Skocz do zawartości

Czym myjecie felgi ?

przemas22

Rekomendowane odpowiedzi

Majster, za dużo się pieścisz. Po to są kwasy, żeby ich używać, felgi nimi nie uszkodzisz.

I tu, się nie mogę zgodzić... na feldze po Tenzi Aluxie zostały ciemne plamy w miejscu gdzie był aplikowany. Uprzedzając pytania, produkt po aplikacji był pędzelkowany i zaraz dokładnie spłukany. Leżał na feldze może 20-30 sekund.

Trzeba uważać ze środkami kwasowymi.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Tenzi alux jest kwasem...

:lol:

Dzięki za info :D Coś musiałem pomieszać. Czyli Tenzi Alux to ostateczność jeśli nie pomoże inna chemia?

Czy chodzi o ten płyn?

http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... -felg.html

5 litrów to mi nie potrzeba na te felgi :o Poczekam na inne propozycje, a ewentualnie może ktoś mi sprzeda np. 1 litr Revolution.

1 litr Tenzi Alux za 17 zł
U mnie w hurtowni BHP sprzedają po 11 zł. Ja robiłem kąpiel felgom w roztworze z aluxem i nic im się specjalnego nie stało. Ale najlepiej przyatakować kilkoma środkami i powinno się doczyścić.

• Moderator
Czym mogę spróbować domyć felgi? Po zastosowaniu nierozcieńczonego bilbetry zostaje mi czarny osad :x

Obrazek

Obrazek

Oczywiście to są zdjęcia nieumytych felg :)

Czy Tenzi alux coś zdziała czy tylko coś na bazie kwasu?

Dla mnie IronX.

• Moderator
Sam IronX sobie z tym za Chiny Ludowe nie poradzi... nie do tego jest.

Jeszcze nie spotkalem sie z felgami, ktorym samym Ironem bym nie domyl ;)

Na najgorsze szczure psikam Irona i wszystko zlazi, nie uzywam zadnych kwasowych srodkow.

Hej :)

Ja mam małe pytanie, co prawda felgi nadają się w 100% do renowacji, ale muszę trochę pozbierać zanim do tego dojdzie. (PS. ktoś poleca coś w Łodzi/okolicach? )

W międzyczasie warto spróbować doczyścić felgę i z tego co widzę polecacie głównie IronX na hardcoreowe zabrudzenia. Przewinął się też Tenzi Alux parę razy więc....

Czy Iron jest o współmiernie lepszy do swojej ceny względem TAluxa?

Przypomnę:

500ml Ironx ~ 70zł

1000ml Tenzi Alux ~ 25zł.

• Administrator
Jeszcze nie spotkalem sie z felgami, ktorym samym Ironem bym nie domyl

to znaczy tylko że mało jeszcze widziałeś, a nie że Iron jest taki dobry :) Są felgi których nijak się nie da domyć samym Ironem. Pomijam już aspekt ekonomiczny, gdzie lanie płynem który kosztuje 60 zł za pół litra, to nieporozumienie przy cenie środków kwasowych które kosztują kilka razy taniej, a są skuteczniejsze.