lamo Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Dziurki robione pinezka, wypalane na gorąco.
typ2006 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Teoretycznie prawidłowo, jedynie mogłeś trafić we wzmocnienie w rurce, chociaż wątpię. Może kwestia użytych filców? bo też nie napisałeś jakie masz
lamo Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 Użyte filce, to takie do podbijania np. nog u krzeseł. Tak sobie myślę, czy problemem nie jest to ze zrobione dziurki po wlozeniu do "kołnierzyka" jest jakies 2-3mm od jego krawedzi i zastanawiam sie czy nie sa zrobione zbyt wysoko.
Moderator Domel Opublikowano 4 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 16 godzin temu, typ2006 napisał: Takie stężenie to do PA, a nie ręcznej. Czym robiłeś dziurki i jak? jeszcze nigdy nie wyszla mi śmietana z mniej niż 100ml w pianownicy ręcznej. Niech zwiększy stężenie.
Fredi88 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 57 minut temu, Domel napisał: jeszcze nigdy nie wyszla mi śmietana z mniej niż 100ml w pianownicy ręcznej. Niech zwiększy stężenie. A czemu mi wyszła? Fakt faktem mam glorię a nie Axela, no ale żeby aż takie różnice były? U mnie przy 50ml piana była aż za gęsta, wręcz sucha. Optymalnie jest ok 15ml/1l
typ2006 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 @lamo To nie problem. Spróbuj zakleić jedna dziurkę taśmą i dodać jeden filc. Masz wersje z lancą czy bez? @Domel U mnie przerobiony Marolex. SG FSF i GS WB 20-30ml/1L i siedzą po 6 minut tak jak powinny. Poza tym zapomniałeś zaznaczyć, że przy zwiększeniu stężenia, musi zmniejszyć ilość filców, bo przestanie rozpylać
Moderator Domel Opublikowano 4 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 15 minut temu, typ2006 napisał: SG FSF i GS WB 20-30ml/1L to ja sobie sprawdzę w moim marolexie - może żyje w nieświadomości 16 minut temu, typ2006 napisał: zmniejszyć ilość filców to mial być kolejny krok
typ2006 Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2017 3 godziny temu, Domel napisał: to ja sobie sprawdzę w moim marolexie - może żyje w nieświadomości Próbuj, na tym polega zabawa Dodam, że u mnie wersja z lancą, jedna dziurka wypalona pinezką + 3 filce z wkładek do butów (więc te mniej zbite)
lamo Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2017 Jestem po próbie i totalna porażka, Marolex zawiódł na całej linii. Piana mega sucha, zrobiłem tył i połowę boku, w tym czasie tył już wysechł, ilość piany i pienienie fatalne, generalnie obecna modyfikacja kompletnie się nie sprawdziła, na szybko zacząłem próbować na myjni i efekt był lepszy gdy zamiast rozrabiać 50-60 ml/1l wody dawkowałem 15-20ml/1l piana była bardziej wodnista, ale było jej trochę wiecej, nie wysychała za chwilę. Próba była chwilowa, ponieważ chciałem jeszcze wyglinkować lakier i nawoskować, więc skorzystałem z piany na myjni, która w sumie spłynęła z uta po chwili. W moim przypadku i obecnie marolex co najwyżej może służyć do nawilżania glinki/powierzchni pod glinke
ziomson Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2017 [mention=21324]lamo[/mention] Może dokup filce w tej plastikowej osłonce? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Zdroja0 Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 Mam Panowie pytanie. Leżał bezużyteczny opryskiwacz Kwazar Venus Pro 360. Postanowiłem go przerobić na pianownice. Zakupiłem dysze spieniające Kwazar (zdjęcie poniżej). Montuję dysze następująco kolejno od pompki: 1. oring zielony (część oryginalna z opryskiwacza) 2. żółta przekładka z zakupionego zestawu spieniającego 3. docięty filc z wkładki do butów (ok. 5-10 mm grubości) 4. zielona dysza z zakupionego zestawu spieniającego Piana aktywna od ADBL w stężeniu 50-60 ml na 2l wody. Efekt.... mleko nie piana. Co jest nie tak? Dziurka w rurce w środku opryskiwacza zrobiona szpilką. Zdjęcie zakupionego zestawu spieniającego:
ziomson Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 Ja daję 40ml na 1 litr ciepłej wody. (Adbl yeti) Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
markis80 Opublikowano 22 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2017 Do marolex kupić same filce z glori czy te w plastikach?? Wysłane z mojego XT1562 przy użyciu Tapatalka
Przem@S Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2017 Bierz w plastikach , tam masz ich więcej
Patryk14 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2017 Panowie jak to połączyć dokładnie? Te filce plastikowe nie chcą wejść w lance i gdzie wchodzą uszczelki o ile w ogóle gdzieś się je daje żeby nigdzie nie syczalo i nic nie uciekło? Z góry dzięki za pomoc. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
CoolBreeze Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2017 Panowie jak to połączyć dokładnie? Te filce plastikowe nie chcą wejść w lance i gdzie wchodzą uszczelki o ile w ogóle gdzieś się je daje żeby nigdzie nie syczalo i nic nie uciekło? Z góry dzięki za pomoc. Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu TapatalkaFilc w osłonie plastikowej powinien bez problemu wejść w końcówkę lancy ( u mnie wchodzi bez problemu. Na to nakrętka z dyszą i uszczelką (w nakrętkę wciskasz dyszę i na nią uszczelkę). Druga uszczelka idzie w miejsce połączenia lancy z opryskiwaczem/pianownicą.Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Patryk14 Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2017 1 minutę temu, CoolBreeze napisał: Filc w osłonie plastikowej powinien bez problemu wejść w końcówkę lancy ( u mnie wchodzi bez problemu. Na to nakrętka z dyszą i uszczelką (w nakrętkę wciskasz dyszę i na nią uszczelkę). Druga uszczelka idzie w miejsce połączenia lancy z opryskiwaczem/pianownicą. Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka Właśnie filc wchodzi bardzo ciężko, używając dużo siły dopchałbym go na sam koniec ale już prawdopodobnie nie wyjmę jakbym chciał wymienić. Do tego ta szersza strona przy "dziurkach" nie chce wejść w tą czarną obudowę gdzie wchodzi dysza blokuje się na gwincie. Czy tam przypadkiem nie trzeba nic szlifować?
Moderator rychu Opublikowano 29 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2017 Wszystko jest opisane w tym temacie i to kilka razy.... Wystarczy poczytać.
ziomson Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2017 Przejedź ten plastik od filca pilnikiem i wejdzie. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
ziomson Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2017 Panowie!Pierwsza awaria marolexa. Potrzeba takie coś bo pękło. Gdzie tego szukać? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
dziurzyk Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2017 @ziomson Ja dostałem w gratisie po mailu do producenta. Uszkodzenie identyczne jak u Ciebie. Edit: zestaw dostępny w OBI Zestaw naprawczy OBI 1
Patryk14 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2017 Panowie pomoże ktoś z Marolexem 1.5 Master. Jak widać "pierdzi", przerywa co jakieś 2-3 sekundy. Wkładka oryginalna plastikowa golria niebieska czyli ta z najmniejszą ilością filcy (2x) do tego tutaj było ADBL Yeti 5ml na jakieś 400ml wody, na początku próbowałem 5ml na 200ml wody, bo słyszałem że takie 1l:25ml adbl yeti jest ok. Niestety była tragedia ledwo co się wydostawało z końca lancy. Stopniowo dolewałem wody, potem przy jakiś 700ml na 5 ml adbl yeti było w miarę ale mega szybko spływało, na aucie pewnie by była tragedia i domywanie pewnie też takie sobie. Robię coś źle czy o co chodzi? Może dziurka za dużo? Robiona rozgrzaną igłą krawiecką nie za grubą. PS. Specjalnie zamawiałem lance 15cm i te oryginalne filce glorii w plastikowej obudowie i dupa...
Patryk14 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2017 Naprawdę nikt nic nie pomoże, doradzi? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
piotr@sta Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2018 Witajcie Czy ktoś przerabiał może opryskiwacz akumulatorowy 10l? Na allegro można kupić taki poniżej 200zł z KW. było by to taniej niż kompresor ChiliTec Akku LCD (sam kopresorek 200zł) ale czy warto? pytam bo denerwuje mnie już to pompowanie mojego marolexa i z szybkiej akcji wychodzi to że szybciej bym ręcznie auto bym umył. Chociaż taki 16l opryskiwacz może wystarczyło by raz nabić i oblecieć wkoło auto (ale to z półgodziny machania pompką).
Rekomendowane odpowiedzi