StudioPorzadku Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2015 Jaki kompresor możecie polecić do tornador guna? Piszecie w temacie że wystarczy wydajność ok 150l/min. Producenci mówią o ok 250l/min. ? ilu litrowy zbiornik? jakieś dodatkowe informacje? Dodatkowo mam pytanie czy próbowaliście nim czyścić pod maską? Jakie efekty?
swietlikk Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2016 A taki tornado gun zużywa tylko 90 l/min http://t4w.lackon.eu/myjnia-samochodowa--pistolety-piorace/t4w-pistolet-pioracy-classic-pik-cleaning-gun-z-wezem
MatWroclaw Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jaka chemie używacie w Tornador do czyszczenia deski rozdzielczej,kratek wentylacyjnych itp.?Tak zeby nie narobic odbarwien?
kryfes09 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 http://allegro.pl/pistolet-pioracy-torn ... 40276.html panowie co myślicie o tym? Potrzebuję tornadora wraz z odciągiem. Coś lepszego? Coś tańszego? Co polecicie?
e30rs Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2016 Czyli Tornador nie jest porównywalny do Georga ?
swietlikk Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 673383 Czyli Tornador nie jest porównywalny do Georga ? A co chcesz porównywać? To dwa różne urządzenia.
e30rs Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Jasne! Juz sobie sam to uswiadomilem stwierdzam iz Tornador nie spelni moich oczekiwan do prania tapicerki bo wpychanie syfu w glab nie ma sensu. e
indoman Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 Czy ktos moze potwierdzic ze tornador jest rewelacyjny do czyszczenia wnek drzwiowych i silnika? Rozumiem ze po uzyciu guna nie trzeba nic pedzelkowac tylko wycieramy i jest ok.
saab1xx Opublikowano 17 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2016 Witam wszystkich pasjonatów Mam pytanie odnoście tornadora Black w połączeniu z tornador zv 200 velecity vac, co daje nam ,,Tornador piorący". Ktoś testował, użytkuje, może zna jakieś opinie na jego temat, jak sie sprawuje? W Polsce niestety niedostępne, można sprowadzić z USA stąd pytam tutaj bo nigdzie opinii na ten temat nie znalazłem.
Aniol1986 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2016 Panowie zna ktoś pewny namiar na sklep w którym można kupić Oryginalny Tornador Black Z-020S firmy BENDLE oraz załącznik do Tornadora pod który podłącza się rurę ssącą odkurzacza? Znalazłem tylko jeden sklep z Black'em https://atmo.com.pl/pl/p/Tornador-Black ... Ai0O8P8HAQ
Zafirka Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 Kupiłem guna z ciekawości.... iii powien ze rewelka. Myślę o przejściowe do odkurzacza bo piach wywala do góry...apc chemia sprawdza sie 2x szybciej boo cisnienie robi dodatkową robotę.i do prania się nada ale zaraz po tym zbieram odkurzaczem pioracym...
kicaj Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 Ja też dziś zakupiłem. Zastanawiam się czemu tak późno...
osomm Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Ja też dziś zakupiłem. Zastanawiam się czemu tak późno... Mógłbyś podzielić się miejscem zakupu? - efekty wyglądają super. Dodatkowo zastanawiają mnie parametry kompresora z jakim używasz tornadora - ewentualnie jego model
Fyox Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Ja w weekend testowałem swój. Też świeżo zakupiony. Super sprawa, w moim aucie nie aż tak bardzo, ale w zapuszczonym aucie mamy zdał egzamin na 6. Tylko kompresor słabo dawał radę. Trzeba było przerwy w dmuchania na odkurzanie robić, żeby dobił ciśnienie.
kicaj Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2017 Mógłbyś podzielić się miejscem zakupu? - efekty wyglądają super. Dodatkowo zastanawiają mnie parametry kompresora z jakim używasz tornadora - ewentualnie jego model Kupowalem w Clinic4Car. Moj model to Ben Bow. Ten z metalowa koncowka za 210zl. Co do kompresora to zapotrzebowanie jest duze. Ja mam dosc wydajny Airpress hl 425/100.
Grz3chu Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2017 A próbował ktoś może czyscic wnęki drzwi tym urządzeniem?
kicaj Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2017 Ja lecialem stare palio ktore nigdy nie mialo czyszczonych wnek. Trzeba bylo poprawiac pedzelkiem. Ale na aucie gdzie nie ma strasznego starego syfu daje sobie niezle rade.
Urlak Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Panowie potrzebuję informacji od kogoś kto używał dany sprzęt Czy opłaca się kupować: 1. BenBow Blow Gun Venturi 2. Tornador BLACK Z-020S 3. BenBow Vacuum TORNADOR Do Odkurzania Ciśnieniowego Czy coś innego wybrać proszę oi opinie
nikudan23 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 Chciałem się dowiedzieć, czy tornador gun taki jak tutaj: Tornador gun Spełni swoją rolę z kompresorem takim jak tutaj: Kompresor Nawet jeśli nie, to czy powiększenie w nim samego zbiornika by wystarczyło? Podobno ciśnienie 8 bar, które generuje ten kompresor jest na niego wystarczające
nikudan23 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 Czyli powiększenie zbiornika nic nie da?
Arkeolowy Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 nie, na papierze to większość chinoli wygląda ładnie. Żeby bawić się tornadorem przyzwoicie jest potrzebna wydajność 200l/min (mówię o rzeczywistej, a nie branej z kosmosu) i zbiorniczek 100l, na 50 może juz by dało radę, ale komfort pracy gorszy
Administrator AreK Opublikowano 4 Września 2017 Administrator Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 Niestety. Po pierwsze będziesz się wkurzał, że masz niskie ciśnienie i Tornador nie "ciągnie" a po drugie podczas używanie T... , kompresor będzie cału czas pracował co na bank przeniesie się na jego trwałość.
nikudan23 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 Czyli dwutłokowy kompresor byłby lepszym wyborem?
kicaj Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2017 5 godzin temu, nikudan23 napisał: Czyli dwutłokowy kompresor byłby lepszym wyborem? Na pewno. Jak wczesniej juz pisałem uzywam tornadora z kompresorem dwutłokowym airpress hl 425\100. Jest ok. Mozesz zmialo wzorowac sie na jego danych trchnicznych lub pomyslec o takim samym. Odradzam cos słabszego.
Rekomendowane odpowiedzi