Skocz do zawartości

Powłoki, supersealanty etc...

Evo

Rekomendowane odpowiedzi

Koniec z woskami? Nie ma takiej możliwości, za bardzo lubię szmalcować.

Ktoś powie bez sensu skoro jest powłoka. Czasem jest tak, że nie ma zbyt wiele czasu więc tylko mycie i osuszanie dzięki powłoce wiem, że auto jakoś tam zabezpieczone. Na S3 od 4 miesięcy leży C1+EXOv2 i ma się wyśmienicie. Natomiast jak czas pozwala lubię sobie wyjąc słoiczek i woskować ot dla relaksu.

Griffe, :good: Cały ja haha :mrgreen: Powłoki są dobre i potrzebne, ale to nie jest lekarstwo na całe zło. Ja jestem zdania, że: powłoka na auto o które chcemy dbać, ale na które nie mamy zbyt wiele czasu (daily car, służbówka), a woski/mazidła/pachnidła na garage queen :song:

W gwoli ścisłości C1 woskowałem nie raz jak leżała na S3 i woski i BSD dobrze się na niej spisywały.

4 miesiące temu położyłem jeszcze raz C1 i na to EXOv2 od tamtej pory auto tylko myte i suszone nic więcej i ingi ma nadal rewelacyjne, zobaczymy jak długo ;)

Coś grubszego czyli? Wosk czy powłoka? :)

Jakas powloka.

W ramach testów będę kładł mało znaną powłokę SiRamik - wg danych nieco podobna do Cquartza uk 2014 w składzie 70% krzemu i jak zapewnia producent kąt kropli 100 - zobaczymy co to warte ;)

Witajcie, mam pytania dot. powłoki Ceramic Pro Strong 9H 2.0

Czy na taką powłokę "opłaca" się kłaść wosk?

Czy są odpowiednie środki do pielęgnacji takiej powłoki?

Czy stężenie różnych mikstur powinno być mniejsze, aby nie osłabiać działania 9H?

Z góry dzięki za pomoc :good:

Mam nadzieje że temat odpowiedni

Na pierwsze i drugie - jest dedykowane QD Nanoshine do tych powłok.

Na trzecie - nie. Myjesz neutralnym szamponem i neutralną piana i nie ma prawa przy poprawnej aplikacji się nic stać.

• Administrator
no ale tu na furę zużywamy 10 ml a nie jak przy innych powłokach około 25-30

No właśnie, patrzcie na sprawe całościowo - ile tego produktu idzie na auto w JEDNEJ warstawie, a ile idzie konkurencji którą trzeba warstwować.