Skocz do zawartości

www.ShowCarShine.pl - Historia i doświadczenie

Rekomendowane odpowiedzi

• Partner forum
Opublikowano

Maru 123, Paczka już w drodze czyli jutro u ciebie :-]

Małe INFO:

Dostałem nie miły mail od użytkownika tego forum ponieważ:

1) nie dostał gratisowej mikrofibry

2) dostał kilka naszych próbek

3) ręcznik chemical guys miracle dryer nie miał metki "Chemical guys"

WYJAŚNIAM:

1) Po prostu błąd osoby pakującej, nie zauważyła że do mikrofibry dajemy drugą mikrofibrę gratis ale jutro wysyłamy zaległy gratis

2) Ma wielkie pretensje że próbki nie są oryginalne :/

niestety przedstawiciele nie dają żadnych próbek i musimy robić sami (kiedyś były mało estetyczne bo były w zgrzewanych woreczkach strunowych ale od dłuższego czasu wszystkie są w szczelnych buteleczkach a woski w słoiczkach więc poprawiamy swoją jakość ;) ) Szkoda że nic miłego nie napisał że dostał o ile pamiętam 3 lub 4 próbki zamawiając tylko jedną mikrofibrę 8-)

3) Praktycznie wszystkie akcesoria Chemical Guys nie mają ani metek ani opakowań z logiem Chemical Guys, tu dostało mi się że ręcznik był bez metki i tylko w foliowym opakowaniu. Miracle Dryer jest chociaż pakowany w foliowe opakowania, inne mniejsze mikrofibry chemical guys kupujemy po kilku paki więc sprzedając na sztuki są bez opakowania, ale na razie nikogo to nie dziwiło, niestety zawsze znajdzie się ktoś nie doinformowany.

Pozdrawiam mam nadzieje że choć trochę wyjaśniłem.

Opublikowano

Paczuszka dotarla expresowo. Wszystko jak najbardziej super, do tego ilosc gratisow lekko mowiac bardzo pozytywnie mnie zaskoczyla:

4505ede450860f7d.jpg

CAR CRAZY powiem szczerze, ze tych gratisow jest az za duzo, do tego w bardzo fajnych buteleczkach :) Ilosc fibr wprawila mnie w oslupienie, nawet wieksze niz rozmiar puszki FK 1000p a ta na prawde jest gigantyczna ;) Trudno o bardziej profesjonalne i przychylne klientowi podejscie !

Zakupy bardzo udane, FK 425 wyglada i pachnie jak dobry napoj energetyzujacy, natomiast PB Natural Look chyba zamienie ze swoimi perfumami :)

Inna sprawa ze zaczynam odzyskiwac wiare w poczte polska. Jak juz pisalem paczka dotarla bardzo szybko. Niestety kurier nie mial wydac reszty, na wszelki wypadek zostawil awizo (co swoja droga tez jest wygodne bo jesli nie zlapiemy sie z kurierem paczke odbierzemy na poczcie, unikajac niepotrzebnej ganianiny). Jednak najwiekszy plus nalezy sie za to ze troche pozniej przyjechal jeszcze raz!

• Administrator
Opublikowano

Ja również dziękuje za zakupy, znowu wszystko w jak najlepszym porządku, szkoda tylko że z wypróbowaniem nowych kosmetyków będe musiał poczekać aż wróce z wakacji ;)

Co do oznakowania produktów Chemical Guys, jak rok temu kupowałem ich glinke to również na opakowaniu nie było nigdzie napisane że to ich produkt. Więc może to nie przypadek i CG nie obrandowuje swoich wszystkich produktów.

Opublikowano

Ja również bardzo dziękuję za paczkę. Została wysłana nawet zanim wpłata dotarła na konto więc tym bardziej dzięki za zaufanie. Pakowanie, gratisy, sam kontakt a także funkcjonalność sklepu to naprawdę ogromny plus. Zapach Black Hole = jagodowa Hubba Bubba z dzieciństwa :)

Opublikowano

I ja, I ja... 8-) Do mnie paczuszka też doszła z dużą ilością gratisów (jeżeli chodzi o ilość to z nawiązką przebiły ilość zamawianych produktów) . Niewielkie problemy techniczne nie są warte wspomnienia - wszystko nadrobione gratisami:!: Poza tym świetny kontakt mailowy. Na pewno skorzystam w przyszłości. Dziękuję i pozdrawiam!

Opublikowano

To ja też mogę napisać że doszła paczuszka 1wsza bardzo ładnie zapakowana gratisy również miło, Teraz trzeba czekać na pogode i testować to było 1wsze zamówienie w firmie ale napewno zaraz będzie nie długo kolejne. Porządna Firma :good::good: BArdzo dobry kontakt oby tak dalej :)

• Partner forum
Opublikowano

Zoltan, Prawdopodobnie pod koniec lipca, Najlepszymi jego zamiennikami są : Collinite insulator wax , Megs #16, FK hi temp lub FK pink wax ;) jeżeli chcesz koniecznie #476 a chcesz zając się autem wcześniej to mogę ci udostępnić jakąs próbkę np #915 lub jakis FK na 1-2 woskowania a jak pojawi się #476 to sobie dokupisz.

Opublikowano

Zoltan, olej colli bierz FK hi temp #1000 jest zdecydowanie lepszy, tańszy i dużo większy tak ze 2 razy.

Opublikowano

Ten FK hi temp #1000 to ciekawa opcja, a jak się ma on do FK 2685 pink? Ten drugi zawiera carnaubę i jest deczko droższy tylko czy lepszy?

• Partner forum
Opublikowano

Zoltan, tak jak już było wspomniane w innych postach czyli: zawiera carnaubę więc będzie lepszy efekt WET LOOK, hi temp da efekt typowy dla sealant-ów: lakier będzie miał ostry szklisty połysk tak jakby dodatkowa warstwa klaru, bardzo silne odpychanie wody. Pink wax przez zawartość carnauby nada trochę efektu WET LOOK czyli lakier będzie bardziej "tłusty", nie wiem tego na pewno ale pink wax pewnie jest minimalnie słabiej trwały ale moim zdaniem to nie jest istotna różnica bo oba woski przy odpowiedniej pielęgnacji wytrzymają kilka miesięcy a nie wierzę że nie zechcesz ponownie nawoskować auta po ok np 2 miesiącach :P

Opublikowano
nie wiem tego na pewno ale pink wax pewnie jest minimalnie słabiej trwały ale moim zdaniem to nie jest istotna różnica bo oba woski przy odpowiedniej pielęgnacji wytrzymają kilka miesięcy a nie wierzę że nie zechcesz ponownie nawoskować auta po ok np 2 miesiącach :P

FK pink wax jest bardzo nietrwały dlatego zaleca się go stosować jako wykończenie na FK 1000

• Administrator
Opublikowano
olej colli bierz FK hi temp #1000 jest zdecydowanie lepszy, tańszy i dużo większy tak ze 2 razy.

Pod jakim aspektem FK1000p jest zdecydowanie lepszy od Colliego ? Poza opłacalnością oczywiście.

Opublikowano

Ja również dziękuję za przesyłkę. Było trochę kłopotów ale najważniejsze, że pokazaliście klasę :good:

Łatwo być dobrym jak wszystko wychodzi. Ważne, żeby dać radę jak są kłopoty :!:

Jeszcze raz dzięki :!: