Borek Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Turzolu takich nagarów typową, nawet bardzo mocną chemią zbytnio nie ruszysz. Niedawno czyściłem u siebie kolektor dolotowy z nagarów i nawet Truck 1:1 średnio się spisał. Najlepszy do takich celów jest jakiś zmywacz warsztatowy tego typu http://www.slideshare.net/k2compl/k2-br ... a-hamulcow (ten akurat kupisz w Auchan lub Kauflandzie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 9 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 turzol, ja jeszcze jak miałem EGRa to czyściłem go tradycyjnie za pomocą nafty. Najpierw sobie odmakał spokojnie przez nockę, wtedy lepiej schodziło, a dokańczałem ekstrakcyjną benzyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 No nic myślałem, że te killery ruszą w jakiś sposób syf w postaci nagaru, ale chyba faktycnzie lepiej zanurzyć graty w benzynie lub nacie na 1-2 doby i wspomóc się specyfikiem, który podał Borek. Akurat mam z Wurtha ale też zmywacz hamulcowy więc się nada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeM Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Przy zakupie kilku rzeczy z meguiars dostanę w gratisie meguiars quik wheel detailer. To jest coś porównywalnego do autoland attack do felg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carire Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 TeeM, Meguiar’s® Quik Wheel Detailer® jest najszybszym sposobem aby łatwo wyczyścić i nadać połysk Twoim felgom bez użycia mydła i wody! Usuwa lekki pył hamulcowowy i inne zanieczyszczenia drogowe, zanim będą miały szansę przylgnąć do powierzchni felgi. To bezpieczna, wysokiej smarowności formuła usuwająca brud i zanieczyszczenia bez zarysowań. W przeciwieństwie do tradycyjnych produktów do czyszczenia felg Quik Wheel Detailer jest gotowy do użycia bez wody i eliminuje potrzebę rozwijania węża pomiedzy myciami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeM Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Dobrze rozumiem, że ATACK jest do usuwania mocniejszych zabrudzeń, najlepiej nim porządnie doczyścić felgi, a później do cotygodniowego mycia używać quik wheel detailera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 TeeM, pierwsza część tak, a QD to raczej do odnowienia powłoki wosku na felgach a nie do mycia ... do codziennego mycia możesz kupić choćby Bilberry od VP czyli w skrócie jak już masz wosk na felgach, to myjesz Bilberry a później lecisz QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Do mnie również dotarł ten Meguiars Quik Wheel Detailer to spróbowałem. felgi miały kilkudniowy brud z klocków oraz z jazdy. Postąpiłem zgodnie z instrukcją na opakowaniu, psiknąc na felgę z odległości 20cm, wytrzeć, a później do polerować do czysta. Coś na feldze pozostało bo jest śliska w dotyku. a wiem że FK już dawno nie ma I działa. Felga się błyszczy ten lekki brud bez problemu usunął. Na zloty jak znalazł zobaczę jak się felga będzie brudzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomexy Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Do mnie również dotarł ten Meguiars Quik Wheel Detailer to spróbowałem.felgi miały kilkudniowy brud z klocków oraz z jazdy. Postąpiłem zgodnie z instrukcją na opakowaniu, psiknąc na felgę z odległości 20cm, wytrzeć, a później do polerować do czysta. Coś na feldze pozostało bo jest śliska w dotyku. a wiem że FK już dawno nie ma I działa. Felga się błyszczy ten lekki brud bez problemu usunął. Na zloty jak znalazł zobaczę jak się felga będzie brudzić. Hmm Ciekaw jestem jak działa z polerowanym AMelinium ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgdynia11 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 jak dla mnie to +1 dla Bilberry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 dla mnie to +1 dla Bilberry Dla mnie Bilberry nie ma kompletnie racji bytu. Do bardzo mocno zabrudzonych felg jest za słaby nawet nierozcieńczony a jak już porządnie ogarniemy felgi i je zabezpieczymy to wystarczy przy regularnym myciu auta używać jedynie wody z szamponem do karoserii - wszystko ładnie schodzi. Jest to jeden z najmniej trafionych detailingowych zakupów w moim wykonaniu, zaraz po produktach Migliore. Plusem Bilberry jest zapach. Oczywiście szanuję opinie osób, którym się ten produkt sprawdza - każdy ma inne potrzeby. Moich, jak wyżej opisałem, kompletnie nie spełnia (spełnił). Spowite kurzem galonowe opakowanie zalega w garażowych czeluściach rzeczy zapomnianych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 lukwawa, produkt faktycznie delikatny. "Działa" w bardzo dużym stężeniu, ale na mocno zaflugane felgi - to nawet nie ma co podchodzić. Można wspomagać się spienionym z zamiłowania przy bezdotykowym myciu. Znaczy się na upartego da radę, ale są mocniejsze "zawodniczki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Panowie/Panie prosiłbym Was o pomoc tj. nie mogę się zdecydować na środki do pielęgnacji felg Na chwilę obecną posiadam Tenzi En-jee do regularnego czyszczenia. Z uwagi, że zbliża się wiosna to chciałbym doprowadzić letnie koła do porządnego wyglądu. I tu właśnie mam problem tzn. nie umiem się zdecydować jakie środki wybrać. Felgi od 5 lat nie były porządnie wymyte nie mówiąc już o pozbyciu się pyłu po klockach Jakie polecacie środki jakość/cena. Nie ukrywam, że chciałbym na nie jak najmniej wydać. Myślałem nad:CarPlan Wonder Wheels, Tenzi Prix, VP Blue Gel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Arturro, jak chcesz tanio, to weź Attack Autolandu + Iron X i pozamiatane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Nie próbowałem tego Attacka ale co prawda widziałem go na półkach. Tak na marginesie Attack jest mocniejszy niż En-jee? Z tego co czytałem to produkty te są podobne. Swoop-Stosowałeś je może? A Tenzi Alux nie poradzi sobie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Arturro, Kup Alux, użyj mocniejszego roztworu i wszystko zejdzie, oczywiście jeszcze coś na smołe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Arturro, jak będziesz dobrze mył, to i ludwikiem domyjesz, tylko po co spędzić przy tym cały weekend ... Tym En-jee też domyjesz, tylko więcej go zużyjesz i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Na smołę posiadam SNB SANESOLV EXTRA. SzaKal rozumie, że próbowałeś tego środka na felgach? Generalnie biorę pod uwagę kupno Iron-X tylko po co płacić tyle pieniędzy jeśli tańszymi środkami uzyskam taki sam efekt. kwestia do przemyślenia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Arturro, Kup po prostu jakiś środek z kwasowym pH (np. alux) bo mocno brudne felgi to żadnym nawet koncentratem z zasadowym pH nie wyczyścisz, ewentualnie kup jeszcze prixa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteropa Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 chyba najtańszy i najmocniejszy jest fosol (odrdzewiacz za ok 10zł)ja tym specyfikiem bez problemu doczyściłem pięcio letnie fele a i tak najwiecej problemu to miałem z asfaltem i tu sprawdził się dekabit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas93cs Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Dobra kombinacja to TENZI ALUX TENZI PRIX Usuwam tym każdy brud ,a jak nie to fosol i niem mocnych na taką kombinacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 z fosolem ostrożnie łatwo zjeść lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioteropa Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 jak najbardziej z fosolem trzeba uważać na lakier no i na opony by ich nie popalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Tak się złożyło, że teść posiadał w domu fosol:) Przystąpiłem do zabiegu i wg. mnie szału nie ma Poniższe zdjęcia ukazują stan felgi a raczej jej wybraną część. Ogólny wygląd felgi Przed zabiegiem nie zrobiłem zdjęcia mytego kawałka ale każde miejsce wygląda identycznie oraz po użyciu fosolu 3 krotnie Szorowałem to dwukrotnie szczoteczką aż mnie palce bolały:) ale efekt nie jest taki jaki być powinien. Tak mi się przynajmniej wydaje. Jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 coś mi się wydaje ze jest to smoła, a fosol tego nie rozpuści Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi