Partner forum robert_motogo Opublikowano 20 Października 2016 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Plastiki nie czyszczone od 10lat, więc: magiczna gąbka i APC ADBL: Tersus MC-990, spryskany materiał, a po 10min odsączone odkurzaczem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdrowy_zab Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum robert_motogo Opublikowano 20 Października 2016 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 [ref]zdrowy_zab[/ref], dzięki poprawione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdrowy_zab Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Magiczna gąbka w połączeniu z apc nie zmywa farby plastiku? Kiedyś mi właśnie tak się stało, gąbka zabarwila Się na kolor plastiku, na szczęście bez konsekwencji. Chyba że są jakieś inne metody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum robert_motogo Opublikowano 20 Października 2016 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Nic się nie stało z plastikami, natomiast żeby nie zaśmiecać tematu to napisze na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WieckowskiArtur Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 coloulock strony i APC adbla 1:25 Efekt końcowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Ciekawa sprawa... do czyszczenia tej mega zajechanej brudem skóry użyłem ciepłej wody, szczotki i mydełka "pears transparent soap". Do tej pory na szybkości używałem jakiegoś taniego APC, ale że często akurat w jaguarze ta mikstura powodowała uszkodzenie farby na skórze, jedna z lepszych firm w Londynie zajmująca się różnorakimi przeróbkami i naprawami samochodów poleciła szefowi to mydełko. Dopiero teraz zobaczyłem, że nawet to nie jest produkt dedykowany do skór samochodowych tylko normalne mydło, którym można się samemu "wyczyścić" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 [ref=#00aa00]bienek[/ref], nie miałeś problemu wyrównać potem tej 50-ki? Z doświadczenia wiem, że czasem po takich szczurach może zostać lekkie odcięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 o to samo chciałem zapytać, ciężko jest później wyciągnąć... na lakierze jakoś łatwiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Chyba się udało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 a ile szorowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 [ref=#00aa00]bienek[/ref], a gdzie kupiłeś to cud mydełko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelpp Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Właściciel powie "Paanie, ja miałem ciemną skórę, ja nie chcę jasnej !", Efekt zaj....sty ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 676096 a ile szorowania W brud, chyba ze 2.5 godziny to robiłem. 676125 a gdzie kupiłeś to cud mydełko? Tutaj w UK normalnie w drogeriach można kupić. 676136 Właściciel powie "Paanie, ja miałem ciemną skórę, ja nie chcę jasnej !" Auto na sprzedaż, więc co najwyżej nowy właściciel może narzekać na kolor skóry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATI87 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Shiny Garage Leather Cleaner w akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaS500 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Pady 3M (3 kolor)+ Menzerna (odpowiednia do padów) , czyli standardowy pakiet roboczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Bialas500 rozumiem, ze mamy sie domyśleć co zostalo uzyte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiałaS500 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Bialas500 rozumiem, ze mamy sie domyśleć co zostalo uzyte Zobacz , czy teraz jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 BMW X5 Sonax 04-06 DA na futrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 [ref]rafalk[/ref], jakiego futra użyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalk Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Flexipads Pro-Wool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogoniasty Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 KochChemie Heavy Cut na białej, potem żółtej gąbce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartas2 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Witam, przedstawiam swoje 50/50 Druga w życiu korekta Focus mk2 kombi, 2007r Maszyna rotacyjna, korekta jednoetapowa, menzerna pf2500 + miękki pad k2 duraflex korekta nr 3 Almera n16 2003 Rotacja, korekta dwuetapowa na menzernie pf2500 i sf3500 na padach odpowiednie średniościerny hml, bardzo miekki czarny nacinany k2 duraflex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatek_m Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Witam Ostatnio widziałem testowanie preparatów do skór to zmotywowałem się do pokazania swego testu który zrobiłem z miesiąc temu. Najpierw wszystko przeczyściłem Colourlock Strongiem ze skutkiem dosyć dobrym (moje zdanie) jak na pierwszy raz z tym preparatem. Auto mam od maja i było czyszczone gdzieś przed kupnem i wydaje mi się że dosyć mało brudu przez ten czas złapało. Ale wolałem na takie pierwsze swoje czyszczenie wybrać coś mocniejszego. Czas za zabezpieczenie. Dwa przednie fotele podzieliłem na 4 części. Fotel od kierowcy na cześć Gyeona Leather Coat Q2 i Colourlock Leder (czyli w większości postów polecany jako najlepszy). Fotel od pasażera na AutoGlym Leather Care Balm i także Colourlock. Co będę z taka ilością preparatów robił? Dużo ubrań i butów mam skórzanych Wracając do podzielonych foteli to: I chwila po nałożeniu Tu pasażera: Jakoś nie szło mi nakładanie AG więc wziąłem sprawę "w swoje palce" A tu już chwila po Komentarz na koniec tych prac: dla mnie królem w łatwości nakładania jest Gyeon. Psik an aplikator gąbkowy, przetarcie i jest. AG palcami super się rozsmarowuje. Colourlock MF dołączoną do zestawu... jak dla mnie ciężko. Ale wiele go zostało więc będę jeszcze miał okazję przećwiczyć Pierwsza reakcja to, że AG zostawił taką poświatę jakby w ogóle fotel nie był czyszczony. Najładniejszy efekt "od razu" miał Colourlock ale zostawiłem wszystko na ponad 24h i preparaty zaczęły się zbliżać do siebie (tak jak jest w instrukcji). Po kilku dniach moje oko nie widzi różnicy. Nie wiem jak to będzie z jakościa i łapaniem brudu. Na razie fotele mają miesiąc i różnic między połówkami nie widzę A na zakończenie test psikacza (robiony chwile po zakończeniu). Fotel kierowcy Gyeon/Colourlock Fotel pasażera AG/Colourlock AG wyszło najgorzej. Gyeon z colourlockiem porównywalnie. Więc można stwierdzić, że skoro teraz po kilku tygodniach nie ma różnicy na fotelach to nie można się kierować takimi testami psikacza bo najwyraźniej w tym przypadku najtańszy produkt którym jest AG potrzebuje trochę więcej czasu. Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niron Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Lewa tylko umyte apc prawa z naniesionym PB NL. Saab 9-3 2003 deska, wygląda jak nowe.. niestety na kremowo białych plastikach PB NL zero efektu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi