kita33 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Ja polecam Tenzi Prix +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 ja swoje czyściłem w sumie pierwszy raz i VP BG doskonale się sprawdził pozostawiając tylko co widać wyżej...może gdybym spróbował to potraktować nierozcieńczonym, chociaż nie wiem czy warto...zakupię koncentrat Aluxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 daniel.ch7, z tańszych produktów polecę Ci Kemko Super Clean, kwasior, kiler niemiłosierny. W sumie bardzo mało informacji na jego temat na forum KLIK !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Tworek, dzięki, chyba się na niego skuszę, jak za 9zł to robi niesamowitą robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Tworek, a gdzie go można dostać? Buszowałem po niektórych sklepach partnerów ale jakoś kiepsko szło z odnalezieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 luq92, ja właśnie zamówiłem tutaj: http://www.caraudiosklepy.pl/kemko-supe ... p1167.html , bo u partnerów nie znalazłem, chyba że napisać do partnera forum Kemko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Tworek, a gdzie go można dostać? Buszowałem po niektórych sklepach partnerów ale jakoś kiepsko szło z odnalezieniem Przecież masz aluxa Dorzuć prixa i masz ładnie doczyszczoną felgę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ari, wiem, ale zaciekawił mnie ten środek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Tworek, a gdzie go można dostać? Buszowałem po niektórych sklepach partnerów ale jakoś kiepsko szło z odnalezieniem Przecież jeden z partnerów forum to właśnie firma KEMKO. Ja go dostałem jako produkt do testów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luq92 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Tworek, wiem, ale jak robiłbym zakupy to chciałbym za jednym zamachem w jednej paczuszce wszystko zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Przecież jeden z partnerów forum to właśnie firma KEMKO. Ja go dostałem jako produkt do testów. tak, tylko wchodząc do ich sklepu internetowego są same zapachy...chyba ze trzeba nasmarować PW do partnera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Witam! Czytam temat i mam niejasność. Ostatni zrobiło się cieplej, więc wypadałoby wyczyścić felgi. Nigdy nie czyściłem ich żadnymi środkami tylko szampon i szczota. Czasami Dekabit jak mi się chciało. I nigdy nie woskowałem, polerowałem etc. Mam dwa komplety więc te letnie ie są jakoś specjalnie zajechane. Powiedzmy że są odpowiedniego koloru, mają "złote" naloty i w zakątkach czarne opiłki czegoś tam, pewnie pył z klocków. Jaka jest kolejność stosowania tych wszystkich środków, bo mam w głowie pełno nazw a nie znam zastosowania. Środki kwasowe na początek (np. Alux), następnie zasadowe (np. en-jee) a do normalnego mycia nawoskowanej felgi obojętne (np. Prix)? I drugie pytanie jakie są mi potrzebne na moje zabrudzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2013 Na zaszczurzone felgi preferuje: - oprysk Prickbortem - dosc mocna piana aktywna: apc + tenzi truck - splukiwanie - osuszanie - ponownie Prickbort - Iron X - powtorka z piany - Iron X do upadlego Oczywiscie za kazdym razem pedzelkujac, przerobilem juz troche kompletow felg i wszystkie w ten sposob idealnie domylem. Zadnych kwasow nie uzywam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Krd zdradzisz ile apc i tenzi Trucka na litrową glorię ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tworek Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Majster, za dużo się pieścisz. Po to są kwasy, żeby ich używać, felgi nimi nie uszkodzisz. Ja zaczynam zawsze od kwasu (Blue Gel lub Super Clean od Kemko), za zwyczaj sytuacja nie wymaga więcej kombinacji i poprawiam felgę deironizerem (Wolf, Iron X, Purplr Rain), na koniec coś do smoły (Prickbort, Autosmart Tradis). Taka kombinacja jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, a już trochę kompletów udało mi się do prowadzić do stanu używania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Przecież masz aluxa Dorzuć prixa i masz ładnie doczyszczoną felgę. No własnie ciekaw jestem porównania z Aluxem, to chyba podobne środki ? Czy równie mocne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iivo Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Czy równie mocne Alux mocniejszy bo kwasior na szczury daje rade a Prixa używam gdy felga jest wstępnie odchamiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Przecież masz aluxa Dorzuć prixa i masz ładnie doczyszczoną felgę. No własnie ciekaw jestem porównania z Aluxem, to chyba podobne środki ? Czy równie mocne ? Prix ma pH7 ,a alux 1 i ten drugi to koncentrat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Ja używam takiego schematu jak krd i zawsze idzie jak po maśle. Myślę ze ważny jest oprysk Prickbortem na samym początku procesu. On nie usuwa tylko smoły ale pomaga "zmiękczyć" pozostałe zabrudzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 A ja uważam, ze dobry kwas nie jest zły - moje ostatnie odkrycie to Autobrite Very Cherry Acid Wheel Cleaner - specjalnie nie wali a daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeffik Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Pewnie nie jest zły, ale chyba tylko do felg lakierowanych. Do polerowanego aluminium pozostaje coś z neutralnym pH, jak IronX na przykład. Ja właśnie na lato zakupiłem takie z polerowanym frontem. Wiem, że to nie ten temat, ale przy okazji zapytam, co jeszcze oprócz IronX nadaje się do czyszczenia felg z polerowanym frontem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Do pierwszego czyszczenia przed sezonem Tenzi Alux. Jak nałożę wosk mam chyba akurat FK 1000, to jakiego środka mam używać żeby mi go nie zmyło? O pH obojętnym czy zasasowym? Tenzi Prix będzie dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Żadnego powinna wystarczyć rękawica i woda z szamponem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 jeffik, Woda z szamponem. Ranty po myciu osuszyć. Jeśli zauważysz delikatną utratę blasku - przelecieć dobrze sealantem do felg, AIO felgen, ewentualanie pastą przystosowaną. Zazwyczaj te posiadają "zabezpieczacze" i ułatwiacze domycia. IronX moim zdaniem należy używać zależnie od przebiegu. Myjąc samochód co sobotę, to raz na 3-4 mycia, bo tak to "krwawisz" tylko lotnym pyłem z klocków (który jest dzięki wcześniej wspomnianym preparatom "łatwy" do usunięcia bez specjalistycznej chemii). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeffik Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 SJake, A coś konkretnego możesz polecić? Felgi o takie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi