie zależny od tego co sprzedajesz. Ja ostatnio odwołałem sprzedaż z informacją" Rezygnacja ze sprzedaży", ale równie dobrze może to być: ukradli, zepsuło się itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek87dz Posted August 29, 2012 Author Report Share Posted August 29, 2012 ok, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3ci0r Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 zawsze można kogoś poprosić żeby licytował tak abyś nie był na tym interesie stratny Link to comment Share on other sites More sharing options...
sinner Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Niech wujek zalicytuje 3 krotność ceny towaru i wystaw go jeszcze raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek87dz Posted September 6, 2012 Author Report Share Posted September 6, 2012 tak, ale wtedy konieczne będzie zapłacenie prowizji od sprzedaży ... sprawa już nieaktualna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts