DonPedroKiszot Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 A jeszcze jedno pytanko temat Jest o Meguiar's Deep Crystal Polish a panowie pisząc w skrócie UP- Czyli ultimate Polish czy to to samo w innym opakowaniu ?
Chat Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 nie, nie ...trochę inny siówaks.
malkolm Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 jest całkowicie inny produkt,
Arni Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Odkopuję. Skoro Meg's Ultimate Polish to politura z cleanerem a Deep Cristal Polish to czysta politura to można powiedziec że: Cleaner np Poorboy's Proffesional Polish + Meg's Deep Cristal Polish + Wosk da podobny efekt do Meg's Ultimate Polish + Wosk? A do tego mniej roboty bo odpada nam jeden etap pracy? Zastanawiam się czy jest tu jakiś haczyk, co będzie lepsze i czy rzeczywiście to takie proste, bo zazwyczaj jak cos jest 1 w jednym to jest do niczego, albo jest kompromisem. Druga sprawa czy w.w. produkty dogadają się z woskiem Collinite 476? Jeśli to takie dobre to odpuszczę chyba PB Black Hole.
Lucas123w Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2013 Meg's UP latem nakładałem i na to NXT i sama ta politura zrobiła robotę. Sam wosk NXT blado praktycznie wypadł. Ktoś na forum pisał że na zimę robił taki zestaw UP plus Colli i trzymało ładnie. Tylko nie można zostawić jej do wyschnięcia, można się narobić i pot leje sie po ja...cach Maskowanie mikro rys na dobrym poziomie.
kedar Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2013 Też stosowałem UP+NXT i przyznam,że wosk tylko utrwalił efekt po UP, a takie zestawienie wytrzymało 2 m-ce
Arni Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2013 To chyba nieźle, więc na razie ze wzgledu na trwałość będę jechał na Cleanerze PB + Colli a na wiosnę spróbuję Meg's Ultimate Polish + Colli, albo inny wosk. PB Black Hole jest ostatnio dostępny tylko w dużych opakowaniach, Meg's wychodzi taniej. Jedyna obawat o to że Meg'su Up nie polubi się z woskami obcymi, ale cóż, spróbuje Kolejny krok w kierunku blasku.
dimmus Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Ja na jednym aucie mam nałożone Megsa UP + Ultimate Liquid Wax, a na drugim tylko wosk, oba czarne, różnica po 5 myciach w kropelkowaniu wody jest widoczna, IMHO po UC dłużej wosk trzyma. Jako takiej różnicy w samej głębi lakieru nie zauważyłem. Samo nakładanie wosku po UP lepiej się robi, szczególnie docieranie. Po samym UP sunąc palcem po lakierze miałem wrażenie podobne jak sunąc po szklance w gdy wydaje dźwięk. Samego UP bym nie zostawiał.
Berd Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 Meg's UP to czysta politura, którą zgodnie ze sztuką trzeba nałożyć przed woskiem. Jeżeli chodzi o lakier to w zasadzie po każdej politurze lakier jest tępy.
ludwik93 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 To ja jeszcze spytam w woli pewności xD Mogę użyć Megsa UP na Clio III z 2007 roku ?? Słyszałem, ze francuzy mają miękkie lakiery, ale ja będę ręcznie "czyścił czy też wycierał" Pozdrawiam
Berd Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 ludwik93, Śmiało kładź na francuza tą politurę . Ja kładłem na Clio i nic się nie działo złego z lakierem
Chat Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 Możesz, nawet na wszystkie roczniki clio.
Lucas123w Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 UP to nie papier ścierny tylko politura, można to kłaść na każde auto z każdego rocznika.
ludwik93 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2014 no to wszystkie wątpliwości rozwiązane Panowie dzięki za pomoc jak tylko wiosna przybedzię biorę się do pracy pozdrawiam !! [ Dodano: 6 Styczeń 2014, 18:59 ] a wiecie jak się trzyma na UP MEGUIARS GOLD CLASS CARNAUBA PLUS PASTE WAX ??
tomekde1987 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Oczywiście po usunięciu wszelkiego rodzaju rys.
Tomek WRO Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 tomekde1987, kolego chyba sobie jaja robisz albo to jakaś prowokacja
kafarszczak Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 na czym dluzej polezy Collnite 476 na PBH czy na Megsie Dep Crystal
kawa636 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2014 na czym dluzej polezy Collnite 476 na PBH czy na Megsie Dep Crystal Po przeglądnięciu forum wychodzin, że na IPA
Rekomendowane odpowiedzi