Geno Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 No to mata, przeklejka z innego foruma : Denerwowały mnie te felgi. W salonie wyplakowali chyba opony razem z nimi i pył z klocków hamulcowych, który na nich osiadł zamienił się w maź. Pojechałem na bezdotyk i taki to efekt po myciu : Mówię co za cholera, psuje mi toto wizerunek i ogólny outlook. Postanowiłem wystawić magiczne środki i się za to zabrać : Tak wyglądała felga po spryskaniu APC w stężeniu 1:4 : Po spłukaniu : Potem z pomocą przyszedł R22 Wheel Cleaner w spreju ( świetny, polecam zdecydowanie ), doczyścił pozostałości : Postanowiłem spłukać, wysuszyć felgi, przemyć opony i zabrać się za dressing (Top Kote Tire Dressing) : Tylna opona zabezpieczona, przednia jeszcze nie : Na felgi nałożyłem Finish Kare 1000P Hi-Temp. Jako że już wyjąłem trochę środków to postanowiłem odchamić wnętrze po 3 dniach jeżdżenia. Na początku zabrałem się za stronę kierowcy : Trzeba było rozdziewiczyć podstopnicę :E : Dywanikowi też się dostało : Lewa strona skończona :E Tył już po sprzątaniu i odkurzeniu (obkopany od tyłu podłokietnik wyczyszczony APC i nałożony na to PB Natural Look) : Czas na chlewik z prawej strony : Ten dywanik zdecydowanie bardziej brudny : Hop, siup i już na miejscu : Ja patrzę jak wsiadam, inni jak widać nie : Drzwi też oberwały : A no właśnie :mad: : Z tym też trzeba było sobie poradzić : Tutaj się udało :cool: : Szybki rzut na tył po robocie : Jeszcze był ten problem, jak dojechać do garażu ? :hmm: Ano tak :E Tutaj jeszcze parę zdjęć MFA+ w polskiej wersji językowej ( od 25 tyg. produkcji wszystkie VW go mają ) : A tutaj fotka kolejnej zmiany MY2012, podświetlenie tablicy rejestracyjnej LEDami : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 No i teraz moim zdaniem jest good Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 O co chodzi w MAF-ie w opcji opony zimowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Sam właśnie rozkminiam, ale jakoś nigdy tam nie zajrzałem. Jutro muszę odwiedzić. Może to sprawa związana z czujnikami ciśnienia w oponach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 albo może obniża moment i moc w jakimś zakresie obrotów, żeby lepiej ruszał zimą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 A możliwe, trzeba to rozpracować. Ja mam jeszcze dołożonego XDSa, więc w zimę powinno być łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witles Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 geno, ale biksenony przednie mają już wbudowane światła do jazdy dziennej, czy jeszcze nie, bo ze zdjęć jakoś nie widzę Opony zimowe - z tego co pamiętam to ograniczenie prędkości możesz sobie tam ustawić i po jej przekroczeniu komputer zacznie pikać (nie chce mi się schodzić do auta i sprawdzać ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 witles, Ustaw ograniczenie na 140 km tyle ile można się poruszać po naszych kawałkach autostrad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witles Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 SzaKal, w zasadzie to 150 km/h, bo masz ograniczenie do 140 km/h + 10 km/h strefy bezpieczeństwa. Miałem zimą takie ograniczenie ustawione na 180 km/h i w pewnym momencie poczułem się zaskoczony jak coś mi zaczęło pikać w aucie (podczas pobytu u naszych zachodnich sąsiadów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Mają, ale są to te wewnętrzne elementy w kloszu, świecą na żółto. Ledów jeszcze nie ma, są spodziewane przy okazji liftingu w 2013 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek87 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 robota cudów zdziałać nie mogła przy aucie z takim przebiegiem a tak OT. jak już w innym temacie pisałem piękne Scirocco, sam się nad nim zastanawiałem jednak jak na moje potrzeby ma za mały bagażnik, jedyne co bym zmienił to felgi na min 18". co do tych "opon zimowych" w komputerze to koledzy wyżej mają rację jest to tylko sygnalizator przekroczenia zaprogramowanej prędkości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 No to nieźle ktoś to przetłumaczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michske Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Wow Geno jakie Scirocco... Auto moich marzeń. Ale ten twój jest na niesamowitym wypasie. Czegoś nie ma z tych popularnych opcji wyposażenia? Kolor rewelacja. Gratuluje pracy, ale jednak bardziej auta Niby VW a rzadko spotykany na naszych drogach (głównie zresztą ze względu chyba na stosunek ceny do gabarytów.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 On właściwie żadnych bajerów nie ma, to jest goły Shark + XDS, Dynaudio i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michske Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Goły ? Heh . Goły Sciro to ma zwykłe felgi 17', brak ekranu dotykowego, brak nakładek na pedały, zwykły system audio, brak navi, brak kolorowego fisa, brak bixenonów, brak jakichkolwiek przełączników przy kierownicy, silnik 1.4tsi i długo jeszcze by wymieniać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keil Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Shark ma to wszystko.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 No właśnie, Shark ma już większość rzeczy A fakt, sam dołożyłem podstopnicę i czarną ramkę od Rki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krz_p Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 No to nieźle ktoś to przetłumaczył przetłumaczone jest dobrze, taka sama nazwa jest po angielsku i niemiecku opony zimowe mają często niższe indeksy prędkości niż letnie stąd ta opcja ograniczenie prędkości można jeszcze ustawić w MFA w innym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 No to po kija mi taka opcja, już kiedyś w Acco coś ustawiłem i nie wiem jak to cofnąć i pika przy 80 i 120 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witles Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Nawigacji nie ma, jest to radio ze zmieniarką na 6 płyt i czytnikiem kart SD - RCD510. geno, w MFA+ VW wyłącza się tą opcje dosyć prosto. W zasadzi to wszystko w VW jest dosyć intuicyjne i za to lubię tą markę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Piękna furka... pozazdrościć. Może za 15 lat będzie mnie stać na taką... z 2011 r I pytanko: Skąd masz lepkę "Hand Wash Only" ? Bo chętnie bym się w nią uzbroił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 http://odjazdowenaklejki.pl/index.php?m ... cts_id=929 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Thx %-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Tak, nie brałem RNSa, bo dopłata ponad 5k za samą navi to dla mnie lekka przeginka. Teraz mogę kupić oryginalnego, z gwarancją RNS510 za 3k, więc jak zajdzie taka potrzeba to można zorganizować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theOne Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Pomimo dobrej opinii rnsa, będzie i tak gorszym rozwiązaniem niż np. automapa przyklejona na szybę Piękna furka... pozazdrościć. Może za 15 lat będzie mnie stać na taką... z 2011 r . nowe auta tyle nie wytrzymają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi