Stanley08 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 tfelek, a robiłeś taki element? Ja piszę tylko o 407-ce, nie wiem jak jest w innych autach bo nie miałem styczności. Zapewniam Cię że w moim przypadku FG500 narobiło hologramów, które wyprowadziłem IP2000 i FF3000. Oczywiście IPA. Nie zdjąłem wszystkich rys bo nie umiem/nie mam takiej potrzeby. buliyo, połysku raczej nie straci, ale sam widzisz że ja używałem innej kombinacji i niestety nie wiem co wyjdzie u Ciebie
paluch Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Piano black a mówi sie że rysuje sie od patrzenia a jeszcze biały pad Flexi i fg500 , to może ja powiem że sie nie znam , ja tu tylko sprzątam i tyle w temacie..(jeszcze zaznaczmy kto gdzie robił czy plastik czy metal bo to ważne ...... chyba) U mnie plastik
Moderator krd Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Ja u siebie te piano wykonczylem S40 na finiszowym padzie. Z tego co mi Wódz podpowiadal to lepiej tego mocniej nie drzec, a zastosowac jakis oszukiwasz, tj AF Trilpple, 3M UF badz Z HDC
Administrator Evo Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Jak piano na słupkach jest mocno porysowane, to ostra pasta + pad bezproblemu to ogarną, tylko trzeba to robić z głową.
rickson Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Shadowline w e90 odf g500 w górę, jedynie trzeba pilnować temp itd.
buliyo Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 No więc Panowie jestem po przywracaniu życia mojej ramce zmiany biegów w piano. Była ona w fatalnym stanie, jednak aby zminimalizować koszta użyłem tylko pośredniego IP2000 bo nie miałem do tej pory nic do polerowania lakieru. Generalnie 95% rys z plastiku zgineło, zostało kilka głębokich ale takich, że nie wiem czy nawet połączenie 500+2000+3000 dało by sobie z nimi radę. Także jeśli macie typową pajęczynkę od ściereczki, przedmiotu itp. to nie ma sensu moim zdaniem się nad tym spuszczać, nie dotykać nie wycierać ściereczką itd tylko raz na rok czy 2 lata przelecieć to gąbeczką polerską i IP2000 Wielkie podziękowania dla kolegi z All4Auto za fachową poradę w doborze specyfików i ukierunkowanie przy stawianiu pierwszych kroków w kosmetyce aut
Stanley08 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 buliyo, nie taki diabeł ten piano black straszny jak go malują nie ?
Misza Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 Jakieś porównanie 50/50 ?
g.pajak Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 A czy jest sen położyć na wewnętrzną piano black powłokę kwarcową? Mam czarne, wewnętrzne piano w i40 (zdjęcie z netu): Już widać pierwsze ryski tylko po przetarciu kurzu Jakieś inne pomysły (oprócz folii) jak to zabezpieczyć? Najbardziej widziała by mi się powłoka jak mam być szczery, ale nie wiem czy można
Administrator Evo Opublikowano 11 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Piano to piano, nie licz na wiele nawet po powłoce
g.pajak Opublikowano 11 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 Piano to piano, nie licz na wiele nawet po powłoce Czyli szkoda wogóle zachodu? Czy jednak coś to da? A może po prostu druga opcja: maskować? Jakiś glaze a potem wosk, czy coś w tym stylu?
Moderator Eryczek Opublikowano 11 Stycznia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2014 g.pajak, raz w miesiącu fajne AIO, na to Zymol Detail i... nie widać rys (nie mówię że ich nie ma )
SzaKal Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 g.pajak, Piano to jakieś nie porozumienie, sucha mikrofibra, pędzelek i są rysy, przecieraj kurz wilgotną mikrofibrą albo pronto duster
atvmmz Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 g.pajak, Mam podobny problem u siebie w aucie. Piano wygląda pięknie ale jego utrzymanie Ja na razie radzę sobie kompresorem i mięsistą fibrą z QD. Mam w arsenale Z Detail więc na wiosnę chyba położę HDC i w/w wosk. Jak byś miał jakieś ciekawe propozycje/rozwiązania to z chęcią poczytam i wypróbuję
Administrator Evo Opublikowano 12 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Czyli szkoda wogóle zachodu? Czy jednak coś to da? Coś to da, ale to jest poprostu kawałek plastiku, nawet nie bezbarwny lakier. Będzie się rysować i tak i tak. Można się bawić w AIO od czasu do czasu, ale ja u siebie bym tego nie zdzierżył i obkleił to jakoś Rysy to jedna kwestia, druga fantastyczna rzecz to fajowe odciski paluchów Duster Pronto na kurz to dobry trop, ale przetrzeć mf od czasu do czasu i tak trzeba będzie, a wtedy wiadomo Piano black powinno co najwyżej występować na targach moto i w salonach, w demówkach
g.pajak Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 ja u siebie bym tego nie zdzierżył i obkleił to jakoś Tak będę musiał zrobić, nawet już wiem czym .... A może kolorek wybrać inny?
Administrator Evo Opublikowano 12 Stycznia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Nowicki ma zieloną jeszcze, ale ten będzie pasował pod kolor W każdym razie, jak auto zostaje na dłużej niż troche, to bym działał coś w temacie, bo piano może skrzywić delikatną detailerską psychike
atvmmz Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 bo piano może skrzywić delikatną detailerską psychike \Dochodzę do podobnych wniosków po miesiącu użytkowania. Choć na razie pod światłem Led Lancera nie widzę żadnych rysek
red Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ja z kolei położyłem na wszystkie zewnętrzne piano (a jest u mnie tego w pytę) Q2 Prime. Póki co raz myte ręcznie - zobaczymy na wiosnę, czy coś to dało...
Bacanski Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mam nadzieje, ze nie dostane za to ostrzezenia... Jakiś czas temu musiałem przewieźć 2 telewizorki i podczas jazdy 55" wysunęło się i oparło na nawiewie za podłokietnikiem. Pewnie wszystko było by ok gdybym położył pod nią koc czy cokolwiek ale niestety nie położyłem i karton porysował "drewno". Zachciało się wozić w cupetce... Doradźcie jak można to naprawić. Niestety wszystko będzie musiało być robione ręcznie gdyż maszynę kupie jak będę na Wielkanoc w Polsce. Która Menzerna i czym to zrobić?
Teddy Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 A pytałeś w ASO ile kosztuje nowy taki element? Warto by wiedzieć, niezależnie od tego co dalej z tym zrobisz.
Moderator Domel Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Moze mi ktos zdradzis tajemnice jak dobrze spolerowac te plastiki ? (jak to sie fachowo nazywa?) masakra mi wyszła dziś... Jechalem rotacją i potem DA (MF finishowe) Pasty to sonax cutmax i 0406 - na finish zymol...ale nie jestem zadowolony... ;/ ;/
kiler113 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 to jest Piano Black tak jak temat mowi... Bierzesz miekkiego pada, paste miekka i jedziesz, musisz tez miec dobra, nowa fibre do wycierania pasty bo jak wiadomo piano rysuje sie od samego patrzenia. Jesli zrobisz dobrze to powinna byc korekta 100%.
zdrowy_zab Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Menzerna 2500 będzie odpowiednia?
Rekomendowane odpowiedzi