TOMMI Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Miałem również czarny LC9Z w seacie i utrzymanie go to masakra
michałoś Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 Kiedyś słyszałem, ze czarne rysują się od wiatru
Carire Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2012 jakies nowe wiesci co i jak sie ma ?
darjan Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2012 Chce taki prostokątny pędzelek-gąbeczke
voldi22 Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 To marsz do empik na poszukiwania:)
Administrator Evo Opublikowano 5 Października 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Mijają dwa miesiące od nałożenia powłok , zebrałem się w sobie i umyłem auto dzisiaj Nie mam zdjęć z mycia, nie mam weny już na to, więc do konkretów, jak to wygląda po dwóch miesiącach : Strona kierowcy - Insignis ( a raczej to co z niego zostało ), środek Cquartz , strona pasażera Gtechniq C1. Gtechniq, raczej nie wymaga komentarza : Na Cquartzie wyglądało to do niedawna praktycznie identycznie...z tym że jakoś niedawno "coś" mi wylądowało na masce, wyglądało to jak plama jakiegoś oleju czy coś. Niespecjalnie się tym przejąłem bo w końcu mam kwarc na masce Przy myciu okazało się że plama się zmyła, ale dość mocno nadwyrężyła w tym miejcu CQartza : A wosk...też komentować nie trzeba Jeszcze porównanie drzwi/błotnik , na drzwiach Shield, na błotniku Gtechniq : I zderzak/błotnik , na zderzaku Glasur : Trzy różne woski w sumie, ale wniosek jeden... Jeszcze taka obserwacja, po stronie Gtechniq nie pojawiły się praktycznie żadne waterspoty przy wycieraniu : a Cquartz... W ramach odskoczni od powłokowego szału spsikałem na zakończenie auto czymś takim : No biedy dużej nie narobił Aaaale to nie koniec, Leon dostał też porcję błyszczącego stuffu
rickson Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 A jak kwestia rysowania?
gruby_RS Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Zamęt i niepokój jest Jak wygląda łatość mycia/domycia? śliskość paneli? nic się nie "zapchało"? Jakieś relołdy i 1.5 w międzyczasie?
lukwawa Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Ten wosk Dolce&Gabbana robi robotę
Administrator Evo Opublikowano 5 Października 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 kwestia rysowania? Chyba największy plus na ten moment Parę grubszych tematów się zaplątało tu i ówdzie, ale co najważniejsze, nie powstają irytujące hologramy od mocniejszego dociśnięcia ręcznika czy rękawicy. Jak wygląda kwestia słynnego testu zapalniczki, nie sprawdzałem jeszcze Jak wygląda łatość mycia/domycia? śliskość paneli? nic się nie "zapchało"? Łatwość domycia rewelka Śliskość to nie najlepsze określenie dla powłok, ale gładkość jest bardzo fajna. Czuć to zdecydowanie pod rękawicą i przy suszeniu. Dodatkowo, po tym czasie strona z woskiem zdecydowanie kwalifikuje się do glinkowania, strona z powłokami niekoniecznie Jakieś relołdy i 1.5 w międzyczasie? Paweł, bez żartów, o co Ty mnie posądzasz.... Dolce&Gabbana Trafna nazwa
Justyna Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Piotrek wszystko ładnie/pięknie, ale proszę Cię zrób coś z tymi lampami przednimi
ayrsen Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Nie mam zdjęć z mycia, nie mam weny już na to Starość? (...) waterspoty (...) Cquartz... No właśnie... Utrapienie... A jeszcze jak się wozi box na dachu, to po jego zdjęciu po sezonie deskowym jest proszę Cię zrób coś z tymi lampami przednimi Robi się.... German style!
Administrator Evo Opublikowano 5 Października 2012 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Starość? Oklapnięty entuzjazjm detailingowy Ja się już napisałem, napróbowałem tego i owego , na razie starczy proszę Cię zrób coś z tymi lampami przednimi Wiem wiem, dzisiaj za naradą kolegów zamówiłem takie lampy :
Carire Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Evo, no prosze i na wiosne pakiet ts'a + 18" i będzie git co do testu to jestem w szoku, test dalej trwa mam rozumiec ?
Rosemeyer Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 z sentymentem patrzę zawsze na Twojego Leona i wspominam wtedy swoją Rkę też czarną... ale te lampy w połączeniu z obecnymi felgami to trochę festyn będzie Cytujac Klasyka - "Nie idźcie tą drogą!" Wg mnie Leon jest jednym z tych modeli który dobrze wygląda fabrycznie bez pseudotuningowych udziwnień, a w TSsie czy Rce to już w ogóle jest miszcz.
kamilgt Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Lampy super rozumiem, że na tył chromy też wpadną
Geno Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Na tył Piotrek ma kupić ode mnie, zawodowego handlarze, lexus looki. Podobnież mówi też coś o carbonie na dach i Dolcze&Germana na całe auto
KR54321 Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Cień nadziei że to żart
kamilgt Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 lexus looki. o to to !
Sucre Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Haha Evo myślę że z tymi lampami będzie full wypas..
Rosemeyer Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 tak to jest jak czlowiek siada do kompa zanim oczy dobrze otworzy
the_rahzel Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Wiem wiem, dzisiaj za naradą kolegów zamówiłem takie lampy : Będziesz żałował. Wykonanie,spasowanie,odcięcie światła,parowanie klosza to problem wszystkich nieoryginalnych lamp.Każda poza ORI będzie gorsza.Za tą cenę mogłeś zlecić przeróbkę ORI na bi-xenon + polerowanie klosza(zew+wew) i byś klaskał uszami z efektu.
Rapik Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Będziesz żałował. Wykonanie,spasowanie,odcięcie światła,parowanie klosza to problem wszystkich nieoryginalnych lamp.Każda poza ORI będzie gorsza.Za tą cenę mogłeś zlecić przeróbkę ORI na bi-xenon + polerowanie klosza(zew+wew) i byś klaskał uszami z efektu. A przeczytaj jeszcze raz posta Evo. I jeszcze raz. I jeszcze raz..
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 7 Października 2012 Partner forum Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 Evo, Śliskość to nie najlepsze określenie dla powłok, Obrażasz Panią powłokę o imieniu EXO Tak na poważnie: Exo w temacie śliskości to duży przełom w porównaniu do CQuartz-a czy C1. Na suchym lakierze, gołą ręką czuć sporą różnice, nie jest to może takie jak przy świeżo położonym wosku , ale mam za sobą ok 10 pełnych myć bez udziału żadnego QD i śliskość EXO prawdopodobnie lepsza niż byłaby na wosku po takich samych zabiegach. Do czystego kwarcu nawet nie ma co porównywać. Tak samo podczas procesu mycia i osuszania czuć dużo lepszą śliskość niż na samym kwarcu.
fernando Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 Evo, wrzuć jakiś update odnośnie powłok! A jak nie chce Ci się, to daj chociaż znać, która prowadzi, jeśli chodzi o kwestie zabezpieczenia przed rysami... Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi