Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do Was 2 pytania odnośnie tego produktu. Czy ta aktywna piana usunie mi wosk z samochodu? Czy po spłukaniu wodą pozostawia smugi na lakierze?

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Czyli sądząc po opiniach produkt prawie idealny :) Dzięki za szybką odpowiedź.

Opublikowano

Pianownica Mr. Foamer, stężenie 1:50:

3hpe.jpg

4sij.jpg

Bardzo ładny zapach, domywanie niezłe, ale szczura bez wosku do czysta nie ruszy. Natomiast nawoskowany samochód myje prawie do czysta.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Moje małe spostrzeżenie co do produktu:

+zapach,

+wydajność,

+gęstość piany.

-średnie domywanie zabezpieczonego lakieru.

Opublikowano

Przy stężeniu ok 40ml /1000ml i marolexie domywanie na przyzwoitym poziome, fajnie się sprawdza przy myciu mocno zakurzonego auta, ale np już pozostałości brudu na felgach po zmianie opon zostały i bez szorowania się nie obeszło.

Przy tej cenie bardzo wydajna i godna polecenia piana :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam pytanie czy Fruit Snow Foam jest bezpieczny dla polerowanego aluminium? Felgi mają polerowany rant i nie chciałbym, żeby zrobił się matowy :idea:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Maciej WTN Tak, SG FSF jest bezpieczna dla polerowanych rantow, wiem bo mam to samo u Siebie 8-)

Opublikowano
Maciej WTN Tak, SG FSF jest bezpieczna dla polerowanych rantow, wiem bo mam to samo u Siebie 8-)

bardzo przydatna dla mnie wiadomość :good:

Opublikowano

Zamierzam jutro pobawić się tą pianą, ale będe używał pianownicy ktora była w zestawie z myjka Nilfisk. Podpowiedzcie w jakiej proporcji sporządzić roztwór.

Opublikowano
Wszystko fajnie ale moja planowania nie ma możliwości regulowania poboru wody. :(

Bo to "mlekownica" jest piany to raczej z tego nie będzie, ile byś chemii nie wlał to zawsze mleko leci :thumbdown:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Muszę zadać to pytanie.

Piszecie o rozcięczaniu tej piany z wodą w różnych proporcjach, ale czy do pianownicy w myjce też ją trzeba rozcieńczać? Przecież i tak z lancy leci woda która rozcieńcza pianę?

• Moderator
Opublikowano
Muszę zadać to pytanie.

Piszecie o rozcięczaniu tej piany z wodą w różnych proporcjach, ale czy do pianownicy w myjce też ją trzeba rozcieńczać? Przecież i tak z lancy leci woda która rozcieńcza pianę?

????

Opublikowano

mówiąc krótko. Czy do pianownicy do myjki (nie ręcznej) też wlewa się pianę rozrobioną czy bezpośrednio z butli?

• Moderator
Opublikowano

qbaton, tak, też się rozcieńcza, tyle że stężenie piany jest średnio dwa, trzy razy większe niż w pianownicy ręcznej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bardzo fajny towar, kupiłem litrową butlę, domyło dokładnie tak jak chciałem lekko zabrudzony i mocno zakurzony samochód. jak skończę litr, to na pewno kupuję baniak 5l.