Chat Opublikowano 24 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2013 Chat, nic niepokojącego nie zauważyłem Zapach owszem , bałbym się, że mi auto pszczoły obsiądą
escimo Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Jeśli chodzi o koncentraty, to dla mnie nr 1 to Sonax Nano Extreme Dobry zapach + bardzo dobre domywanie
weglus Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2013 Bo jesli chodzi o zapachy letnich płynów to nadal góruje Autoland ze swoją zieloną herbatą myśle, że Organika ze swoją zielona herbatą go przebija
wali11 Opublikowano 1 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2016 Macie jakieś płyny do szyb zabezpieczonych powłoką hydrofobową?
zivens Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2016 Cześć. Nie mogę stworzyć nowego tematu więc piszę tutaj. Posiadam bmw e39 z 2002 roku, w którym zamontowane są 2 zbiorniczki spryskiwaczy, a mianowicie jeden zwykły i jeden do intensywnego mycia. Do tego zwykłego mam zamiar zalać sonax xtreme rozcieńczony w wodzie demineralizowanej, ale co zalać do tego intensywnego to za cholerę nie mam pojęcia Owy zbiorniczek ma 1l pojemności. Z tego co wyczytałem powinienem zalać tam samego koncentratu, ale to chyba nie tędy droga? Także chciałbym się dowiedzieć co polecacie aby zalać do tego zbiornika intensywnego mycia? Sam koncentrat? A może rozcieńczyć z wodą 1:10 a nie tak jak do zwykłego 1:100? Proszę o pomoc.
wiggly Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2016 Cześć. Nie mogę stworzyć nowego tematu więc piszę tutaj.Posiadam bmw e39 z 2002 roku, w którym zamontowane są 2 zbiorniczki spryskiwaczy, a mianowicie jeden zwykły i jeden do intensywnego mycia. Do tego zwykłego mam zamiar zalać sonax xtreme rozcieńczony w wodzie demineralizowanej, ale co zalać do tego intensywnego to za cholerę nie mam pojęcia Owy zbiorniczek ma 1l pojemności. Z tego co wyczytałem powinienem zalać tam samego koncentratu, ale to chyba nie tędy droga? Także chciałbym się dowiedzieć co polecacie aby zalać do tego zbiornika intensywnego mycia? Sam koncentrat? A może rozcieńczyć z wodą 1:10 a nie tak jak do zwykłego 1:100? Proszę o pomoc. Nie kombinowałbym tylko wlał to samo co do zbiornika na "zwykły" płyn.
zivens Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2016 W sumie masz rację. Sonax Xtreme rozcieńczony w demineralizowanej 1:100 wleje do obydwu i zobaczę jak to się sprawuje. Najwyżej będę działać jak efekty nie będą zadowalające Dzięki za pomoc
wiggly Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2016 W sumie masz rację. Sonax Xtreme rozcieńczony w demineralizowanej 1:100 wleje do obydwu i zobaczę jak to się sprawuje. Najwyżej będę działać jak efekty nie będą zadowalające Dzięki za pomoc Będzie git Mówię z doświadczenia bo sam z tego ustrojstwa korzystam
andy1980 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Ja mogę polecić koncentrat Lidla. Moim zdaniem jest ok. Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
szymekBOB Opublikowano 16 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2016 Szukając jakiejś ciekawej propozycji płynu do spryskiwaczy na zbliżającą się wielkimi krokami zimę przeglądnąłem wątek i w sumie sam nie wiem co wybrać. Kiedyś stosowałem koncentrat Anti Frost -90C z nieistniejącej już fabryki 1Z Einszett i byłem bardzo zadowolony z zapachu, ceny i skuteczności. Płynów tzw. 'marketowych' typu lidl czy carrefour sie boje nieco, żeby nie poniszczyć tym gum wycieraczek czy nawet samego lakieru... Coraz trudniej dostępny jest wcześniej wspomniany produkt z 1Z Einszett, ale już niedługo produkty nowej firmy Nextxett, kontynuującej tradycję 1Z powinny pojawić się na rynku. Swoją droga, ciekawe czy jakość produktów nowego producenta będzie porównywalna z 1Z
kamil7199 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 Temat już dość wiekowy - mogło się wiele zmienić jaki polecanie płyn na: - Lato - Zimę
V1RU$ Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 SONAX XTREME: lato i zima. Dałem sobie spokój z marketowymi już jakiś czas temu. Mieszam koncentraty z demineralką i jest OK.
paperson Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2019 @kamil7199 jeśli chodzi o koncentraty na zimę, to polecam 4l shella do -55 (przykładowa aukcja allegro 6575185822) lub 1l koncentrat sonax extreme do -70 (przykładowa aukcja allegro nr 6565614647).
chudy2355 Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 Witam poszukuje koncentrat płynu który po rozrobieniu będzie dobrze domywal (owady). Zapach nie jest ważny. Czy sonax dobrze zdaje egzamin ? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
V1RU$ Opublikowano 8 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2019 1 godzinę temu, chudy2355 napisał: Witam poszukuje koncentrat płynu który po rozrobieniu będzie dobrze domywal (owady). Zapach nie jest ważny. Czy sonax dobrze zdaje egzamin ? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Myślę, że tak. Ja używam już 2 rok i jest LUX. W Dino widziałem za 5 pln koncentrat podróbkę chyba SONAX'a - opakowanie, koncentracja, fajny zapach. Trzeba kupić i sprawdzić co to warte.
9452130 Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2020 Kiedyś w Kauflandzie kupiłem koncentrat w butelce jak sonax i sprawował się całkiem ok. Jest coś lepszego of sonaxa na lato z koncentratow?
V1RU$ Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2020 16 godzin temu, 9452130 napisał: Kiedyś w Kauflandzie kupiłem koncentrat w butelce jak sonax i sprawował się całkiem ok. Jest coś lepszego of sonaxa na lato z koncentratow? Ja zawsze po sprawdzaniu czegoś innego wracałem do Sonax'a więc trudno powiedzieć czy jest coś lepszego.
Rekomendowane odpowiedzi