faraon3021 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 W wolnej chwili sprawdzę magi na moich "starych" filcach i dam znać co jak wypadło. Nie ma za bardzo co tam pokręcić. Pytam bo mimo wszystko niektorym sie udaje cos pokrecic. Nie wiem jak napisac to jeszcze klarowniej i wydaje mi sie ze nie wszystkim sie chce dokladnie czytac to co tam napisalem
xman Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Potwierdzam piana ph neutral w takich pianownicach wychodzi jak mleko. Zauważyłem coś jeszcze.Lepsze rozpylenie uzyskuje jeśli filc po skręceniu nie zapycha tego otworka w dyszy herbicydowej.Pewnie ten otwór działa jak przewężenie w dyszy. Zakrywam go drobnym mosiężnym sieeczkiem od kranu i na to filc.
damian Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 To ile wlasciwie Kwazar ma niebieskich dysz ?? To jest dokładnie ta http://www.kwazar.com.pl/422,dysze-rozp ... produkt=89 . Zakupiłem dzisiaj nowe filce jest lepiej, ale nadal mleko. Wychodzi na to, że zła piana, zakupie teraz 5l VP i się zobaczy
krzysiek555 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 z kwazar venus idzie zrobic pianownice?
faraon3021 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 krzysiek555, Oczywiscie ze sie da. Przerobic koncowke a reszta jak w Marolexie
coobah Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 krzysiek555, chyba nie chciało się czytać tego tematu, co?? Ja przerobiłem Kwazara Venus i śmiga elegancko...
faraon3021 Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 coobah, Troche juz tego jest krzysiek555, Zobacz strony 1, 15, 16, 23 ..
Ruben$ Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Jestem po zakupie Marolexa 1500 Plus i od razu mam problem Albo może to ja jestem głupi. Jak się ściąga tą oryginalną żółtą dyszę? Czy u Was schodzi ona luźno? U mnie jest jakby zablokowana z dwóch stron i nie mogę jej zdemontować.... EDIT: Próbowałem ją ściagnąć już z odkręcona czarną częścia Już wiem w czym tkwił problem
faraon3021 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ruben$, Nie tylko Ty masz taki problem muszę to kiedyś dodać do instrukcji . Blokujesz palcem od środka żeby sie nie kręciła dysza i odkrecasz zolta koncowke
Shmatan Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Marolex jumbo 5 - nieprzerabialny? walcze, i walczę i walczę - bez końcówki herbicydowej jeszcze coś tam pluło pianą, po założeniu mleko na zmiane z wodą, woda, lub powietrze na zmiane z mlekiem. Filce - różne kombinacje i grubości tych z gąbki do mycia naczyń i ze starych kapci, otwory wypalane i nacinane w różnych kombinacjach i ilości. Chemia? na razie nigrin 30-100ml/3l wody
faraon3021 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 To problem większych opryskiwaczy opisywany już w tym temacie . Poczytaj a jesli sam sobie nie poradzisz odezwij sie wieczorem i cos zaradzimy
Shmatan Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 faraon3021, wiem wiem, czytałem. Na razie zamówiłem od jednego z forumowiczów litr piany aktywnej (vp neutral ph) - jak z nią nie dam rady ogarnąć tematu to z chęcią się odezwe, dzięki za propozycje
Ruben$ Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Jestem po modyfikacjach Na razie testowałem wyłącznie na APC Bilt Hambera i przy 50 ml APC na 1,5 l wody wychodziło najlepiej na dwóch filcach od wkładek do butów i o dziwo na czerwonej końcówce z zestawu 3 dysz. Czy ktoś też tak miał, że najlepiej mu wychodziło właśnie na czerwonej? Nie to, żebym się martwił tylko jeszcze nikt jej nie polecał Teraz już tylko kupić Magi i czekać na ładną pogodę
faraon3021 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ruben$, Wyjdzie na kazdej koncowce.Na czerwonej tez Jesli oczywiscie stezenie, chemia, otworek i filce sa tak ustawione ze pasuje czerwona koncowka.
MattG Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Ruben$, ja też działam na czerwonej końcówce. Z niebieską nie mogłem dojść do porozumienia. Albo piana była fajna, ale kąt rozpylenia był mały, albo było mleko, ale za to kąt rozpylenia był duży. Po zmianie na czerwoną w końcu doszedłem do konsensusu.
dw4463757 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Efekty mojej dzisiejszej walki z Marolexem 2000. Podziękowania dla kolegi Tworka za gąbkę - ale niestety za głupi jestem do niej 2h prób i piana zazwyczaj leciała jakoś bokiem, jedną częścią dyszy - próbowałem grubych, chudych, krótkich, długich, krążków, itd, i niestety Aktualnie mam filc + filtr do odkurzacza + filc, myślę, żeby może jeszcze usunąć ten filtr Jak na razie wyszło tak przy tej kombinacji i Magifoam 35ml/L: Magifoam ładnie zerwał miesięczny brud po leżeniu parę minut na lakierze Troszkę tylko jestem zdziwiony, że tak naprawdę jedno napompowanie takiego Marolexa 2000 wystarczało na max 2 panele, i to też nie całe Jeżeli ktoś ma jakieś może pomysły, co by jeszcze usprawnić, w jakim kierunku, to z chęcią spróbuję
faraon3021 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 A dwa panele z dwu litrowego opryskiwacza gdzie pewnie polowa pojemnosci to ciecz, to za malo ???
Tworek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 dw4463757, ehhh w sumie to źle się ustawiliśmy, trzeba było przyjechać ze swoim sprzętem, przerobił bym go po mojemu, czyli jedna dziurka, gąbka lub filce i max 30 ml Snow Foam od VP. Przerabiałem tak Barmanowi i Kumanowi z Głogowa śmigają aż miło.
bati Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 To i ja dzisiaj zrobiłem pierwsze testy przerobionym marolexem szampon meguiars gold class + trochę aktywnej piany wszystko lane na oko w stosunku około 3:1 na 1litr letniej wody
faraon3021 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Tworek, Jak dziala regulacja z gabka? Tzn kiedy ktos chce zmienic piane lub stezenie.
Tworek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 faraon3021, regulować możesz ilością gąbki w końcówce, wiadomo nie można przesadzić, bo z dyszy nie wydostanie Ci się piana, lub będzie lecieć samo mleko, przesiedziałem przy swoim Marolex'ie już nie jedną godzinę i wiem, że się da. Kwestia czasu i chęci. Co do stężenia zawsze leję tyle samo 30 ml piany na litr wody, reszta to kwestia materiały spieniającego (czyt. gąbka, filce)
faraon3021 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Tworek, a jak by ta gabke jakos pociac jak filc w ciensze krazki ?? Byloby chyba duzo latwiej niz dobrac jeden duzy kawalek
Tworek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 faraon3021, tu masz rację, dla siebie dobrałem odpowiednią ilość do moich wymagań, i nie zmieniam.
kamilgt Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 spróbujcie 2 filce od glorii + około 50ml magifoam na 1,5l wody (marolex 2000)
tfelek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Kamil na 1l 30ml magi foam i 2 filce i jest ok wiec jak dasz 50 ml na 1,5 L też będzie dobrze
Rekomendowane odpowiedzi