patryczken16 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Nie ryj sie i bierz lare,ale po co ta "plus" to nie wiem
Pavlik Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 maszyna potrzebna mi do korekty lakieru mojego passata, a mówią, że to bardzo twarde lakiery (lakier na autku w kiepskim stanie, bo myty prawie zawsze an myjniach automatycznych - głębszych rys nie ma ale mnóstwo swirli). bier rotację wszystko inne oprócz wosków - które nakładasz tylko aplikatorami, też nałożysz
Leeo Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 No i dzięki, zatem bierę Larę A jak ją zakupię, to pierwsze co zrobię, to wrzucę jakieś filmidła na YT, bo kurdę pełno DAS'a, Megsa i Makity, a LARE ani śladu
SJake Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Pavlik, nauczysz sie operować maszyna to przestaniesz żałować
sebastian405 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 bier rotację wszystko inne oprócz wosków - które nakładasz tylko aplikatorami, też nałożysz A próbowaliście spolerować już nałożony wosk np finish kare 1000 lub collinite 476 rotacją załóżmy na 700 obrotów żeby nie machać ręką.Lare ma pad dedykowany do tego celu.
inarusbox Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 sebastian405, Po co kombinujesz i zadajesz bezsensowne pytania Wosk się poleruje ręcznie mikrofibrą i maksymalnie schodzi na to 10 min, później dotarcie max 5 min, czy to tak dużo? Jeśli chodzi o wysiłek to jest praktycznie zerowy jak wiesz kiedy polerować wosk i nie zostawisz go za długo na lakierze.
mario448 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 No i dzięki, zatem bierę Larę A jak ją zakupię, to pierwsze co zrobię, to wrzucę jakieś filmidła na YT, bo kurdę pełno DAS'a, Megsa i Makity, a LARE ani śladu Stoję przed takim samym wyborem jak Ty i chyba również zdecyduję się na Larę w jakimś zestawie oferowanym przez partnerów. Opisz wrażenia jak dostaniesz swoją. Pozdrawiam
sebastian405 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ja również stoje przed takim wyborem i wszystko przemawia za LARE waga,ergonomia tylko jedyne co mnie trzyma to czy za jakieś 2 lata gdy maszyna sie np. popsuje bedzie w dalszym ciągu dostępny serwis i części bo np w sparky 1200 którego dzis ogladałem w casto wszystko jest i firma uznana a Lare jest 1,5 roku na rynku ...
LARE Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 "czy za jakieś 2 lata gdy maszyna sie np. popsuje bedzie w dalszym ciągu dostępny serwis i części" ...będzie
miHoo79 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Najlepiej miec DA i rotacje. Odkad nabyłem DA nakładanie politur to przyjemnosc. Natomiast nie wyobrażam sobie korekty bez rotacji. Oczywiscie mozna zrobic korekte DA ale to jak ladowanie wagonu cukru łyżeczka...
patrizio1985 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Ostatnio macałem LARE, miałem też okazję nią popracować i na pewno ją niedługo zakupię. Głośna troszkę jest, ale za to rekompensuję ceną, stabilizacja ok, dobrze wykonana, długi kabel, nie ma co się zastanawiać.
Dżeq Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witam, Koledzy a jak ma się EPL-11 do EPL-21. Wertując forum od dłuższego czasu zdecydowałem się na rotację jako pierwszą polerkę. Lakier mam w całkiem dobrym stanie, 2 lata 50 tys km, większość pod woskiem. Kilka rysek po zimie wyszło, parę swirli po kończącym się ręczniku . Maszyna ma służyć głównie do drobnej korekty na moim aucie, nakładanie cleanerów i sealantów. Jak się czas znajdzie do zabawy na przekazanym żonie E36, do którego mam sentyment. Koledzy w pracy też skorzystają i firmowymi skodami się pobawią. Zastanawiam się czy mniejsza polerka nie będzie lepsza na początek? Jaka jest różnica w pracy polerką mniejszą i większą? Pozdrawiam Jacek 'dżeq'
escimo Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Dżeq, też rozważam te dwie polerki. DA już mam. Co do Lare to chyba jednak zdecyduję się na EPL-11, bo z tego co widzę po zdjęciach ma poręczniejsze uchwyty. Waga wydaje mi się też lepsza, jest cięższa, dlatego nie trzeba będzie jej mocno dociskać. Przynajmniej tak sądzę
czysty Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Dżeq, escimo, Panowie , nie rozpisując się długo i patrząc na Wasze zamiary - EPL11 polecam , jak inąd i Żnin są blisko Brzeziej Łąki to na testy zapraszam
