grabek246 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2012 Grabek246, what's the update? jutro działam;]
spons Opublikowano 5 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 Foty nie potrzebne, pytalem bo rozwazam wiele opcji... Najlatwiej byloby porownac z inna czy dziala jak nalezy. Poczekamy na Grabka.
siwyjac Opublikowano 5 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2012 wspomniany wcześniej "spojler" z poszybia...
grabek246 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 "nowa" CV poszła na szybe, jakby się lepiej aplikowało i ładniejsza mgiełka wychodziła
siwyjac Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 grabek246, nie mam zbyt wielkiego doświadczenia w niewidzialnych wycieraczkach ale z tych które do tej pory stosowałem NW od K2 miało najbardziej widoczną mgiełkę. może by tak dodać jakiegoś barwnika do CVki ...
grabek246 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2012 siwyjac, wcześniejszą NW jaka miałem była NW Uniquy i tam dopiero "mgła" jest
grabek246 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 niestety CV po raz kolejny sie nie sprawdziła...woda spływa dopiero przy 80km/h...dla mnie kolejna porażka
gruby_RS Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 +1 Wczorajsza jazda w solidnym deszczu, niestety, potwierdziła "nieprzydatność" CV w mieście... powłoka jak najbardziej jest, ale to nie to....
grabek246 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 okolo godziny 18 probowalem ozywic CV poprzez przetarcie IPA i nalozenie kolejnej warstwy, godzinke pozniej jazda w deszczu i dalej to samo...CV niie dziala...
siwyjac Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2012 niestety i ja nie mam dobrych wieści. zaliczyłem szybki bezdotyk i woda tak jak poprzednio bardzo wolno spływa. nie ma różnicy pomiędzy cv po przejściach i świeżą cv. jedyny plus powłoki jest taki, że szyba mniej się brudzi a jak już jest syf to wycieraczki nie mają zbyt dużo pracy.
spons Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 Problem jest dla nas bardzo dziwny, mozecie mi wierzyc lub nie, ale mi CV dziala jak nalezy... Wychodzi na to ze zaraz po aplikacji jest lipa?
siwyjac Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 spons, CV zaczyna umierać tydzień po aplikacji...
grabek246 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 siwyjac, dokladnie...kilka dni i Cv nie ma...
gruby_RS Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 kilka dni i Cv nie ma... bez przesady, u mnie "jest" cały czas, ale nie działa choćby w 50% jak Premium Vision...
Tworek Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 dokladnie...kilka dni i Cv nie ma... Co przez to rozumiesz ? Bo jak narazie mam pierwszą wersję CV, warstwa hydrofobowa jest cały czas, ale jej działania słabnie. Wątpię, żeby warstwa CV zeszła od tak sobie, jest po prostu słaba .....
grabek246 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2012 chodzi mi o to że nie odprowadza wody podczas jazdy jak chociażby Uniqua
mar3 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2012 ja próbuje u siebie zmyć CV i póki co kiepsko mi idzie, przy każdym myciu samochodu szybę traktuje mocnym APC + pędzel lub czystą IPĄ - CV'ka siedzi jak nowa baaa nawet bym powiedział, że lepiej a dzisiaj z rana było oberwanie chmury, lało konkretnie! w końcu porządny deszcz, szyba była dobrze zmoczona/krople były spore i CV'ka działała znakomicie już przy ~60km/h czyli podobnie jak po wyjeździe z bezdotyku lub opłukaniu szyby z węża ale jak krople są małe, mały deszczyk - to to już nie działa tak rewelacyjnie aha, od czasu jak mam CV'ke nie ubywa mi płynu w zbiorniczku od spryskiwacza
samtive Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 4nano Clear Vision po 1300 km,aplikowana 2 lutego 2013 przy temperaturze +3^C :u http://www.youtube.com/watch?v=0uRrs0-CCcw
grabek246 Opublikowano 16 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2013 samtive, czyli mam felerna wrsje ktora sie kurzy na polce
samtive Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2013 ja jestem zadowolony,bo trzyma sie mocno mimo konkretnego prewashu
malypb Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Polozylem CV na swoje A7 w piatek (tylko przednia szyba). Niestety mialem problem z docieraniem, pomimo zastosowania sie idealnie do instrukcji. Temp. wew. hali byla ok. 13 stopni. Po dotarciu zostawaly smugi, widoczne tylko z zewnatrz pod mocnym swiatlem (z sufitu). Od wewnatrz nie byly widoczne. CV zachowywala sie dokladnie tak jak Gtechniq G5 Nawet kolorek i konsystencja podobna Okna byly (po dokladnym myciu calego auta) umyte: 4nano Glass Shine (90:1), 4nano Glass & Metal Cleaner i na koniec dwukrotnie IPA 1:3. Wszystko w rekawiczkach i uzywajac do kazdego etapu swiezych MF i aplikatorow. Sama powloka dziala w miare ok, pomimo NIE odczekania 6 (i wiecej) godzin przed zmoczeniem. Nie mialem tyle czasu i po ok. 3 godz. wyjechalem na deszcz. Przy wiekszym deszczu woda zaczyna uciekac przy 60km/h, przy 80km/h szyba robi sie calkowicie przejrzysta. Gdy jest tylko mzawka to na szybie utrzymuja sie setki malutkich kropelek niezaleznie od predkosci. G5 dziala w takich warunkach lepiej. Te smuzenie i wymog nie moczenia przez dlugi okres czasu powoduje, ze nie bedzie to moj produkt pierwszego uzycia. Nie oddam wlascicielowi auta z tak mocno widocznymi smugami. A na czekanie az znikna nie ma zwykle czasu. Moim produktem glownym pozostanie jednak na razie: ShowCarShine TITANIUM GLASS GUARD http://showcarshine.pl/975-showcarshine ... alosc.html Tak samo prosta aplikacja i idealne docieranie. I nie trzeba czekac X godzin z wyjazdem. Dziala troche gorzej niz CV czy G5, ale calkowicie akceptowalnie.
g.pajak Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 ShowCarShine TITANIUM GLASS GUARD Moim zdaniem to jest inna kategoria niż 4nano CV czy C5 (stareC3). malypb, TGG to produkt porównywany z C1, 4nano Premium Vision.
malypb Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Byc moze. Cenowo jest na poziomie CV lub nawet nizej, pod wzgledem latwosci aplikacji przy braku czasu - a tak masz prawie zawsze jak robisz wiekszy wolumen aut, a nie tylko dla siebie - jest lepszy. Nie twierdze, ze CV jest ogolnie zla, bo pewnie nie jest - o tym bede sie mogl dokladniej wypowiedziec jak przetrwa na moim A7 (kilkaset km tygodniowo, czasami kilka tysiecy) kilka mc. Na Jazz mam TGG, wiec tez bedzie porownanie. Kladziony dzien wczesniej i uzywany w gorszych warunkach dla NW, poniewaz glownie w miescie i przez moja malzonke, ktora niezaleznie co jej powiem i tak uzywa wycieraczek, nawet jak nie trzeba tak naprawde - jak 99% spoleczenstwa , czyli mojego targetu
SpiderS Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 Ja również zauważyłem w pewnych okolicznościach aury i oświetlenia że na szybie pojawiają się pewnego rodzaju smugi po zastosowaniu CV. Aplikacja bardzo staranna, absolutnie bez pośpiechu. Szyba ostatnio obficie umytą IPĄ i bez rezultatu. Ciekaw jestem jak się sprawuje powłoka na innych wykonanych szybach.
Rekomendowane odpowiedzi