Pimps Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Myślę że GYEON Q2M Iron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes12 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Lybex, takie same mam wątpliwości jestem ciekawy sg off i chyba na niego się zdecyduję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Ponawiam swoje pytanie ( patrz wyżej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybex Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Niestety nie miałem do czynienia z żadnym z tych produktów wiec może ktoś podpowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 - co będzie bardziej rozsądnie kupić Tenzi Prix czy Tenzi En-jee jako koncentrat ? to dwa rozne srodki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 z tego co wyczytałem to En-jee i Prix to środki do regularnego mycia felg tylko się zastanawiam, czym tak naprawdę się różnią prócz tego, że jeden z nich jest koncentratem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan-16 Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Tak jest różnica, gdyż Prix to produkt który działa jak Iron-x więc felgi będą krwawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 No to teraz pytanie co wybrać Iron Tenzi czy Shiny Garage Iron OFF ? Nie miałem Tenzi Iron, ale SG Iron OFF bleading jest moim zdaniem silniejszy niż IronX Gorzej pachnie, mniej krwawi ale lepiej usuwa zanieczyszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Gorzej pachnie, mniej krwawi ale lepiej usuwa zanieczyszczenia. tzn??? Sprawdzałeś np. po nim Ironem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Jakim środkiem spróbować usunąć przebarwienie na aluminiowej feldze po apc (gołym) które przypadkiem kapnęło na felgę (czy taki preparat jak Meguiar's All Metal Polish poradziłby sobie z czymś takim ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK4777777 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Ja kupiłem zestaw z Tenzi: - ALux-a - En jee - Prix ALux na zaszczurzone felgi super, en jee do bieżącej pielęgnacji też spoko no i zostaje prix za 1l zapłaciłem 38zł czyli połiwe tego co za 0.5l IronX, orpócz tego że wali zgniłym jajem to super domywa, felgi robią są tak fioletowe że miazga No i Najważniejsze Tenzi kosztuje 40% tego co zapłaci się za marki detailerskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcwiciu Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 temat dość rozległy więc przepraszam jeżeli już było ale sporo tych stron a wyszukiwarka daje jeszcze więcej wyników... czy do czyszczenia felgi można użyć zwykłej gąbeczki kuchennej żeby usunąć mocniejsze zabrudzenia (oczywiście nie szorstką stroną i z użyciem środka do czyszczenia felg)? albo gąbki do mycia ciała? lub jakiś zwykłych szczoteczek do np. rąk? czy muszą to być gąbeczki jakieś specjalne i szczoteczki też? czy wystarczy żeby włosie nie było zbyt sztywne a gąbka zbyt twarda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiszer Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 mcwiciu, użyj siuwaksu do usuwania smoły i zanieczyszczeń metalicznych. następnie APC albo środek dedykowany do felg. zostaw go na jakiś czas (byle nie zaschnął) i użyj najlepiej pędzelka, albo szczotki do felg, spłucz, jeśli coś jeszcze zostało ponów aplikacje APC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcwiciu Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Fiszer, dzięki za podpowiedź. A więc takie gąbeczki kuchenne czy też do mycia ciała są za twarde i mogą rysować felge? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 mcwiciu, Możesz umyć gąbką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicaj Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Mam dwa pytania:- co będzie bardziej rozsądnie kupić Tenzi Prix czy Tenzi En-jee jako koncentrat ? - jakim środkiem spróbować usunąć przebarwienie na aluminiowej feldze po apc które przypadkiem kapnęło na felgę (czy taki preparat jak Meguiar's All Metal Polish poradziłby sobie z czymś takim ) ? En-Jee służy do regularnego mycia felg, w dobrej cenie możesz tez zakupić Shiny Garage Wheel Cleaner. Obydwa środki wydajne bo możesz je rozcieńczać. Prix usuwa zanieczyszczenia metaliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 En-jee to dobry wybór bo przy odpowiednim rozcieńczeniu dobrze radzi sobie z domywaniem opon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkbewe Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 En-Jee służy do regularnego mycia felg, w dobrej cenie możesz tez zakupić Shiny Garage Wheel Cleaner. Obydwa środki wydajne bo możesz je rozcieńczać. Prix usuwa zanieczyszczenia metaliczne. a w jakiej kolejności je stosować ? pierwsze PRIX'em a poźniej En Jee ?? Bo właśnie jestem na kupnie jakiegoś zestawu do mycia felg i korzystnie wychodzi mi własnie tenzi Wziąłbym ALUX/En-Jee/PRIX co myślicie o takim zestawie ?? czy ma ktoś inną propozycję ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Panowie a co już na odszczurzone i doprowadzone do ładu felgi, pokryte woskiem? Wystarczy zwykły szampon czy można używać jakiejś chemii? Przykładowo IronX i tego typu podobne do deironizacji raczej zjadają wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Jak masz felgi zabezpieczone wystarczy woda z szamponem, Iron-X ma neutralne Ph wiec teoretycznie bezpieczny dla wosku, choć każda chemia cos tam naruszy nam zabezpieczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteo Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Dzięki za odpowiedź o to chodziło swoją drogą to co jest zawarte w tych preparatach, że rozpuszczają metaliczne naloty a mają neutralne pH ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorga Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dostałam w prezencie nowe, wymarzone felgi Pytanie teraz, czym je wyczyścić i zabezpieczyć przed założeniem? Jak widać, nie są jakoś szczególnie brudne. Nie mają zapieczonego osadu z klocków, chociaż są lekko przyszarzałe wewnątrz. Są delikatnie porysowane, ze śladami niebieskiego lakieru (prawa górna na zdjęciu). Czym je najlepiej wyczyścić? Jeżeli chodzi o osad z klocków, to po przejrzeniu tematu wstępnie wybrałam Tenzi Prix. Ale co najlepsze będzie na te ślady lakieru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapselo2 Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 jaki środek stosować do felg pomalowanych plasti dipem, aby nie osłabiło powłoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yasiek Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 thorga, możesz spróbować magiczną gąbką lub apc w większym stężeniu. Do zabezpieczenia możesz wybrać wosk FK 1000 hi-temp lub coś dedykowanego (znajdziesz tego mnóstwo w sklepach partnerskich). PS. Do jakiego Saaba to zakładasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thorga Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Po APC zejdą też ślady lakieru? Saab 9-3 SE Anniversary, 2002, aktualnie 245 KM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi