aro_77 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Tak sobie mogę tylko wydumać, że sporo osób korzystało z SRP od Autoglyma jako cleaner przez lata, a na niego kładło LSP, więc może ta sytuacja jest tu opisana.
escimo Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Tak samo jest z Achillesem, dla jednych sam cleaner, dla innych AIO.
blaszczu Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Panowie na jakim padzie najlepiej wg Was wypracowywać Cherrego Glaze`a?
aro_77 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Ja bym jechał na czarnym meguiars.
SzaKal Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 blaszczu, Po prostu pad finiszowy.
Altay Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Rosemeyer, Sam używałem achillesa jako cleaner pod FK1000p bez przemywania IPĄ czy zmywaczek i wosk siedział jesienią ponad 2 miesiące
Rosemeyer Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Napisales W pewnych przypadkach może służyć za cleaner. Stąd moja prośba o podanie tych przypadków, bo z tego co widać nie każdy to ogarnia [ Dodano: 13 Luty 2013, 07:49 ] Rosemeyer, Sam używałem achillesa jako cleaner pod FK1000p bez przemywania IPĄ czy zmywaczek i wosk siedział jesienią ponad 2 miesiące Tyle to mi leży Glasur na HDC
Pływak Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 To mi colli siedziało na DJ LP + PB PH spokojnie 3 miechy Co do tematu to ja pytając niedawno na forum czy przed AG UDS dawać cleaner dowiedziałem się, ze nie trzeba bo UDS też jest AIO i ma właściwosci czyszczące dlatego na wiosnę zgodnie z poradą tylko UDS + Nattys
aro_77 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Pływak pamiętaj, że autoglym nie zaleca nakładania nic na UDS ale to tylko tak ostrzegam...
kupusso Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Sklepy podają co innego "Genialny podkład pod wosk lub sealant." "UDS zabezpiecza lakier, lecz może być również z powodzeniem stosowany jako podkład pod inne woski i sealant'y" Tutaj opis ze strony dystrybutora "Genialny podkład pod wosk lub silant." aro_77 możesz wytłumaczyć o co dokładniej chodzi?
Pływak Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Dokładnie również czytałem, że nadaje się pod woski dlatego zmieniłem na ten sezon BH na UDS z dwóch powodów podobno lepiej maskuje niedoskonałości lakieru i lepiej się aplikuje. BH jest gęsty i mi się z nim ciężko pracowało ręcznie, a jak do tego wezmę pod uwagę, że nie muszę osobno uzywać cleanera to już w ogóle sama przyjemność aplikacji
aro_77 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 Już przytaczałem z 2 lata temu tekst ze strony AG np: 1. Q. Can I use Ultra Deep Shine and then Extra Gloss Protection to give increased protection? A. Ultra Deep Shine is a one stage final process. It is designed to be a polish and the last step in the car polishing process. If you would like to use Extra Gloss on your car, we recommend that you use Super Resin Polish, as the Ultra Deep Shine and the Extra Gloss Protection are not designed to work together and can affect the overall finish in some instances. 2. Q. after applying ultra deep shine is it ok to use high definition wax as well. A. Ultra Deep Shine is a one step product that should not be followed up with High Definition Wax or Extra Gloss Protection. If you polish with Super Resin Polish then applying High Definition Wax or Extra Gloss Protection after is recommended. 3. Q. Hi, I have a light and dark coloured car. I plan to polish both before the winter using SRP, EGP and HD Wax. To keep the shine until spring is it better to top up with UDS or Aqua Wax after shampooing? A. Firstly, Extra Gloss Protection and HD Wax do not need to be used together to offer more protection. One application of either product is all it takes. Following this main sealant application, Aqua Wax is a great product to top up the protection. Ultra Deep Shine is a polish similar to Super Resin Polish but is designed for dark vehicles suffering from hologramming. Ultra Deep Shine is not suitable to use in conjunction with Extra Gloss Protection or High Definition Wax. i pewnie kilka innych by się znalazło. Oczywiście ktoś zwróci uwagę, że chodzi o woski i syntetyki AG, tak zgadza się ale wiadomo, że to strona AG więc nie będą robić obcym reklamy. Po drugie zawsze odpowiadają nie zaleca się, więc może warto spróbować ale pamiętać o tym co mówią eksperci AG by się nie rozczarować.
Pływak Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2013 No to fajnie producent swoje, a oficjalny dystrybutor swoje No nic UDS mam, Nattysa też więc na wiosnę potestuje Zrobie porównanie sam UDS, UDS + colli i UDS + Nattys
Szwejk Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2013 Moze nie na UDS ,ale na Srp nattys red według moich obserwacji leżał krócej niz na Lusso RC,zrzucanie wody tez bylo slabsze.
julian Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 co do zasady (na prawdę, nie spotkałem chyba jednego produktu, który działałby odwrotnie...) wszystko co ma w nazwie glaze/filler skraca żywotność wosku, zaś wszystko po stronie cleaner wydłuża. jedyna grupa produktów, gdzie wszystko jest zależne od konkretnego produktu to AIO, bo np. AIO Zaino wydłużało żywotność praktycznie wszystkiego, co na nie położyłem.
Taisho Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 można na środek AIO na łożyc Wosk ??
chris18404 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Odkopie troche temat;-) ile chery glaze powinno wystarczyc gdy samochod jest bardzo malo eksploatowany ok 50km na tydzoen? (praca na miejscu) samochod garazowany. Czy nakladanie reczne bedzie nie uciazliwe i nadaje sie ten srodek do do recznego nakladania? Czy ktos uzywal na chery glaze wosk finish kare? Czy ten cherry glaze zamaskuje rysy i swirle?
malkolm Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 herry maskuje dość dobrze, finisha bym na niego raczej nie kładł, taka kanapka może wytrzymać krócej od samego herry.
kedar Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Czy ktos uzywal na chery glaze wosk finish kare? Czy ten cherry glaze zamaskuje rysy i swirle? Używałem, wytrzymał chyba nawet nie miesiąc, szkoda wosku, chyba,że pink wax. Jeśli chcesz wosk na CG to coś z carnaubą. Natomiast co do rys i swirli to szału nie ma,bo jeśli to AIO ścierne to mminimalnie.
chris18404 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Czy do nakladania cherry glaze nadaje sie aplikator sloneczko meguairs aby byl dobry efekt czy nie?
escimo Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2014 chris18404, średnio. Lepiej zaopatrz się w Tri-Pada.
chris18404 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Jeszcze jedno pytanie jezeli nie posiadam glinki to czy uzycie cherry glaze moze przyniesc jakies szkody na lakierze przy aplikacji recznej? Lakier jest na 7letnim aucie. W moim posiadaniu od roku.
Simpson Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2014 chris18404, średnio. Lepiej zaopatrz się w Tri-Pada. Co prawda nie miałem Tri Coloru w ręce, ale AIO i tak nakłada się softem, więc czy miękki okrąglak nie wystarczy? Chyba, że masz na myśli lepsze trzymanie i szybkość pracy...
kedar Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2014 chris18404, średnio. Lepiej zaopatrz się w Tri-Pada. Co prawda nie miałem Tri Coloru w ręce, ale AIO i tak nakłada się softem, więc czy miękki okrąglak nie wystarczy? Chyba, że masz na myśli lepsze trzymanie i szybkość pracy... UP od Megs'a robiłem "słoneczkiem", ale ogólnie do AIO używam Tri-pada czarną stronę ze wzgl.na wygodę i dobre trzymanie.
Rekomendowane odpowiedzi