kamilgt Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 kita33, to nie pozostaje Ci nic innego jak: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... sc&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 tak tylko jak narazie cena zaporowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 27 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 no to taniej kup sobie jakiegoś wełniaka ala car pro - wwl, gyeon itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocian92 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Przystąpiłem dziś do mycia zakupionych alufelg. Na początek odsmoliłem PRICKBORT MAC 124. Następnie Tenzi Prix - zaczął krwawić, ale nie widać żadnego efektu. Prix-a aplikowałem kilka razy, pędzelkowałem ale niestety opiłki (?) zostają. Jak to usunąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Bocian92, użyj mocniejszego środka IronX/IronOff/Gyeona Iron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Bocian92, kilka dni temu sam walczyłem z takim czymś. Dobrze sprawdził się VP Dragons breath. Jest gesty dzięki czemu dłużej siedział na feldze. Na jednej feldze i tak nie obeszło się bez 3-krotnej aplikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorga Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 bocian92 U mnie takie resztki ładnie schodziły glinką. A z mojej strony pytanie - czym doczyścić TO? Po potraktowaniu Tenzi Prixem, CarValet Tar & Glue, szczoteczką do zębów i glinką wszystko się doczyściło oprócz tego. Powierzchnia jest nierówna i wygląda jak wżarta w felgę, złuszcza się lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jedrek_ Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 bocian92 U mnie takie resztki ładnie schodziły glinką. A z mojej strony pytanie - czym doczyścić TO? Po potraktowaniu Tenzi Prixem, CarValet Tar & Glue, szczoteczką do zębów i glinką wszystko się doczyściło oprócz tego. Powierzchnia jest nierówna i wygląda jak wżarta w felgę, złuszcza się lakier. Obrazek obawiam sie, ze tego nie ruszysz juz mialem podobne z tym, ze jasniejsze przebarwienia na felgach z 99roku mega szczury nigdy nie czyszczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorga Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 bocian92 U mnie takie resztki ładnie schodziły glinką. A z mojej strony pytanie - czym doczyścić TO? Po potraktowaniu Tenzi Prixem, CarValet Tar & Glue, szczoteczką do zębów i glinką wszystko się doczyściło oprócz tego. Powierzchnia jest nierówna i wygląda jak wżarta w felgę, złuszcza się lakier. Obrazek obawiam sie, ze tego nie ruszysz juz mialem podobne z tym, ze jasniejsze przebarwienia na felgach z 99roku mega szczury nigdy nie czyszczone Ciekawe od czego powstaje. Na szczęście to w niewidocznych miejscach jest :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrieha Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Hej Jeśli podobne pytanie już padło, to przepraszam - próbowałam wyszukać, ale bezskutecznie. Czym doczyścić kołpaki? Standardowy brud drogowy, trochę smoły, trochę ogólnych zabrudzeń. Obawiam się, że środki do felg niekoniecznie będą odpowiednie do plastiku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Czym doczyścić kołpaki? Standardowy brud drogowy, trochę smoły, trochę ogólnych zabrudzeń. Obawiam się, że środki do felg niekoniecznie będą odpowiednie do plastiku? Do kołpaków możesz użyć tego samego co do felg zaczynając od mniej agresywnych środków które masz opisane w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaypablo Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Czytałem kilka tematów na forum o czyszczeniu felg, ale nadal nie wiem jakie środki są najlepsze. Przede wszystkim nie chcę uszkodzić felg jakąś silną chemią. Zdjęcia felg: Foto1 Foto2 Foto3 Foto4 Foto5 Foto6 Foto7 Myślałem o CarPro IronX + jakaś pasta polerska. Jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CinuAGC Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2014 takimi środkami jak ironX czy tenzi prix nie zniszczysz felg, środki te mają neutralne pH. Psikasz, pędzelkujesz spłukujesz wodą pod ciśnieniem i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkbewe Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Panowie mam takie pytanko bo nigdzie nie mogę znaleźć... Właśnie wrzuciłem na autko felgi które dopiero co polakierowałem w macie czym mogę je myć Tenzi En-Jee ?? czy piana ValetPRO pH Neutral Snow Foam tez będzie ok ? a i czym je zabezpieczyć ? są jakieś specjalne woski na matowe lakiery ? nie czepiać się bo trochę się już uwaliły... a dekielki dopiero będę lakierował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Wszystkim, bez obaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorga Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 A czy preparatami typu "krwawiąca felga", np. Tenzi Prix, można myć felgi założone na auto? Czy to jest bezpieczne dla hamulców i zawieszenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 A czy preparatami typu "krwawiąca felga", np. Tenzi Prix, można myć felgi założone na auto? Czy to jest bezpieczne dla hamulców i zawieszenia? Spokojnie, nic się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrieha Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 dzinkins - dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajusek Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Ostatnio pojawił mi się problem na felgach, mianowicie powstały miejsca do których bardzo przylega bród i jest on trudny do usunięcia. Problem pojawił się odkąd zacząłem stosować produkty do felg/aluminium. Nie wiem teraz który łobuz namieszał: iron x, kwaśny Alux z tenzi czy zasadowy specjalny do aluminium. Ja podejrzewam jeden z tych dwóch pierwszych. Miał ktoś podobny problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 czajusek, możesz wkleić jakieś zdjęcie? Kilku użytkowników miało problem z Aluxem - zostawił po sobie mleczne zacieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czajusek Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Jak się za brudzi nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur93 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 czajusek, możesz wkleić jakieś zdjęcie?Kilku użytkowników miało problem z Aluxem - zostawił po sobie mleczne zacieki. Również obstawiam Tenzi Alux. Środek bardzo dobry, ale trzeba pilnować żeby nie zaschnął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakow_kult Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 krakow_kult, czekam na Twoją opinię odnośnie Monello Testowałem -- na szybko -> ładny zapach jak na środek krwawiący ph7 (lepiej pachnie niż ironx, dragon czy prix) - powiedział bym że czuć nutę cytrynową. Skuteczny - ladnie krwawi. Gęsty - nie spływa jak iron i prix. Minusy - w 3/4 butelki rozpadł się atomizer... Przelałem do butelki od tenziego (takie 1litrowe z podziałką + spryskiwacz - fajne, tanie i z funkcją pianowania). Nigdy nie zdarzyło mi się aby atomizer nie wytrzymał i się rozpadł - ale może to tylko przypadek... Generalnie polecam. Ale wadą jest to że nie ma opakowania większego jak 500ml... Kupił bym 2L Foty będą jak będę czyścił felgi po zimie - zrobię porównanie prix, monello i dragon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShiningCar Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 krakow_kult, Monello Non-Ferro powinien pojawić się w większych pojemnościach w tym 5L. Niebawem też będzie atrakcyjna opcja na nabycie produktu w większym niż 1L opakowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek555 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Alot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi