piotr@sta Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 najmocniejszy kompresor na 220v od bodaj 2004r 230va jesli chodzi o butlę to oczywiście jak największa(no chyba,żę będziesz go przewoził) zawsze można w instalacji ciśnieniowej dołożyć butlę i np w garażu ma dodatkowe 100l a na wyjazd tylko 50l
gsm18 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2017 Dziękuje za szybką odpowiedź jaki rozjaśnienie tematu
Djmatiii61 Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Jakie polecacie kompresory 50 l do 700 zl
danielek. Opublikowano 3 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2017 Ciut droższy ale będziesz zadowolony https://www.castorama.pl/produkty/narze ... 5-50l.html
Cendra Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 W dniu 4/23/2017 o 11:43, Domel napisał: proste prace warsztatowe, nadmuchać, wydmuchać, przedmuchać, napompować, aerograf modelarski etc etc żadne wykwintne roboty Domel, kupiłeś coś? Ja potrzebuję do podobnych prac, plus wydmuchanie wody z rur przed zimą.
SALWA Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 W dniu 3.05.2017 o 14:12, danielek. napisał: Ciut droższy ale będziesz zadowolony https://www.castorama.pl/produkty/narze ... 5-50l.html z radością polecam... mam mniejszy do malowania ścian w domu .. ideolo ... i większy do garażu. 50 L spokojnie mi nabija 4 opony, pomaluje element czy wydmucha rynnę. Mniejszy 4 lata bezawaryjnie, większy ponad rok...też bez awarii.
Moderator Domel Opublikowano 31 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 3 godziny temu, Cendra napisał: Domel, kupiłeś coś? Ja potrzebuję do podobnych prac, plus wydmuchanie wody z rur przed zimą. nie wciąż nie wiem jaki ;/
Moderator Domel Opublikowano 31 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 Szukam małego 24l. Cudów i miejsca na niego nie mam. allegro 6895338795 Co myślicie ?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 31 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 Mam taki tylko innej firmy ale silnik widze taki dam . Raz na rok sobie olej wymienie i juz 3 rok smiga uzywam go do wydmuchania czegos postoletem, pompowia opon, a nawet komore w aucie malowalem.
buka Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 Panowie, jaką pojemność lub wydajność musi mieć kompresor aby od czasu do czasu użyć z nim pneumata?
krzychusc Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2017 @buka wszystko zależy jakiego pneumata. Mam kompresor 50l, jakiegoś Uniteca i przy pneumacie noname nie wyrabiał ( takie było zapotrzebowanie). Kupiłem KingTony mini i jest ok. Zmiana kół, jakieś prace przy zawieszeniu. Raz że jest lekki i poręczny. Niestety cena razy 3 w porównaniu tym pierwszym. Parametry kompresora mogę sprawdzić popołudniu
kier Opublikowano 4 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 A ten drugi jaką ma pojemność? Pytam, bo rozważam kilka opcji w tym zakresie. Potrzebowałbym urządzenia które służyłoby do malowania różnych elementów. Pytanie czy taki sprzęt będzie okey: https://www.ajprodukty.pl/narzedzia-i-maszyny/narzedzia-pneumatyczne-i-kompresory/kompresor/7592705-19442919.wf?productId=19442913 Czy może coś większego typu https://www.ajprodukty.pl/narzedzia-i-maszyny/narzedzia-pneumatyczne-i-kompresory/kompresor/7592705-19435147.wf?productId=19435157
Moderator Domel Opublikowano 4 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2017 kompresory moga byc trzymane i używane w pomieszczeniach w ktorych temp sięga do -25st ?
Tomeq631 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2017 Panowie a jaki polecacie naolejacz do klucza pneumatycznego? Chodzi mi konkretnie czy scienny czy może byc na wężu przed pistoletem??? Pytam bo raz gosc w sklepie mnie zbił z tropu że niby musze miec scienny bo lepiej smaruje, a mi bardzie chodzi o ''mobilnosc'' klucza z kompresorem bo mam dwa garaże i kompresor ''jezdzi'' czasami z jednego do drugiego.
emilio Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Co do naolejacza to raczej naścienny, testowałem ostatnio taki dołączany pod wąż i podczas odkręcania jednego koła wciągnął cały olej po czym klucz zaczął pluć olejem przy odkręcaniu pozostałych
OsTrY Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Tylko i wyłącznie zestaw przygotowania powietrza, czyli coś co z reguły wiesza się na ścianie ale za pomocą króćców i szybkozłącza możesz podpiąć pod wyjście z kompresora. Smarowniczki dokręcane na końcu to półśrodek. A taki zestaw zawsze można zabrać i użyć w oddzielnym miejscu. @Tomeq631 to rozwiązanie dla ciebie. Patrząc na kompresory pamiętajcie także, że w przypadku tłoków producenci podają wydajności na ssaniu co ma się nijak do faktycznej wydajności na wydechu. Aby obliczyć wydajność rzeczywistą to od tej na ssaniu odejmijcie z 25%
Tomeq631 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 @emilio @OsTrY Dzięki za odpowiedzi też myslałem o takim zestawie wpinanego do kompresora na czas pracy z pneumatem a jak nie potrzebuje to wypinam i z głowy ale musze temat wydajnosci kompresora poprawic bo jest strasznie mała około 135l według wyliczen na dwutłokowcu 50l co rok olej zmieniany a me też kilka lat.
OsTrY Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 @Tomeq631 Na codzień zajmuję się narzędziami pneumatycznymi itp także gdybyś miał pytanie to pisz. Marki nie podaję aby nie robić reklamy czy coś.
Tomeq631 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Ja mam na oku pistolet Ingersoll rand 231gxp do domu wystarczy aż nadto osuszacz powietrza mam na scianie i tylko naolejacz i zestaw mam ;-)
OsTrY Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Dobrze robisz, że nie idziesz w markety. IR marka ok, mimo, że to moja największa konkurencja. 😋 W przypadku lepszych marek możesz wierzyć w parametry, z reguły to co na papierze to jest w rzeczywistości. Marketowe np mają mierzone Nm w próbach 30sec i więcej gdzie nikt tyle nad śruba nie stoi. Pamiętaj także aby trzymać te 6.2 - 6.3 bar na pistolecie podczas jego pracy czyli na wciśniętym spuście. Każdy spadek o 1bar tzw. dynamicznej wartości ciśnienia powoduje utratę 1/4 mocy narzędzia. Pamiętaj także o dobrym przekroju węża, dla klucza 1/2cala polecam 10mm średnicy wewnętrznej.
Tomeq631 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 Węże mam 10mm tak jak piszesz jeszcze myslałem o chicago pneumatic ale model który…. niewiem byle nie kompozytowy tylko alu i do tego w cenie około 600zł. Generalnie jestem tego zdania jesli kupowac narzędzia to porządne nie uznaję najtańszych narzędzi tylko typowo warsztatowe marki. A jakiej firmy ''operujesz'' pneumatami?
OsTrY Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2018 @Tomeq631 No właśnie zajmuje się Chicago Pneumatic. W razie czego odezwij się priv bo nie chcę być o handel posądzany.
PiotrekS Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Szukam nowego kompresora, ktory dogada sie miedzy innymi z kluczem yato yt-0953. Czy dobrze kombinuje ze wydajnosc takiego kompresora powinna byc minimum na poziomie 480 l / min?
lena1102 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2018 Witam, panowie jaki kompresor pod wydmuchiwanie piachu z dywaników z tornadorem, chodzi mi o minimalne cechy tak jak wydajność, będzie używany czasem do wydmuchiwania piachu i nawiewów.
Emig Opublikowano 25 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2018 ,@lena1102 50l 2 tłoki takie minimum.
Rekomendowane odpowiedzi