grzes12 Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 która powłoka będzie miała dobrą hydrofobowość? podobno z c1 nie jest najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Gtechniq Exo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 MatthewG, exo na c1 czy bezpośrednio exo na lakier mozna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Exo na C1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Jakiś czas temu kupiłem Duragloss Ceramic Coating i będąc nieco rozczarowany produktem postanowiłem zrobić porównanie trzech powłok. Do testu użyłem Sonax Polymer Netshield, wspomniany Duragloss CC oraz Sonax Protect & Shine. Wszystkie produkty położyłem na maskę. Uprzednio wyjałowioną zmywaczem silikonowym i oczyszczoną dedykowanym pod powłokę cleaner'em Duragloss Squeky Clean. Zawodnicy od lewej : Sonax Polymer Netshield, pośrodku Duragloss Ceramic Coating oraz Sonax Protect & Shine. Jak dla mnie na srebrnym lakierze, nie ma różnicy w wyglądzie pomiędzy nimi. Po pierwszej trasie, z przelotnym deszczem auto prezentowało się tak : ( wyraźnie widać gdzie leży Duragloss ) Po około tygodniu od nałożenia i nocnym deszczu : Dzisiejsze płukanie ostatnim programem na bezdotyku : Sonax Polymer Netshield Duragloss Ceramic Coating Sonax Protect & Shine Wydaje mi się, że dość oczywiste wnioski można wyciągnąć po samych zdjęciach. Od siebie dodam, że próbowałem produkt kłaść na goły lakier, na cleaner, ścierać wcześniej, później, dać mu poleżakować i niestety zawsze efekt był ten sam. Czyli słabe krople i odpychanie wody. Nakłada się go i ściera łatwiej niż produkty Sonax'a jednak wytrzymałością nie dorasta im do pięt. Jak dla mnie produkt niczym się nie wyróżnia, wręcz wypada blado w porównaniu ze środkami o połowę tańszymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Rozumiem, że ostatnia fotka to amatorski P&S a nie PNS - PNS pierwsza fotka kropelek ? Co do Duragloss'a to dziwne opinie można spotkać - bardzo skrajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Generalnie chyba wszystko sprowadza się do ilości aplikowanego produktu. Evo to pokazał w swoim teście Detailer's Paint Coating, który jest tym samym co DG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Rozumiem, że ostatnia fotka to amatorski P&S a nie PNS - PNS pierwsza fotka kropelek ? Tak, ostatnie zdjęcie to Sonax P&S. Generalnie chyba wszystko sprowadza się do ilości aplikowanego produktu.Evo to pokazał w swoim teście Detailer's Paint Coating, który jest tym samym co DG. Jedyna kwestia, której nie sprawdzałem to warstwowanie. Być może efekt byłby lepszy. Jednak wychodzę z założenia,że skoro producent tego nie przewidział to powinien być to produkt jak najlepiej działający już przy pierwszej warstwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 13 Października 2014 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 wkr, jak masz jeszcze chęć żeby dać mu drugą szanse, to poleć naprawdę na grubo z powłoką DG. Powinno być lepiej, chociaż oczywiście dalej nie będzie to poziom Sonaxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Evo, Zostało mi około 1/3 butelki i postaram się przy najbliższej okazji położyć go raz jeszcze. Tym razem na grubo i 2 warstwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Rozumiem, że ostatnia fotka to amatorski P&S a nie PNS - PNS pierwsza fotka kropelek ? Tak, ostatnie zdjęcie to Sonax P&S. Fajnie, pierwsze "polskie" potwierdzenie, że oba produkty to jednak nie to samo i wersja amatorska nie ma startu Evo ile u Ciebie leżała przyzwoicie ta powłoka zanim położyłeś coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Fajnie, pierwsze "polskie" potwierdzenie, że oba produkty to jednak nie to samo i wersja amatorska nie ma startu Do tej pory używałem tylko amatorskiej wersji czyli Protect & Shine i złego słowa nie mogę powiedzieć. Wersję "pro" kupiłem trochę z ciekawości i dla porównania. Póki co zobaczymy jak długo poleżą oba produkty. Z doświadczenia wiem, że P&S spokojnie siedzi 2 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 co byście wybrali ?gtechniq c1 i na to exo v2 czy gyeon q2 mohs ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan-16 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Dobre pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlCapone88 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Ja np. wybrał bym gyeon q2 mohs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 AlCapone88, ale używałeś oba ? mam dylemat co wybrać choć bardziej skłaniam się w stronę gtechniq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzior Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Crystal serum + exo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Ostatnio do crystal serum dokładają naklejki 7 lat gwarancji zamiast 5 Ja wybrałbym GT. W listopadzie będzie na PL rynku nowa powłoka od Optimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 MatthewG, a Ty co, też jakiś lewy kanał Crystal serum wyhaczyles? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan-16 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Bo kolega Maciek chciał to załatwić oficjalnie, ale się nie udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 cystal serum niedostepny . czyli co c1 i exo 2 lepsze niz q2 mohs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 co c1 i exo 2 lepsze niz q2 mohs? Gtechniq wydaje mi się łatwiejszy w nałożeniu... pomimo, iż w takim zestawieniu jest bardziej czasochłonny. Jak nie możesz się decydować na 1 czy 2, to weź bramkę numer 3 . Pamiętaj, że czym byś nie zabezpieczył lakieru na zimę, to i tak będziesz musiał wiosną robić "higieniczny replay". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan-16 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Poczekaj moze na Opti Gloss. Podobno ma byc pod koniec tego miesiaca. Jezeli chodzi o formule to podobno daje lepszy look niz OC 2.0. Jednak ma i minusy, opakowanie 10ml przy cenie troche nizszej niz OC 2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Griffe Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Z C1 i EXOv2 jestem bardzo zadowolony. Tylko polecać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 MatthewG, a Ty co, też jakiś lewy kanał Crystal serum wyhaczyles? Nie i raczej nie planuję A kto jest tym pierwszym, który wyhaczył? Pawle koniec z woskami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi