atvmmz Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Trochę cierpliwości, a jak skończy ci się Tenzi kup IronX. Droższy ale skuteczniejszy...
kubik Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Tam pitolenie,2x psikniesz poszorujesz i to samo uzyskasz
lukasz04 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Ja jak czyściłem felgi to nie miałem nic do metalicznych osadów i używałem samego APC i lepiej domywało. Może dpróbuj najpierw mocnym APC z pędzelkowaniem a dopiero potem prix.
far77 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Tam pitolenie,2x psikniesz poszorujesz i to samo uzyskasz No to jestem po paru aplikacjach i szorowaniu szczotą-efekt mierny.Przy każdej kolejnej aplikacji PRIXA widać krwaienie tylko w mniejszym stopniu-jednak zabrudzenia nie znikają.
kubik Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Jesteś pewien,że zostały tylko osady pochodzenia metalicznego? Ja też zawsze zaczynam od APC,potem odsmalacz,a na koniec coś od żelastwa
Tomek WRO Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 far77, z tego co napisałeś to nie jest to test prixa a jedynie masz problem z doczyszczeniem felgi. To co zostało to nie osad metaliczny. Wypróbuj aluxa lub bluegela.
far77 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Mały teścik tak jak koledzy pisali wcześniej dzisiaj podejdę APC Cyclone tylko jak go rozrobić 1:2 czy będzie za mocno ?? Jak to nie pomoże to będę atakował Aluxem lub czymś podobnym.
lukasz04 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Na zapuszczone felgi 1:2 nie będzie za mocne. Ja czyściłem nierozcieńczonym red devilem i było ok.
gusiak11 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 far77, APC nie używałem do takich felg ale myłem takie albo nawet bardziej zawalone ''czystym'' bluegel od VP daje rade tylko trzeba się pobawić, dodam ze felgi były ze W124 mojego teścia na początku zapytał ... a poco to to... nie warto, po robocie był w szoku z tego co wyszlo. wg mnie prix to raczej do takich lekko zabitych felg
Moderator Domel Opublikowano 25 Grudnia 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2013 Znalazlem wczoraj Tenziego w aucie. Jeździl od wakacji. Troche przymarzł Taka dziwna jakby pianka sie w nim zrobila, dokladnie jak wata cukrowa ktora delikatnie plywala po calym pojemniczku. To nie byl zamarzniety lód. Sprawdzilem na wydechu ale wlasciwosci nie stracil
S3ci0r Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 troszkę odkopię, można prixem gołe polerowane aluminium czyścić? nic się nie stanie?
Maciej WTN Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 troszkę odkopię, można prixem gołe polerowane aluminium czyścić? nic się nie stanie? Ja stosowałem na polerowane rany felg, nic złego się nie działo
Buczek21 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 S3ci0r, Ja to samo... polerowane ranty w BBS'ach strzelane nie raz Prixem i nic
martinezzg Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 o kurcze - ja bym za nic nie psiknął polerowanych rantów:) jedynie megsem je psikam - no ale on jest akurat do polerowanych felg...a druga sprawa zr też różne stopy róznych felg mogą reagować na takie środki ....
Aivars Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 na keskinach kt01 polerowane ranty czyszcze prixem juz jakis rok i nic z nimi sie nie dzieje
Resacro Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Witam, moje alufelgi są niestety troche przyrysowane przez nasze wysokie polskie krawężniki i mam pytanie czy środki takie jak IronX czy Prix mogę stosować bez obawy o jakieś dalsze uszkodzenia itp? Chcę oddać te felgi do renowacji ale oczywiście czyste..., żeby siary nie było
Moderator krd Opublikowano 14 Marca 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Resacro, mozna stosowac bez obawy, jednakze jak zamierzasz je oddac do renowacji, tj piaskowania i malowania to szkoda pieniedzy na czyszczenie. Po prostu oddaj brudne, conajwyzej umyj jakims mocnym APC zeby jak najmniej czasu i pieniedzy na to tracic.
Resacro Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Nie chciałem wiochy odstawić odając brudne, ale jeśli oni i tak i tak je czyszczą po swojemu to rzeczywiśćie bez sensu wydawać na to kase... Dzięki!
Tworek Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Kolejny okazjonalny test : KLIKNIJ HD ! Krótko o nim pisząc ... każdy wie jak śmierdzą tego typu środki i ten innym zawodnikom nie odstępuje, reaguje w miarę szybko, za tą cenę (39 zł - 1 litr , 159 zł - 5 litrów) doczyszcza świetnie, jedynie do czego można byłoby się doczepić, to to że jest zbyt rzadki i potrafi za szybko spłynąć, wtedy potrzebna jest kolejna aplikacja.
Yasiek Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Dla mnie w tej cenie to idealny środek na regularne akcje na bezdotyk - psik psik -> efekt wow -> płukanie i czysto
krzysiek555 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Tworek gdzies czytalem ze ktos robil mixa z alux ponoc byl swietny
nefifer13 Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2016 Tylko trzeba pamiętać, że jak za długo na lakierze poleży, może dostać pryszczy, zwłaszcza jak na dworze powyżej 25 stopni i szybko schnie Miałem tak raz na jednym aucie z oryginalnym lakierem.
towi77 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 To raczej na lakier go nie stosować bo można narobić szkody ??
Rekomendowane odpowiedzi