Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Te kompresory to jeden pies czy nazywa się Verto , jula, stanley, blackdecer itd itd , bo konstrukcja taka sama i "wydajność" taka sama , żeby się nie wkurzać , kup dwutłokowy i będzie o nieeeebo lepiej!  
Np. taki >  https://allegro.pl/oferta/kompresor-sprezarka-tagred-50l-v2-separator-zestaw-olej-wysoka-jakosc-17167774956?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=ps&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_workshop_car-acc-chem_pla_ss_ps&ev_adgr=ps&ev_campaign_id=22393166555&utm_keyword=&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwzMi_BhACEiwAX4YZUBycgGhtWK0U5NRmz3ioAqxIQux4K7qa6GBPhYh8HJCr_b0V-tpBNRoCZI8QAvD_BwE

oczywiście tutaj tak samo są różne firmy i  różne ceny. 

Dzięki za odpowiedź.
Tak myślałem że lepiej dołożyć 2-3 stówki i mieć coś lepszego.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Część 😀. W końcu biorę się za zakup porządnego kompresora pod Tornadora / pracy przy myciu itp Myślałem nad Jagerem 200 litrów koniecznie na 230 . Chyba że macie swoje typy to chętnie wysłucham. 

Opublikowano

@Qlimaxss ja mam 100L i jestem zadowolony. Mam już go kilka lat i nie miałem z nim problemów. Teraz też bym wziął 200L. Wtedy budżet wyznaczał co mogę ogarnąć. 

• Dziękuję 1
Opublikowano

Mam 100L fiac, pracuję z tornadorem. Jest to zdecydowanie za mały kompresor. Podejrzewam że 200L będzie na styk.  Planuję zmienić na 500L bo mam gdzie postawić (na strych).

• Dziękuję 1
Opublikowano

@Qlimaxss pewnie śrubowy 🙂 dalej olejowy, na końcu bezolejowy. Wybór ciężki bo i na airpressa ludzie narzekaja. Ja jestem zmuszony kupic bezolejowy i najlepiej 150l ze wzgledu na ograniczone miejsce, waham sie między barracuda a kowalem. Zaden mnie nie przekonuje ale rynek bezolejowych nie daje duzego wyboru. Daj znac jak cos wybierzesz, ja pewnie na początku marca na cos sie zdecyduje. 

Opublikowano

Sam stoję przed dylematem. Chcę zmienić swój kompresor Fiac 100L 230v na np.: Chińczyka Kraft&Dele KD4062 500L 400v. Wiem że cudów nie będzie z parametrami ale można go kupić za 4k zł. Średnia półka to już 7k zł a wyższa 10k zł.  Dlaczego chce zmienić ? Bo tornador i 100L to porażka przy pracy.  Z racji tego iż mam miejsce na strychu nawet na 500L to też nad takim się zastanawiam.

PS: Fiaca mam już blisko 15 lat. Kompletnie nic się z nim nie dzieje. Tylko wymiana oliwy.