daniels Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Maszyna ma służyć głównie do drobnej korekty na moim aucie, nakładanie cleanerów i sealantów. Jak się czas znajdzie do zabawy na przekazanym żonie E36, do którego mam sentyment. Koledzy w pracy też skorzystają i firmowymi skodami się pobawią.Zastanawiam się czy mniejsza polerka nie będzie lepsza na początek? Jaka jest różnica w pracy polerką mniejszą i większą? Pozdrawiam Jacek 'dżeq' weź sobie epl-11 w zupełności Ci wystarczy, co do samego tematu to troszkę kiepsko jest porównywać DA do rotacji bardziej bym tu porównał Sima 180 do EPL-11 i jakbym zastanawiał się nad maszyną do korekty w średnich pieniądzach to wydumał bym tak: Kestler- sporo tańszy ale stabilizacja jest bo jest...EPL-11 można odczuć że w końcu jest EPL-11 lżejsza, lepiej leży w dłoni i nie ma tak denerwującego dźwięku, jednym słowem warto dopłacić...Jak to ma być 2 polerki w roku to brać Kestlera spokojnie szkoda szarpać się 500 pare zeta na maszynę zbierającą kurz
czysty Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Jak to ma być 2 polerki w roku to brać Kestlera spokojnie szkoda szarpać się 500 pare zeta na maszynę zbierającą kurz i tu się ja nie zgodzę , bo wcale ( mi ) nie było by szkoda porównując jedną i drugą , ale to tylko moje zdanie
daniels Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 i tu się ja nie zgodzę , bo wcale ( mi ) nie było by szkoda porównując jedną i drugą a pracowałeś i jedną i drugą? ludzie tutaj z oszczędności chcieli Janka niezbędnego ciąć na kawałki żeby było taniej więc nie ma co oczekiwać że dadzą 200 zeta więcej za polerkę...oczywiście uogólniam
Spidi Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 jakbym zastanawiał się nad maszyną do korekty w średnich pieniądzach to wydumał bym tak: Kestler- sporo tańszy ale stabilizacja jest bo jest...EPL-11 można odczuć że w końcu jest EPL-11 lżejsza, lepiej leży w dłoni i nie ma tak denerwującego dźwięku, jednym słowem warto dopłacić... ...albo wybrać Graphite! Ja miałem podobne dylematy, koniec końców wybrałem właśnie Graph'a i dzisiaj zrobiłbym tak samo.
czysty Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 a pracowałeś i jedną i drugą? odpiszę tak : pracowałem/miałem Sim-a i dziękuję za współpracę , teraz mam 3 szt EPL-11 , i jeszcze 2 z górnej półki (tak więc mam do czego porównać ) , więc podtrzymuje swoje zdanie , ja wole 200 dać więcej , ale to tylko moje zdanie ,
blaszczu Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Ja od 2 dni mam u siebie Lare EPL-11 i póki co same pozytywne wrażenia co do jakości wykonania itp Zobaczymy już na majówce jak będzie podczas samej pracy
Dżeq Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dzięki za odpowiedzi, 11 jedzie do mnie. Po powrocie z nurków pobawię się nią w majowy weekend. Dam znać jak wrażenia. Pozdrawiam.
Beumont Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 No to włączę się do rozmowy bo nie chce zakładać nowego tematu a mam podobny problem i kilka pytań. Zakupiłem nie dawno DAS-6 i zrobiłem dwa auta z pastami 3M. Musze przyznać że szło to bardzo wolno... Żeby potem wyciągnąć niebieskim korkiem odpowiednią głębię to chyba z pół dnia mi to zajęło. Teraz właśnie zamierzam też zakupić lepszą rotację bo mam jeszcze w garażu takiego EUROTECA z alledrogo, ale to jest taka lipa że tym się pracować nie da. Teraz moje pytanko co w podobnej cenie do EPL-11 można jeszcze kupić, czy nie warto już dalej szukać czy może jeszcze np. dopłacić i brać MAKITA 9227? A drugie szybkie pytanko to jeżeli już nakładacie DA politury i cleanery to na którym biegu i jaką gąbką? A trzecie i ostatnie pytanie to do past menzerna, bo widzę że można zakupić EPL-11 w zestawie z menzerną ale w każdym sklepie jest FG500, IP2000, SF4000 a tutaj na forum zamiast IP2000 większość używaw PF2500. To co w końcu wybrać?
SzaKal Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Beumont, Musze przyznać że szło to bardzo wolno... Żeby potem wyciągnąć niebieskim korkiem odpowiednią głębię to chyba z pół dnia mi to zajęło. Po zielonym korku użyj żółtego, on wyciągnie głębie, niebieski korek to już takie lizanie lakieru.Teraz moje pytanko co w podobnej cenie do EPL-11 można jeszcze kupić, czy nie warto już dalej szukać czy może jeszcze np. dopłacić i brać MAKITA 9227? Makita fajna ale ciężka ...IP2000 większość używaw PF2500. To co w końcu wybrać? Obojętnie ... różnica minimalna.
Rekomendowane odpowiedzi