kocel Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Daje sobie głowę uciąć, że na wielu samochodach, które są na poprzednich fotkach pozostała bruzda czy jak to nazwać w miejscu gdzie kończyła się taśma a zaczynał element który robiliście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 kocel, Chodzi o pasta+klej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 25 Maja 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Zapewne chodzi o "schodek" jaki powstanie pomiędzy częścią niezrobioną, a miejscem spolerowanym gdzie lakieru jest już mniej. Teoria nie jest głupia wbrew pozorom bo szanse że obie połówki wypolerujemy w ten sam sposób są małe, ale w praktyce nie zdarzyło mi się jeszcze po polerce znaleźć odcięcie gdzie było robione "50". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bike3r Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 po jednym przejeździe fg500 może nie 50/50(mało czasu było na normalną relacje). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sivy Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Zapewne chodzi o "schodek" jaki powstanie pomiędzy częścią niezrobioną, a miejscem spolerowanym gdzie lakieru jest już mniej. Teoria nie jest głupia wbrew pozorom bo szanse że obie połówki wypolerujemy w ten sam sposób są małe, ale w praktyce nie zdarzyło mi się jeszcze po polerce znaleźć odcięcie gdzie było robione "50". Chodzi dokładnie o to o czym piszesz dlatego kolega napisał, że w wiekszości przypadków ukazanych na poprzednich zdjęciach gdzie korekta 50/50 robiona jest na bardzo zniszczonym lakierze. Schodek ten widać w bardzo "miękkim" oświetleniu. Kompletnie nie widac go przy naświetlaniu halogenem. Jest praktycznie nie do zlikwidowania. Jedyną opcją jest idealne oklejenie tasmą fragmentu "po". Aczkolwiek mało prawdopodbnym jest, że okleimy to idealnie i zbierzemy dokłądnie taką sama ilośc lakieru jaką potrzeba. pOzdR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 25 Maja 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 bike3r, Zmniejsz foty, bo wielkość niezgodna z regulaminem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 AG SRP wymęczone ręcznie trzeba sie postarać o polerke i pady Astra '93 - auto raczej do testów środków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raku Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Ciekawi mnie efekt pod halogenem ile udało Ci się na prawdę zdziałać efekt bez lampy widać niezły. masz jakąś fotkę pod halo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfelek Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zrobione małym padem urbana (średni) pasta sonus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 2 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Daje sobie głowę uciąć, że na wielu samochodach, które są na poprzednich fotkach pozostała bruzda czy jak to nazwać w miejscu gdzie kończyła się taśma a zaczynał element który robiliście. Masz jeszcze głowę? A tak na serio bezproblemowo się to wyprowadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauber Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Takie moje 50/50 po ostatniej polerce mojej 15letniej Audi A3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 hologramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauber Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 hologramy Były, ale już znikły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 10 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Sauber, czym pracowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sauber Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Sauber, czym pracowałeś? Pasty tylko Memzerna w tym FG500, FF2500 i FF3000 Tu na fotach tylko po samym przejeździe FG500 DAch był mega zmęczony i dlatego takie efekty po samy przejezdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryczken16 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Super efekt, szczeliny chyba też polerowałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Super efekt, szczeliny chyba też polerowałeś ...i jak w ogóle polerowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI25 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Fiat seicento kolor hm szary metalic maska-uczymy się dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisu Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Panowie- Wam nie przeszkadza taśma w polerowaniu? Tak jak np przy robieniu 50/50? Najeżdżając gąbką na taśmę nie rozmazuje wam się klej z niej? Ja miałem 3M papierową i narobiła mi takich problemów, zagadek i kłopotów, że całą winę zwaliłem na pastę którą miałem 1 raz. Efekt taki, że klej rozmazuje się po elemencie przypomina niewypracowaną pastę, a dalsze rozmazywanie powoduje, że znajduje się on na dużym obszarze i nie sposób go później usunąć... Efekt się nasila jeszcze bardziej przy podgrzanym lakierze i zarazem kleju.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Bisu, dokładnie tak się dzieje, dlatego trzeba kupować odpowiednią taśmę... jak IPA już nie pomagała to ratowałem się tar&glue removerem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bisu Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Ale usunięcie jej z lakieru to nic, pytanie co z gąbką? trzeba zdzierać warstwę, żeby być pewnym, że klej nie przeniesie się z gąbki na lakier. Może zaśmiecę trochę temat, ale takie szybkie ostatnie pytanko? Jakie taśmy polecacie przy polerowaniu do maskowania i 50/50 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Bisu, Szczotka do czyszczenia padów i po kłopocie. Ja używam blue dolphin, wcześniej 3m ale jakiejś większej różnicy nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 a używam blue dolphin, wcześniej 3m ale jakiejś większej różnicy nie ma Bardzo bym polemizował Dolphin jeszcze długo nie dorówna 3M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Pod jakim względem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi