ertunio Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2012 Jeśli mowa o Kenoteku. Dzisiaj na YT na moim kanale umieściłem dwa filmy przedstawiające działanie tego środka. Moim zdaniem bardzo fajnie czyści. Będę musiał w najbliższym czasie zdjąć felgi i zobaczyć jak poradzi sobie z wewnętrzną częścią felgi. Filmy znajdują się pod tym linkiem: KLIK
Shmatan Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 ertunio, przy takim stosowaniu butelka wystarczy Ci chociaż na jedno przelecenie czterech felg ?
matherr Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Miał ktoś okazję bezpośrednio porównać kenoteka do iron x. Różnica dość znaczna w cenie: kenotek 50zł/l, iron x 140zł/l. Nie ukrywam, że szukam czegoś w niższej cenie niz iron ale skutecznego przynajmniej w zbliżonym stopniu.
SJake Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 iron x 140zł/l no tyle to nie kosztuje...
matherr Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 tak czy owak jest ponad dwukrotnie droższy, 140zł/l gdy przeliczymy pojemność z atomizerem, nie zmienia to faktu, że różnica mała nie jest
blaszczu Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Z krwawiących środków trzeba też dodać 4Nano Rim Cleaner
bizislawek Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Prosze bardzo 4Nano Rim Cleaner I po 2 minutach po spryskaniu małe pedzlowanie I ładny finał ale jeszcze małe co nieco zostało.
Shmatan Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 Miał ktoś okazję bezpośrednio porównać kenoteka do iron x. Różnica dość znaczna w cenie: kenotek 50zł/l, iron x 140zł/l. Nie ukrywam, że szukam czegoś w niższej cenie niz iron ale skutecznego przynajmniej w zbliżonym stopniu. Tenzi prix nawet nieźle sobie radzi (lepiej niż wolf's decon gel moim zdaniem), a cenę ma raczej kuszącą
ertunio Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2012 ertunio, przy takim stosowaniu butelka wystarczy Ci chociaż na jedno przelecenie czterech felg ? Przeleciałem już tak 4 komplety felg i w butelce jest jeszcze grubo ponad połowa więc spokojnie Zaznaczam, że komplety te nie były długo czyszczone podobnym środkiem.
senz Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Miał ktoś okazję bezpośrednio porównać kenoteka do iron x. Różnica dość znaczna w cenie: kenotek 50zł/l, iron x 140zł/l. Nie ukrywam, że szukam czegoś w niższej cenie niz iron ale skutecznego przynajmniej w zbliżonym stopniu. Tenzi prix nawet nieźle sobie radzi (lepiej niż wolf's decon gel moim zdaniem), a cenę ma raczej kuszącą PRIX działa dobrze, ale nie porównuj go z Wolfem, bo ten musi poleżeć dłużej niż Prix czy IronX.
kubik Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Producent mówi o 5-6minutach,ale skoro Shmatan porównywał obydwa środki to coś powiedzieć może
senz Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Producent mówi o 5-6minutach,ale skoro Shmatan porównywał obydwa środki to coś powiedzieć może Aha, czyli sam nie używałeś ale pisać piszesz Producent pisze ze po 5-10 zaczyna krwawić. Możesz zostawić nawet do 45minut lub do wyschnięcia (o ironX piszą żeby go niezostawić ) i spłukać.
kubik Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Producent mówi o 5-6minutach,ale skoro Shmatan porównywał obydwa środki to coś powiedzieć może Aha, czyli sam nie używałeś ale pisać piszesz Producent pisze ze po 5-10 zaczyna krwawić. Możesz zostawić nawet do 45minut lub do wyschnięcia (o ironX piszą żeby go niezostawić ) i spłukać. 5-6minut to pełna skuteczność,krwawić zaczyna po chwili!
Shmatan Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Prix krwawi już po kilku sekundach od nałożenia, ale mimo aplikowania w cieniu przy stosunkowo niewysokich temperaturach (ok 20 stopni) po 5 minutach już poważnie zasychał (czego staram się unikać przy tego typu zabawkach) więc dopsikałem jeszcze raz. Wolf'a można zostawić na dłużej, ale nie po zużyciu w sumie ponad pół litra nie zauważyłem żeby więcej niż 5 minut + pędzelkowanie miało sens - zawsze wtedy powtarzam aplikacje bez zmywania "krwi"
Royal Szczecin Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Jak dla mnie "ajrona iks" idzie strasznie dużo, 8 mocno zajechanych felg i 0,5 L nie ma.
wojtek3miasto Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 iron-a nakładamy na suche czy wilgotne felgi- nadmienię że mam tego w paście? Na stronach sprzedajacych nie ma takiej infomacji
escimo Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 wojtek3miasto, ja zawsze na suche kładę Z mokrych szybciej spłynie
michałoś Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Z mokrych szybciej spłynie Dlatego polecam P21S PowerGel, jest nawet mój test w "TESTACH". Środek o konsystencji żelu nie spływa w pełni nawet po 10 min, zaaplikowany oczywiście na pionowo postawione felgi.
gary Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 wojtek3miasto, zawsze na suche felgi, lakier.
wojtek3miasto Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 wojtek3miasto, ja zawsze na suche kładę Z mokrych szybciej spłynie Dzięki za info
sirtrojan Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 moje 5 groszy z wczorajszego czyszczenia felg IRONXem. Porównałem go sobie z Sonaxem extreme i IronX dziala odrobinę lepiej (testy byly przeprowadzane w różnych warunkach) ale śmierdzi 3 razy bardziej Dla sonaxa na duży plus - cena - około 30 pln i dostępność od ręki.
ignac Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 ja używam za namową jednego Pana P21 i krwawi ładnie i jest wg mnie oki
Sabat Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Ja ostatnio robiłem znajomemu m.in felgi... Krwawienie po IronX Wcześniej było jeszcze ValetPro Bliberry Wheel Cleaner.. oraz Shiny Garage EF Wheel Cleaner 1:2 niestety nie mam zdjęcia jak ta fela wygląda po, ale prawie odżyła gdyby nie wżery( na wiosne idą do regeneracji) chcieliśmy sprawdzić czy ogóle to ruszy cokolwiek.
Marco Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Sabat, Czym? niestety nie mam zdjęcia jak ta fela wygląda poNo to lipa...
Sabat Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Krwawienie po IronX , ale wcześniejsze ogarniecie w/w ten pył odpadał warstwami.. na poszczególnych felgach testowałem i miałem wrażenie że po SG szybciej puszczało, ale nie o tym temat na wiosnę pewnie do nich wróce
Rekomendowane odpowiedzi