lajcik1 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Majster, za dużo się pieścisz. Po to są kwasy, żeby ich używać, felgi nimi nie uszkodzisz. I tu, się nie mogę zgodzić... na feldze po Tenzi Aluxie zostały ciemne plamy w miejscu gdzie był aplikowany. Uprzedzając pytania, produkt po aplikacji był pędzelkowany i zaraz dokładnie spłukany. Leżał na feldze może 20-30 sekund. Trzeba uważać ze środkami kwasowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 jeffik, a to na pewno jest gołe aluminium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeffik Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Polerowane jest tylko powierzchnia czołowa ramion i środek felgi (tam gdzie śruby), reszta felgi jest lakierowana. http://www.tomason.de/tn9_videopl.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Kupiłem Kemko Super Clean i nie poradził sobie z osadem z klocków (str. 30) Próbowałem glinką i trochę zebrała, ale efekt ciągle mnie nie satysfakcjonuje czy IronX temu podoła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamils Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Panowie, alux będzie szkodliwy dla opon ? Trzeba jakoś specjalnie uważać myjąc koła, aby nie 'zachlapać' nim opon ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Wal po oponach czyści je elegacko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 czym usune twardy osad po soli zimowej na alufelgach ? to co mam to : SG Iron off SG Red/Lime APC SG Piane Paste Autosol Polish Metal/Chrom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Altay Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Umyj je dokładnie iron off'em i czymś tam jeszcze do felg, potem spróbuj wypolerować autosolem i powinno zejść Przynajmniej u mnie sobie poradził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Treys Opublikowano 13 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2013 Umyj je dokładnie iron off'em i czymś tam jeszcze do felg, potem spróbuj wypolerować autosolem i powinno zejść Przynajmniej u mnie sobie poradził. mam jakiegoś plaka do alufelg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteoCK Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Czym mogę spróbować domyć felgi? Po zastosowaniu nierozcieńczonego bilbetry zostaje mi czarny osad Oczywiście to są zdjęcia nieumytych felg Czy Tenzi alux coś zdziała czy tylko coś na bazie kwasu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Tenzi alux jest kwasem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 wojteoCK, Revolution... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteoCK Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Tenzi alux jest kwasem... Dzięki za info Coś musiałem pomieszać. Czyli Tenzi Alux to ostateczność jeśli nie pomoże inna chemia? Czy chodzi o ten płyn? http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... -felg.html 5 litrów to mi nie potrzeba na te felgi Poczekam na inne propozycje, a ewentualnie może ktoś mi sprzeda np. 1 litr Revolution. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 wojteoCK, ja bym zadziałał AB Very Cherry + ironX + prickbort Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteoCK Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 A są jakieś przeciwwskazania do użycia Tenzi Alux? Bo w sumie znalazłem u siebie w Kielcach 1 litr Tenzi Alux za 17 zł a chcę przeprowadzić mycie względnie tanio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 wojteoCK, glinka też Ci się przyda, bo widzę, że są zdrowo zapuszczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteoCK Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Glinkę mam. Rozpuszczalnik też się przyda bo te złote plamy to tak jakby złota farba w sprayu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 1 litr Tenzi Alux za 17 zł U mnie w hurtowni BHP sprzedają po 11 zł. Ja robiłem kąpiel felgom w roztworze z aluxem i nic im się specjalnego nie stało. Ale najlepiej przyatakować kilkoma środkami i powinno się doczyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 23 Maja 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Czym mogę spróbować domyć felgi? Po zastosowaniu nierozcieńczonego bilbetry zostaje mi czarny osad Obrazek Obrazek Oczywiście to są zdjęcia nieumytych felg Czy Tenzi alux coś zdziała czy tylko coś na bazie kwasu? Dla mnie IronX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Sam IronX sobie z tym za Chiny Ludowe nie poradzi... nie do tego jest. Kup Alux'a... rozcieńcz go z wodą 3:1 i powinno być OK. Potem dopiero IronX i Prickbort. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojteoCK Opublikowano 23 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 patol, Spróbuję z Aluxem. Dzięki za wszystkie sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 25 Maja 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2013 Sam IronX sobie z tym za Chiny Ludowe nie poradzi... nie do tego jest. Jeszcze nie spotkalem sie z felgami, ktorym samym Ironem bym nie domyl Na najgorsze szczure psikam Irona i wszystko zlazi, nie uzywam zadnych kwasowych srodkow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobiech Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Hej Ja mam małe pytanie, co prawda felgi nadają się w 100% do renowacji, ale muszę trochę pozbierać zanim do tego dojdzie. (PS. ktoś poleca coś w Łodzi/okolicach? ) W międzyczasie warto spróbować doczyścić felgę i z tego co widzę polecacie głównie IronX na hardcoreowe zabrudzenia. Przewinął się też Tenzi Alux parę razy więc.... Czy Iron jest o współmiernie lepszy do swojej ceny względem TAluxa? Przypomnę: 500ml Ironx ~ 70zł 1000ml Tenzi Alux ~ 25zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Sobiech, Alux na początek może być, możesz kupić na Radwańskiej. Od renowacji felg też mam kogoś, pisz pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 26 Maja 2013 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Jeszcze nie spotkalem sie z felgami, ktorym samym Ironem bym nie domyl to znaczy tylko że mało jeszcze widziałeś, a nie że Iron jest taki dobry Są felgi których nijak się nie da domyć samym Ironem. Pomijam już aspekt ekonomiczny, gdzie lanie płynem który kosztuje 60 zł za pół litra, to nieporozumienie przy cenie środków kwasowych które kosztują kilka razy taniej, a są skuteczniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi