Skocz do zawartości

Czym myjecie felgi ?

przemas22

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
kubik, czemu?

Wg mnie dlatego, że test uwzględniał jedynie stosunek siły działania do ceny a w tej kategorii najlepiej wypada przecież kwas ;)

Inna sprawa to preparaty "IronX pochodne" nie służą do oczyszczania felg w potocznym tego słowa rozumieniu.

Eryczek, na feldze niezabezpieczonej, niemytej kilka tys KM (jakieś trasy itp) wg mnie najlepiej i najszybciej użyć jakiegoś Irona :o a to, że my ich używamy do usunięcia niewidocznych opiłków to już inna sprawa ;) kwasem umyjesz bezdotykowo felgi na bezdotyku tak jak Ironem? :P

kwasem umyjesz bezdotykowo felgi na bezdotyku tak jak Ironem?

Noo raczej.. mam teraz od nowickiego takiego że.. że jest zabójcą, nawet niema co go porównywać do Irona jest owiele mocniejszy. Tylko "dymi" po spryskaniu koła :idea:

a czy jego nazwa zaczyna się na "K" ? i zaleca się rozcieńczenie 1:3?

• Moderator

kamilgt, czy kwasem umyje felgi bezdotykowo? - czystym? 8-)

Ale o czym rozmawiamy? Test został zrobiony dla "Kowalskiego". "Kowalski" dowiedział się z niego że są preparaty do felg po 65 zł za 500 ml. Kiedy nie znajdzie ich w sobotę na zakupach w Tesco, może poszuka w sieci, trafi tutaj i MAMY GO! :mrgreen:

Z testu dowiadujemy się też tego co większość z tu obecnych wie od dawna, że najlepszy jak zawsze jest Megs :D:D;)

Ogólnie uważam test za udany :good:

• Moderator

Abstrahujac cene dla mnie IronX to najlepszy srodek do mycia kol, czy do odszczurzania, czy tez biezacej pielegnacji. SV Autobahna nie specjalnie ruszal przy co 2 myciu, a bezdotykowo domywal wiekszosc brudu.

• 3 tygodnie później...
wojteoCK, ja bym zadziałał AB Very Cherry + ironX + prickbort ;)

A jeśli po AB Very Cherry i P21-S Power Gel oraz Sanesolv nadal są czarne plamy wielkości 5-cio złotówki to kupić od razu iron X? Wydaje mi się, że szkoda kasy na Tenzi czy tam inne, no ew. Blue Gel. Może warto żel Iron X, który dłużej utrzyma się w tych miejscach?

wojteoCK, ja bym zadziałał AB Very Cherry + ironX + prickbort ;)

A jeśli po AB Very Cherry i P21-S Power Gel oraz Sanesolv nadal są czarne plamy wielkości 5-cio złotówki to kupić od razu iron X? Wydaje mi się, że szkoda kasy na Tenzi czy tam inne, no ew. Blue Gel. Może warto żel Iron X, który dłużej utrzyma się w tych miejscach?

Dragons Breath zamiast Iron X :)

Dragons Breath zamiast Iron X :)

A można poznać powód? :) Ja wolę jednak IronX. Dragons Breath jest za gęsty i nie idzie tego używać.

Może jest lepszy ale za dragon's przemawia cena o 50zł niższa niż Iron X :) Wiec stosunek ceny do jakości brałem pod uwage.

Jakoś tym razem zależy mi na skuteczności bardziej niż na cenie, poza tym żel Iron'a to 30zł,a skuteczność mimo innej konsystencji taka sama. Muszę jeszcze poczytać, ale jakbyście mieli jakieś sugestie to piszcie.